• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Aktualizacja 1.220 - dyskusja

Aryman

Wędrowiec
Miałem oddział iglicowy 4769, a po zaokrągleniu które weszło z Lazurem 4800, a dziś sprawdzam i mój oddział iglicowy wynosi 3500.
Całkiem spory oddział, miałem 580 sprzedałem co nieco spadł na 530 i wydawał mi się bardzo duży. Skoro mówisz że spadło u Ciebie samo z siebie to czekam z niecierpliwością czy u mnie też spanie choćby o 10% czyli poniżej 500.

ryjuwka

Tancerz ostrzy
Czekam z niecierpliwością na turniej i jestem podjarany. Oddział mniejszy o ćwierć to dużo i jest to od razu zauważalne i odczuwalne.
A w tej iglicy jeszcze przeciwnik jest o 20% słabszy.

Jeżeli nawa formuła się utrzyma i nie zmieni to żyć nie umierać.
Najfajniejsza zmiana jaka weszła w ostatnim czasie :) (jak dla mnie).
Jeśli dobrze rozumiem zmiany to w następnej iglicy Twoi przeciwnicy będą silniejsi

Kurczaczek

Wędrowiec
Jeśli dobrze rozumiem zmiany to w następnej iglicy Twoi przeciwnicy będą silniejsi
Tak jeżeli zrobisz całą iglicę to twój SBS (umiejętność bitewna iglicy) wzrośnie i przeciwnik będzie silniejszy.

T360

Zwiadowca
Wracając do tematu.

No to pełne zaskoczenie (i to pozytywne). Kopara mi opada na ten widok. Mój oddział iglicowy spadł o 27%.
Miałem oddział iglicowy 4769, a po zaokrągleniu które weszło z Lazurem 4800, a dziś sprawdzam i mój oddział iglicowy wynosi 3500. Spadek o 1300 jednostek w stosunku do ostatniej iglicy. Mam dane z marca (jeszcze przed lazurami), z maja i z dzisiaj. Od tamtego czasu stoję w miejscu, nie dodałem ekspansji, nie zrobiłem żadnego badania, nie podniosłem antyczne cuda nawet o 1 poziom, a bonus od reliktów jest taki sam niezmienny (choć zgromadziłem o wiele więcej reliktów).

Czekam z niecierpliwością na turniej i jestem podjarany. Oddział mniejszy o ćwierć to dużo i jest to od razu zauważalne i odczuwalne.

U mnie też spory spadek - ale widać, że formuła jest zmieniona, nie tylko oddział bazowy. Zobaczymy jutro w turnieju :)

Taki miałem w poprzedniej:

9 052​
4 019​
9 052​
4 019​
9 052​
4 019​
18 103​
6 445​
18 103​
20 095​
18 103​
20 095​
18 103​
20 095​
27 155​
24 168​
a tak w tej:
7 100​
4 999​
7 100​
4 999​
7 100​
4 999​
14 300​
8 237​
14 300​
12 600​
14 200​
12 600​
14 300​
12 600​
21 000​
15 100​

KatieKate

Rozbójnik
Witam
Uważam, że wprowadzenie takich zmian jak dzisiejsza jest po prostu nieuczciwe.
Cześć graczy już wczoraj weszła na szczyt iglicy i z automatu nie załapała się na nagrody.
Dokładnie, trzeba czekać do następnego tygodnia. Ale mnie i tak się podoba :)

Ostatnia edycja:

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Wracając do tematu.

No to pełne zaskoczenie (i to pozytywne). Kopara mi opada na ten widok. Mój oddział iglicowy spadł o 27%.
Miałem oddział iglicowy 4769, a po zaokrągleniu które weszło z Lazurem 4800, a dziś sprawdzam i mój oddział iglicowy wynosi 3500. Spadek o 1300 jednostek w stosunku do ostatniej iglicy. Mam dane z marca (jeszcze przed lazurami), z maja i z dzisiaj. Od tamtego czasu stoję w miejscu, nie dodałem ekspansji, nie zrobiłem żadnego badania, nie podniosłem antyczne cuda nawet o 1 poziom, a bonus od reliktów jest taki sam niezmienny (choć zgromadziłem o wiele więcej reliktów).

A czy to nie jest tak że te wojska z którymi dzisiaj walczyłeś w iglicy to 80% tego co miałbyś normalnie bo uśredniona wartość to 1000, a współczynnik każdej osoby to na start 800?

