• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Aktualizacja 1.220 - dyskusja

Kurczaczek

Wędrowiec
A czy to nie jest tak że te wojska z którymi dzisiaj walczyłeś w iglicy to 80% tego co miałbyś normalnie bo uśredniona wartość to 1000, a współczynnik każdej osoby to na start 800?

Aras chyba miałeś rację, spadek jest, ale o wiele mniejszy. Na oddziale turniejowym wszystko się wyjaśniło. W marcu miałem oddział turniejowy 954, a po zaokrągleniu i uśrednieniu, które weszło z Lazurem 950, a dziś wynosi 810. Czyli spadek o 140 jednostek (w pierwszej walce w pierwszej prowincji). Jest to prawie 15% mniej i jest to duży spadek.

Patrząc po oddziale iglicowym (spadek o 27%) spodziewałem się, że oddział turniejowy również zmniejszy się o tyle samo (albo i więcej). Chyba było to zbyt optymistyczne, ale mimo wszystko jestem zadowolony z nowej formuły na oddział iglicowy i turniejowy. :)
U mnie jest to "dobra zmiana", na plus.

Maguzzi

Rozbójnik
No to się wyjaśniło. Ci co mieli bardzo dużo poziomów cudów i ekspansji premium odetchnęli z ulgą. Ci co ich nie mieli, dostali trochę, a może nawet sporo po uszach. Mi oddział w tym całym wydarzeniu skoczył z 2200 do 2600 więc oberwałem 18% zwiększeniem kosztów turnieju. Ale płakał nie będę bo to zmiany dla gry dobre i bardzo potrzebne. Bo wcześniej gracze byli karani za to, że pakują dużo w cuda, za to że kupują ekspansje premium. Ja miałem 2 ekspansje premium bo po prostu nigdy ich nie potrzebowałem, a jak weszły zmiany, że ekspansje się liczą do kosztów turnieju to już nie dodawałem żadnej. Ani normalnej ani premium. Może nawet zacznę stawiać ekspansję premium tylko @jarq bardzo Cię proszę czy możesz zapytać czy dostaniemy deklarację/zapewnienie, że twórcy nie zmienią frontu i nagle zaczną znowu karać za to, że ktoś wydaje diamenty na ekspansje premium? Cuda zawsze można skasować ale położonych ekspansji nie nie cofniesz i dobrze by było mieć takie zapewnienie.

Sama zmiana jest dobra przestaje dusić grę i rozwiniętych graczy. U mnie w bractwie ludziom którzy mieli oddziały po 5k spadły do poziomu 3200 to jest rewelacja. wpakowali oni dziesiątki tysięcy diamentów w ekspansje premium i ogromne środki w cuda i byli potwornie karani teraz poczują ulgę. Myślę, że większość graczy jest w tej sytuacji, że oddział im spadł bo mieli sporo ekspansji premium i cudów.

Chcę wierzyć, że ta zmiana jest spowodowana tym, że twórcy zobaczyli swój błąd w poprzednim naliczaniu rozmiaru oddziału i że przez to wielu graczy opuściło grę. Ale raczej jest to po prostu dostosowaniem warunków gry do swojego nowego pomysłu iglicy i cudu iglicowego. Pomijając motywację zmiana rewelacyjna. Przyznaję to choć akurat mi niweczy lata specjalizacji turniejowej. Teraz mam poradnik do edytowania, sporo cudów do postawienia i może ekspansji premium jak dostanę zapewnienie, że moje diamenty wydane na ekspansje premium zamiast na kręcenie w AM nie zaczną za jakiś czas mi szkodzić.

ryjuwka

Tancerz ostrzy
W moich iglicówkach na S2 i S3 również wzrosła wielkość oddziałów
lekkie - z 82 do 101 i z 43 do 49
magów z 23 do 26 i z 11 do 12
ciężkie - z 15 do 18 na s3 pozostało 8

Maguzzi

Rozbójnik
W moich iglicówkach na S2 i S3 również wzrosła wielkość oddziałów
lekkie - z 82 do 100 i z 43 do 49
magów z 23 do 26 i z 11 do 12
ciężkie - z 15 do 18 na s3 pozostało 8
bo iglicówki są wyspecjalizowane, nie dajesz tam cudów, a jak już to tylko trochę, nie dajesz ekspansji premium bo po co ale masz zwykłe, które podrożały, masz wysoki bonus z reliktów jak robisz sobie turnieje dodatkowo i same badania w drzewku podskoczyły więc na iglicówkach typowych oddział na pewno rośnie. Ale wielkie miasta główne mają teraz ogromną ulgę.

