• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Wyniki wyszukiwania

1. blazius1

czy są możliwe bitwy między innymi wodzami czyli graczami

Nie ma walk pomiedzy graczami.
  2. blazius1

Ważne Co w trawie piszczy...[SPOILERY] cz. 7

Na nagrody w Przygodach nikt nie narzeka ponieważ w Przygodach nigdy nie chodziło o nagrody.
  3. blazius1

Splątana przepowiednia - dyskusja

Jeśli szukacie szerszego zamysłu to chodzić może o to, żebyśmy my za dużo nie grali w te eventy. Ale żeby robili je nadal mniejsi gracze i one nadal żeby były dla nich wyzwaniem. Do niedawna, jeszcze do roku wstecz, mali mieli zwykle sporo gorzej i trudniej. Zwłaszcza przy zmianach mechanik...
  4. blazius1

Splątana przepowiednia - dyskusja

Deweloperzy powinni przewidywać sytuacje skrajne i nie pakować ich parami jako alternatywy zadań. Bynajmniej nie robić tego w tradycyjnym evencie. Przeciez gra dotąd zachecała żeby nie mieć prowincji niebieskich albo żeby przekuwać runy natychmiast. Albo żeby odkryć możliwie szybko ostatnie...
  5. blazius1

Jakby dali jakąkolwiek alternatywę dla tego zadania, to w 99% przypadków graczy wybierze tę alternatywę. Zadanie generalnie jest do luftu. Nawet z jakąś alternatywą, albo z zamianą na inne zadanie, będzie zawsze bez sensu, bo prawie każdy zamieni. Ktoś kto to wymyślił zrobił epoki do...
  6. blazius1

W sezonie, czy gdzie indziej, to nadal ta sama jedna głupota. Komuś trudno zupełnie się z tego wycofać.
  7. blazius1

Jesienne zodiaki - dyskusja

Jeśli w grze bęzie coraz więcej braków alternatywnych rozwiązań dla graczy, to graczom w końcu może pozostać alternatywa podstawowa: grać lub nie grać. Zdają sobie chyba z tego sprawę?
  8. blazius1

Z jakiegoś powodu gracze z top 300 mają grać sobie event do jednej trzeciej czasu jego trwania. Oczywiście lwia część z tej puli graczy w ogóle go nie gra, ale reszcie pokazano miejsce w szeregu. Nic, co dwa razy się zdarza w tej grze lekko bardziej głupiego, nie zdarza się przypadkiem.
  9. blazius1

Chętnie bym zrobił coś absurdalnego w zamian za "Przekuj Runę". Stoję z tematem. Może twórcy myślą że tym zadaniem zrównują poziom miast , albo wynagradzają w ten spsosob graczy początkujących? No to sie grubo mylą.
  10. blazius1

Z dzisiejszą iglicą nie mam problemu. Bez Feniksa Ognia nawet. Bez drugiego ptaka, który jest schowany. Na s1. Opactwo, Ropuchy, Świątynia Zwycięstwa, Iglice. poziomy 32-33. Iglice - 29.
  11. blazius1

Nie jestem wybitnym ekspertem i nie mam odpowiednich cudów, ale sądzę, że zestawem odpowiednich Cudów wojskowych (na poziomach trzydziestych) wchodzi się na Iglicę bez wzmocnień, jesli ich brak.
  12. blazius1

Kryształowa Ekspedycja - dyskusja

W ogóle nie robię tego eventu ale chciałem zauważyć jedynie, że zadanie na przekuwanie run to lekki idiotyzm. Da się przeboleć - dlatego lekki. Ale także na tyle upierdliwy, że łatwo zrezygnować z robienia eventu. I na pewno nie jest zgodny z polityką firmy, bo niby jak, skoro ludzie...
  13. blazius1

Chwała feniksa - dyskusja

Zwyczajowo narzekałem zawsze na kolejne budynki ewolucyjne, które są/były jedynie wersjami Syrenki. Że to nuda i stagnacja. Jednak zawsze obawiałem się też tego, że jednym budynkiem, najpewniej własnie feniksem, który nie jest nastą wersją Syrenki, można zdeformować dowolny fragment gry.
  14. blazius1

Chwała feniksa - dyskusja

Fakt, że dotąd nie narzekałeś. Aż do dzisiaj, czyli do momentu, gdy nowy feniks zniszczy otwartą rywalizację w turniejach. Poprzednie rewolucje nie dotykały tak bardzo turniejowców, bo potrafili zmiany zaadoptować, ominąć lub wręcz zmanipulować grę. Tym razem tak się nie będzie dało. To już...
  15. blazius1

Chyba wciąż nie rozumiecie. Ten Feniks uderza w tych, którzy poza zarzynaniem się w turniejach nie widzą sensu logowania się do tej gry. Tzn. samo zarzynanie się w turniejach dlas tych którzy dotąd to robili nie straci jeszcze sensu. Ale sam sens rywalizacji turniejowej zostanie w dłuższej...
  16. blazius1

No słabe, słabe... Ten Feniks w tej formie jest game changerem. Masz - to, masz szanse zawalczyć w turnieju. Przeciwko tym, co też mają i nakarmili. Nie masz - po prostu grasz turnieje po staremu. A inni po nowemu.
  17. blazius1

Nadchodzące ulepszenia w Iglicy - dyskusja

Sorry Batory, ale z opisu zmian w Iglicy niewiele zrozumiałem, więc nawet nie mam pytań i na zmiany w zasadzie nie czekam. Po raz chyba pierwszy od dziewięciu lat zapowiedź zmian w grze przywalono taką ilością opisu fluffowego, że nie ma o czym dyskutować. Kupa lania wody. Człowiekowi co to...
  18. blazius1

Rozdział 22 - dyskusja

Ja mam napisane że "dziś zaczyna się przygoda z nowym rozdziałem. Nie że zaczyna się Przygoda.:)
  19. blazius1

Oficjalne informacje z Discorda

Nie bardzo wiem o jakich emocjach tutaj jest mowa, bo jedyne jakie znam emocje w Iglicy (w bractwie robiącym ją całą bez problemu), to wiążące się z przychodami w diamentach. A diamenty, jak rozumiem, w Iglicy będą przycięte. Czyli będzie mniej emocji w Iglicy. Będzie za to większa różnorodność...
  20. blazius1

OSZUSTWO w grze na WIELKĄ SKALĘ -prawdopodobnie każdy gracz jest oszukiwany

Innymi słowy bonus z Otchłani, to korzyść, ze stawiania budynków z kosztem/wymogiem wydatkowania populacji. Jeśli stawiasz taki budynek - otrzymujesz dodatkowy bonus z Otchłani. Jeśli go schowasz, to tracisz nie tylko budynek, ale także ten bonus, z którego dotąd korzystałeś. Czyli bonus z...
Do góry