Aryman

Wędrowiec
Dzisiejsza aktualizacja to wrzucenie linii zadań iglicowych.
Czy to nie powinno być w odwrotnej kolejności, najpierw kompletna aktualizacja a później wprowadzenie do gry całego kompletnego elementu? Czy w jakikolwiek sposób zrekompensujecie graczom którzy weszli na szczyt Iglicy zanim wprowadziliście aktualizację z zadaniami ?

jarq

Community Manager
Zespół Elvenar
Jeśli ktoś zrobił już całą iglice to będzie te zadania miał przy następnej.

ryjuwka

Tancerz ostrzy
To jest jednorazowe,
przynajmniej tak bylo na beta
Chyba jesteś w błędzie.
Po wejściu na szczyt iglicy oraz wykonaniu zadania "Zbuduj pomnik wieczności" ukazują się kolejne zadania.
Tak że chyba jednak ci co zrobili iglicę w niedzielę będę stratni.

Ostatnia edycja:

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
@jarq dlaczego te szafiry - które wypadają głównie z bossów mają tak małą wartość?
Jest mniej diamentów, mniej nagród, mniej czasówek i pojawiły się szafiry które okazują się trochę zapchaj dziurą...

jarq

Community Manager
Zespół Elvenar
To jest ścieżka zadań z iglicy, jest ona jednorazowa ale nie znaczy że jest tylko na jedną iglice, jeśli ktoś zrobił iglice w niedziele to będzie miał te zadania i następne w następnych iglicach.
Co do ilości promieniujących kamienie to jeśli twoja umiejętność bitewna będzie rosła będą tez rosnąć ilości zdobywanych tych kamieni. Obecnie przy pierwszej iglicy ta umiejętność jest na niskim poziomie.

xEasyRiderx

Łucznik
Koleżanki i koledzy dajcie twórcom gry szansę.Przecie nie od dziś wiadomo, że każda zmiany gry to masa błędów i niedociągnięć. Także w myśl hasła: " jak mężczyzna powie, że coś zrobi to nie trzeba mu tego za każdym razem przypominać"

Maguzzi

Rozbójnik
A mnie bardzo smuci, a wręcz denerwuje jedna kwestia. Za prowadzenie negocjacji rośnie Ci premia za pasmo, czyli za udane negocjacje i dostajesz tych promieniujących kamieni nawet do 200% więc na drugim piętrze mam przykładowo za negocjacje 120 kamieni, a za walkę wojskiem 38 różnica jest ogromna. Premia spadnie do 0 jak przegram negocjację i trzeba ją budować od 0. Ale w walce wojskiem nie ma żadnych bonusów. Kolejna kwestia to śmieszna ilość waluty za zrobienie całej iglicy. Na idealnych negocjacjach ile będzie, ze 3k, a wojskiem z 1-1,5k a studnia życzeń kosztuje 100k tych kamieni. To ile rok mamy zbierać na 1 sztukę? No chyba, że ten wzrost trudności i zarazem ilości promieniujących kamieni będzie taki, że z tych ochłapów co teraz wpadają zamieni się to na setki za walkę. Robiąc wojskiem obecnie w 6 tygodni zbierzesz pewnie mniej niż 10k promieniujących kamieni. Co masz za to kupić? Oczywiście można wymieniać inne dobra w grze na promieniujące kamienie tylko nie wiem czy się opłaca. Co do znacznego spadku oddziału iglicowego to na pewno stoi za tym to co pisał Aras teraz mamy 80% trudności jak dobrze wam poszło to będzie rosło i za chwilę oddział będzie większy niż mieliście przed zmianami. Jak faktycznie się zmieniło zobaczymy dziś na turnieju. Liczę na spadki oddziałów, zobaczymy. Przyznam, że nie śledziłem tych zmian w iglicy, muszę poczytać na becie. Z jednej strony fajnie, że coś nowego się dzieje, ale tak szumnie zapowiadane korzyści przynajmniej na razie szału dla mnie nie robią. Za mało promieniujących kamieni za drogie towary w sklepie. Dyskryminacja walki wojskiem. Dosłownie Inno mówi nam jak mamy grać. Turniej wojskiem, a iglicę negocjacjami. Chcesz inaczej ok ale będziesz miał mniejsze korzyści albo ciężej w wykonaniu... Powiem więcej jak się zagłębię w ten temat.

ryjuwka

Tancerz ostrzy
To jest ścieżka zadań z iglicy, jest ona jednorazowa ale nie znaczy że jest tylko na jedną iglice, jeśli ktoś zrobił iglice w niedziele to będzie miał te zadania i następne w następnych iglicach.
Tak czy siak ale ci co zrobili iglicę w niedzielę są o tydzień w tyle.
Zrobienie całej iglicy wojskiem daje dokładnie 2104 kamieni.

Do góry