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Aras chyba miałeś rację, spadek jest, ale o wiele mniejszy. Na oddziale turniejowym wszystko się wyjaśniło. W marcu miałem oddział turniejowy 954, a po zaokrągleniu i uśrednieniu, które weszło z Lazurem 950, a dziś wynosi 810. Czyli spadek o 140 jednostek (w pierwszej walce w pierwszej prowincji). Jest to prawie 15% mniej i jest to duży spadek.

Patrząc po oddziale iglicowym (spadek o 27%) spodziewałem się, że oddział turniejowy również zmniejszy się o tyle samo (albo i więcej). Chyba było to zbyt optymistyczne, ale mimo wszystko jestem zadowolony z nowej formuły na oddział iglicowy i turniejowy. :)
U mnie jest to "dobra zmiana", na plus.
zmiana premiuje mocno wybranych, tak na szybko z 2 randomowych bractw i jednego - turniejowego - 9 osób zanotowało spadki (względem poprzedniego tygodnia ale wzrost względem epoki przedlazurowej - mamy tutaj 2 wyjątki na liście) i 39 wzrostów (względem poprzedniego tygodnia jak i względem epoki przedlazurowej).
Także mógłbym Ciebie wciągnąć na listę jako 3 wyjątek :)

Na rekordowej iglicówce po pierwszej zmianie miałem + 20%, a teraz dowaliło mi od nowej wartości kolejne 25%.
Biorąc pod uwagę że to wpływa również na negocjacje - mogę już na spokojnie powiedzieć - możesz podziękować od sporej ilości osób @jarq za kolejne zaoranie gry / turniejów - nawet na nakarmionym lazurowym po takim wzroście kosztów nie wyciągnę takich wyników jak do tej pory.

Jeżeli przełoży się to na kolejne spadki aktywnych kont (idealistycznie nie ma co pompować że jest aż tyle graczy, bo poznałem w ciągu ostatniego tygodnia osoby które cisną na blisko 10 kontach) to Inno samo jest sobie winne.

Mi oddział w tym całym wydarzeniu skoczył z 2200 do 2600
To ciekawe, mozesz prosze Magu napisac ile masz ekspansji z mapy i drzewka zdobytych, ale niewystawionych ? Mielibysmy bezposrednie porownanie, ja spojrze u siebie i tez te liczbe podam. U mnie oddzial w pierwszej prowincji na pierwszej gwiazdce spadl z 2500 do 2400 w polowie ostatniej rasy, wiec mam troche mniej badan zrobionych niz Ty. Ale mam pewnie wystawionych o wiele wiecej normalnych ekspansji niz Ty, choc z lacznie 138 ekspansji czesc to u mnie ekspansje premium. Mysle, ze takie bezposrednie porownanie pozwoliloby nam tak wstepnie ocenic, co teraz wiecej "wazy" w formule, badania czy ekspansje i to nawet jeszcze zanim nasi specjalisci z bety rozkminia nowa formule :) Mam tez drugie miasto w polowie przedostatniej rasy z lacznie 134 ekspansjami (spadek z 2200 do 2100), wiec tym bardziej mozna by wyciagnac jakies w miare sensowne wnioski.

Ostatnia edycja:

KosiMazaki

Wędrowiec
Ja mam jakieś masakryczne wzrosty na s1 z 400 na 540 (35%), na s3 ala iglicówka z 77 na 105 (36%) i najgorzej na s3 z 280 na 410 (45%)

T360

Zwiadowca
U mnie 130 ekspansji (z czego 7 premium), końcówka XIX rozdziału (2 badania do końca) - spadek z 1810 na 1650.

jarq

Community Manager
Zespół Elvenar
@jarq bardzo Cię proszę czy możesz zapytać czy dostaniemy deklarację/zapewnienie, że twórcy nie zmienią frontu i nagle zaczną znowu karać za to, że ktoś wydaje diamenty na ekspansje premium?
Nie mogę nic obiecać, mogę jedynie przekazać waszą opinię.

Ostatnia edycja:

CasPL

Zwiadowca
Dzisiejsza aktualizacja to wrzucenie linii zadań iglicowych.

