• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Wyniki wyszukiwania

1. blazius1

Ważne Co w trawie piszczy...[SPOILERY] cz. 7

Nagrody są żadne. Czy możliwe, że na serwerach zwykłych będą prawdziwe nagrody, a tylko na becie gra idzie o pietruszkę?
  2. blazius1

Iglica i kiepskie z niej nagrody

Zestaw Biblioteki wypadł kosztem wprowadzenia do Iglicy starych Artefaktów. Najpierw należałoby się raczej zastanowić po grzyba są te Artefakty tam wrzucane. A potem przywrócić tam Zestaw. Ja bym przywrócił. Ograniczenie Zestawu do jednej sztuki w mieście i wyrzucenie go z Iglicy podzieliło...
  3. blazius1

Z takimi kosztami rozbudowy te cudy musiałby przenosić grę na jakiś zupełnie nowy poziom rozrywki. Ale czy przeniosą?
  4. blazius1

Dodatkowy budynek do tworzenia samych artefaktów

Zgadzam się że można by jakiś taki mechanizm wprowadzić, ale na zasadach zupełnie równych. Tj. artefakty zdobywaliby potencjalnie wszyscy, bez względu na staż, lecz z zachowaniem skali trudności i w zależności od posiadanej epoki. Im wyższa epoka, tym mniej korzystny parytet wymiany. 1:1 tylko w...
  5. blazius1

Syreni Balet daje Valoryjskich Strażników od początku gry. Tak Samo jak Valoriański Duch Walki. Z tym że tych Valorianów będzie się dało wyprodukować na dobę więcej niż z jednego Ducha Walki. I to nawet przy aktywnej grze (Duch ma wcześniejszy moment zbioru, a Balet go nie ma). Czyli jeśli ktoś...
  6. blazius1

Dziwny kształt to jedno, ale większą wadą jest zajmowana powierzchnia. Moim zdaniem ten zestaw jest dobry, o ile jest mały i zajmuje 16 pól. I daje jeden wybrany bonus budynku 3x4, z możliwością podmiany budynku 3x4 na ten drugi. I wtenczas byłby to np. niezły zamiennik dla Feniksa Popielatego...
  7. blazius1

Popielaty fenix

Popielaty daje "dodatkową walutę za zadania w wydarzeniach", a nie za nagrody w sezonach. Sezon Radości nie jest wydarzeniem. Jest sezonem. Płatki w sezonach nie są walutą, tylko nagrodą. Gdyby Popielaty miał działać w sezonach, to musiałby dawać "zwiększenie wartości nagród w sezonach (za...
  8. blazius1

Zaklęcie teleportu antycznych cudów

Głos na tak.
  9. blazius1

Dyskusja o Uczcie w stylu fusion Mamy Juul

Twórcy próbują na siłę uatrakcyjnić eventy i to się zawsze kończy tym, że Feniks Popielaty staje się co raz to mniej przydatny. Tak jakby spadek w przychodach z Feniksa oznaczał wprost proporcjonalny wzrost przychodów IG.
  10. blazius1

Myślę że udział Popielatych feniksów,nawet dwóch nakarmionych, nie gra tu żadnej roli. Słaby Feniks i regularnie osłabiany. Praktycznie co event to ten feniks słabszy jest.
  11. blazius1

Na razie obstawiam że to finalnie nie będzie aż 7 PW. Jeśli jednak będzie - robię event do końca.
  12. blazius1

Gdyby budynek ewolucyjny był atrakcyjny, to dyskusja o kolejnym dokręceniu śruby byłaby żywa, lub nawet gorąca. A tak - emocji jak na grzybach.
  13. blazius1

Ja już na eventy narzekać nie zamierzam ponieważ eventy są najlepszym źródłem Unurytu. No... prawie najlepszym. Składaniem pionków także jestem przerażony lekko, zwłaszcza że akurat z tego składania Unurytu nie przybędzie.
  14. blazius1

Wymiana artefaktów

Pomysł dobry dla graczy, ale sprzeczny z koncepcją twórców gry. Sami ją tu wskazaliście - zadaniem gracza jest polować na artefakty. Ma się jak najczęściej logować, żeby polować. Rolą twórców gry jest czasem podrzucać artefakty, żeby gracze mieli na co polować. Dlatego wszystkie artefakty po...
  15. blazius1

Negocjacje w iglicy

Wariant zupełnie bez manufaktur ma jeden minusik. Dość niemały - utrudni robienie zadań w eventach. Jest podwariant takiego miasta: że jakieś manufaktury są zawsze i współpracują z Górskimi Halami. Wtedy budynków eventowych i manufaktur masz np. pół na pół. I trzaskasz produkcję i Zaklęciami i...
  16. blazius1

89 procent szans na nagrodę niewielką, 10 - na bezwartościową, i pozostaje tylko ten ostatni procent na 3 karmy.
  17. blazius1

Jak robię na Arendyllu 20-tą epokę i dlaczego tak się z tym grzebię...

Mogę uzupełnić że moje dwa miasta są mniej więcej jednakowe, (bardzo ekonomiczne), z rozwiązaniami przeważnie takimi, jak opisane powyżej przez Ovocko, więc także u mnie nie występuje problem Many, Ziaren czy Unurytu i ich rozpadu. Jeśli któregoś mi brak - potrafię ten brak odtworzyć w najdalej...
  18. blazius1

No więc ja już trafiłem na etap, gdy epokę zrobiło już wiele osób. Wiele osób pochowało już manufaktury do T3. Dynamiki podaży od paru miesięcy po prostu nie ma. Na Arendyllu aż dwa towary nie funkcjonują na rynku wolnej wymiany. Dla osób które znajdą się w tym samym układzie, podsumowując...
  19. blazius1

Chętnie przeczytam taki poradnik ponieważ na chodzenie po prośbie, pisanie po ludziach, czy mają aby granulki, po prostu nie mam czasu. Z układem bonusów sądzę przyjdzie mi sobie radzić także w następnych epokach. Tutaj nic się nie zmieni, a mankament z podażą niektórych towarów na Arendyllu...
  20. blazius1

Starałem się pokazać, że tempo przechodzenia 20-tej epoki może zależeć w największej mierze od pechowego układy bonusu do produkcji towarów drogocennych. Pechowego wobec układu towarów potrzebnych do postawienia najmniej trzech Zespołów. Takiego układu, jaki ja mam na Arendyllu. Takiego, który...
Do góry