Nie wiem czy takie było zamierzenie developerów, ale nowa paczka zadań ma warunki.
To znaczy nie pojawia się u graczy, którzy nie wykonali jakiejś konkretnej linii zadań z rozdziałów początkowych (na kontach w 5 i 6 rozdziale). Wydaje mi się, że jest to niezamierzony błąd, aczkolwiek czy możesz to jakoś potwierdzić w teamie.
Zadania z nowym cudem (na logikę), dla kogoś kto ma odkrytą iglicę, chyba powinny być niezależne od innych zadań, szczególnie rozdziałowych.

jarq

Community Manager
Zespół Elvenar
Trzeba zrobić początkowe zadania z Iglicy w piątym rozdziale no i musi być miejsce na slocie questów, więc po prostu trzeba robić zadania i na pewno się pojawią.

CasPL

Zwiadowca
Trzeba zrobić początkowe zadania z Iglicy w piątym rozdziale no i musi być miejsce na slocie questów, więc po prostu trzeba robić zadania i na pewno się pojawią.
Tylko te początkowe zadania z Iglicy w 5 są uzależnione od wcześniejszych, na przykład: zadanie budowy koszar.
Czyli w tym wypadku miasta iglicowe towarowe, które nie postawiły żadnego budynku wojskowego, nie będą nigdy miały dostępu do tej paczki zadań.

Dzięki za info!

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Nie mogę nic obiecać, mogę jedynie przekazać waszą opinię.
To ja miałbym prośbę - trochę z racji na sieć kontaktów którą udało mi się zbudować w ostatnich miesiącach.
Wiem że kilka z tych opcji przewijało się też wiele razy na forum.
Wiemy że część może być trudna ale bardzo bardzo liczymy na to, że zostaniemy wysłuchani i wierzymy, że uda Ci się @jarq zadziałać w tym obszarze. Zależy nam na tej grze, widzimy że ilość graczy spada i chcemy uczynić grę nieco przyjemniejszą dla nowszych graczy, a jednocześnie utrzymania atrakcyjności dla starszych graczy:
  1. przekazanie opinii dotyczącej różnic pomiędzy jednostkami elfów a ludzi, która niestety jest krzywdząca dla jednej strony lub zaoferowanie możliwości zmiany rasy
  2. przemyślenie możliwości zamiany ekspansji na ekspansje premium
  3. przemyślenie możliwości likwidacji ekspansji lub jeżeli jest to technicznie niemożliwe - przeniesienie ekspansji jeżeli ktoś popełnił błąd w stawianiu ekspansji (może być nawet limitowane ileś zmian na miesiąc lub dodatkowa opłata)
  4. przemyślenie ilości wzmocnień w Akademii Magii tak by faktycznie móc korzystać z feniksa, innych budynków ewolucyjnych, które bazują na wynikach w turnieju oraz wszystkich cudów, które bazują na wynikach w turnieju
  5. zwrócenie uwagi na artefakty w Akademii Magii tak by zebranie artefaktów nie zabierało rok czy dwa lata - wiem że część osób rezygnuje np. ze starania się w evencie bo i tak wie że nawet jak zbiorą drugą podstawkę to raczej do końca gry nie uzbierają artefaktów na drugą podstawkę
  6. zwrócenie uwagi na zadania w evencie (dotyczy głównie rozbudowanych miast) - zadania dotyczące technologii / zadania dotyczące podbicia prowincji / zadania dotyczące zwiadu - blokują wykonanie eventu. Czy mogą być jakieś zamienniki? Coś co jest "rabialne", tj. rozbudowa budynków, iglica, turniej, skrócenie czasu zwiadu, oferowanie częściej zwiadu jako 1 badanie, zmiana balansu trwania zwiadu, zwrócenie uwagi na koszty w dalszych prowincjach na mapie itd. Opcji jest tutaj sporo.
  7. zwrócenie uwagi na sytuację nowych graczy oraz graczy, którzy nie brali udziału w jakimś evencie - żeby zaoferować możliwość zakupu za diamenty / jakąś walutę drugiej podstawki tego samego budynku
  8. zwrócenie uwagi na punkty zbierane jako bractwo - bardzo dużo bractw ma od dawna limit i komplet wszystkich korzyści

Drodzy, jeżeli macie coś jeszcze co mi przekazywaliście a czego nie opisałem - przepraszam, zrobiłem to niecelowo.

KatieKate

Rozbójnik
To ja miałbym prośbę - trochę z racji na sieć kontaktów którą udało mi się zbudować w ostatnich miesiącach.
Wiem że kilka z tych opcji przewijało się też wiele razy na forum.
Wiemy że część może być trudna ale bardzo bardzo liczymy na to, że zostaniemy wysłuchani i wierzymy, że uda Ci się @jarq zadziałać w tym obszarze. Zależy nam na tej grze, widzimy że ilość graczy spada i chcemy uczynić grę nieco przyjemniejszą dla nowszych graczy, a jednocześnie utrzymania atrakcyjności dla starszych graczy:
  1. przekazanie opinii dotyczącej różnic pomiędzy jednostkami elfów a ludzi, która niestety jest krzywdząca dla jednej strony lub zaoferowanie możliwości zmiany rasy
  2. przemyślenie możliwości zamiany ekspansji na ekspansje premium
  3. przemyślenie możliwości likwidacji ekspansji lub jeżeli jest to technicznie niemożliwe - przeniesienie ekspansji jeżeli ktoś popełnił błąd w stawianiu ekspansji (może być nawet limitowane ileś zmian na miesiąc lub dodatkowa opłata)
  4. przemyślenie ilości wzmocnień w Akademii Magii tak by faktycznie móc korzystać z feniksa, innych budynków ewolucyjnych, które bazują na wynikach w turnieju oraz wszystkich cudów, które bazują na wynikach w turnieju
  5. zwrócenie uwagi na artefakty w Akademii Magii tak by zebranie artefaktów nie zabierało rok czy dwa lata - wiem że część osób rezygnuje np. ze starania się w evencie bo i tak wie że nawet jak zbiorą drugą podstawkę to raczej do końca gry nie uzbierają artefaktów na drugą podstawkę
  6. zwrócenie uwagi na zadania w evencie (dotyczy głównie rozbudowanych miast) - zadania dotyczące technologii / zadania dotyczące podbicia prowincji / zadania dotyczące zwiadu - blokują wykonanie eventu. Czy mogą być jakieś zamienniki? Coś co jest "rabialne", tj. rozbudowa budynków, iglica, turniej, skrócenie czasu zwiadu, oferowanie częściej zwiadu jako 1 badanie, zmiana balansu trwania zwiadu, zwrócenie uwagi na koszty w dalszych prowincjach na mapie itd. Opcji jest tutaj sporo.
  7. zwrócenie uwagi na sytuację nowych graczy oraz graczy, którzy nie brali udziału w jakimś evencie - żeby zaoferować możliwość zakupu za diamenty / jakąś walutę drugiej podstawki tego samego budynku
  8. zwrócenie uwagi na punkty zbierane jako bractwo - bardzo dużo bractw ma od dawna limit i komplet wszystkich korzyści

Drodzy, jeżeli macie coś jeszcze co mi przekazywaliście a czego nie opisałem - przepraszam, zrobiłem to niecelowo.
Niektórym ekspansje nie przeszkadzają, więc mam propozycję obniżenia kosztów ekspansji premium.

Maguzzi

Rozbójnik
To ciekawe, mozesz prosze Magu napisac ile masz ekspansji z mapy i drzewka zdobytych, ale niewystawionych ? Mielibysmy bezposrednie porownanie, ja spojrze u siebie i tez te liczbe podam. U mnie oddzial w pierwszej prowincji na pierwszej gwiazdce spadl z 2500 do 2400 w polowie ostatniej rasy, wiec mam troche mniej badan zrobionych niz Ty. Ale mam pewnie wystawionych o wiele wiecej normalnych ekspansji niz Ty, choc z lacznie 138 ekspansji czesc to u mnie ekspansje premium. Mysle, ze takie bezposrednie porownanie pozwoliloby nam tak wstepnie ocenic, co teraz wiecej "wazy" w formule, badania czy ekspansje i to nawet jeszcze zanim nasi specjalisci z bety rozkminia nowa formule :) Mam tez drugie miasto w polowie przedostatniej rasy z lacznie 134 ekspansjami (spadek z 2200 do 2100), wiec tym bardziej mozna by wyciagnac jakies w miare sensowne wnioski.

Ogrom graczy z dużymi miastami w ostatniej epoce na końcu drzewka badań ma położone wszystkie dostępne zwykłe ekspancje i rozmiar oddziału spadł do do 3200 i to chyba obecnie największy mozliwy rozmiar oddziału. Czy ktoś ma więcej? U nas jednej osobie z 7k spadło do 3200 heheh ładnie co? Mi się wydaje, że teraz jedyne na co mamy wpływ, to właśnie położone zwykłe ekspansje i tylko tym możemy różnicować oddział będąc w tym samym miejscu w drzeku badań. Różnice w rozmiarze oddziąłu nie są już takie duże, na moje wszyskto się mocno usredniło. Sugerujesz, że mogą się liczyć ekspansje podbite ale nie postawione w mieście? To by było bardzo złe i wręcz w chory sposób niesprawiedliwe. Zobaczmy co z tego wyjdzie.

Miasto 1 koniec drzewka badan XXII rozdziału Oddział 2600 położonych ekspansji 117 z czego 7 premium więc 110 zwykłych
(do postawiania 8 z badani +8 z prowinjci = 16)

Miasto 2 koniec drzewka badan XXII rozdziału Oddział 2800 położonych ekspansji 132 z czego 13 premium więc 119 zwykłych
(do postawiania 5 z badań +1 z prowincji = 6)

Miasto 3 połowa drzewka badan XXII rozdziału Oddział 1890 położonych ekspansji 90 z czego 1 premium więc 89 zwykłych
(do postawiania 32 z badań +4 z prowincji = 36)

i do prorównania miasto kox wielkie

Miasto 4 koniec drzewka badan XXII rozdziału Oddział 3200 położonych ekspansji 182 z czego 48 premium więc 134 zwykłych
(do postawiania 0 z badań +0 z prowincji = 0)

Porównując miasta w tym samym punkcie w drzeku (ekspansje zwykłe)
110 ekspansji 2600
119 ekspansji 2800
134 ekspansje 3200

Pamiętajmy o zaokrągleniu, 9 ekpansji wiecej podbiło oddział o 200, 15 o 400, a 24 o 600. Miasto 3 będzie dobrym elementem do porównania jak dojdzie do końca epoki.

Magolcia

Zwiadowca
koniec drzewka badan XXII rozdziału Oddział 2600 położonych ekspansji 119 z czego 9 premium więc 110 zwykłych
(do postawiania 10 z badań +8 z prowinjci = 18)

T360

Zwiadowca
Ogrom graczy z dużymi miastami w ostatniej epoce na końcu drzewka badań ma położone wszystkie dostępne zwykłe ekspancje i rozmiar oddziału spadł do do 3200 i to chyba obecnie największy mozliwy rozmiar oddziału. Czy ktoś ma więcej? U nas jednej osobie z 7k spadło do 3200 heheh ładnie co? Mi się wydaje, że teraz jedyne na co mamy wpływ, to właśnie położone zwykłe ekspansje i tylko tym możemy różnicować oddział będąc w tym samym miejscu w drzeku badań. Różnice w rozmiarze oddziąłu nie są już takie duże, na moje wszyskto się mocno usredniło. Sugerujesz, że mogą się liczyć ekspansje podbite ale nie postawione w mieście? To by było bardzo złe i wręcz w chory sposób niesprawiedliwe. Zobaczmy co z tego wyjdzie.

Miasto 1 koniec drzewka badan XXII rozdziału Oddział 2600 położonych ekspansji 117 z czego 7 premium więc 110 zwykłych
(do postawiania 8 z badani +8 z prowinjci = 16)

Miasto 2 koniec drzewka badan XXII rozdziału Oddział 2800 położonych ekspansji 132 z czego 13 premium więc 119 zwykłych
(do postawiania 5 z badań +1 z prowincji = 6)

Miasto 3 połowa drzewka badan XXII rozdziału Oddział 1890 położonych ekspansji 90 z czego 1 premium więc 89 zwykłych
(do postawiania 32 z badań +4 z prowincji = 36)

i do prorównania miasto kox wielkie

Miasto 4 koniec drzewka badan XXII rozdziału Oddział 3200 położonych ekspansji 182 z czego 48 premium więc 134 zwykłych
(do postawiania 0 z badań +0 z prowincji = 0)

Porównując miasta w tym samym punkcie w drzeku (ekspansje zwykłe)
110 ekspansji 2600
119 ekspansji 2800
134 ekspansje 3200

Pamiętajmy o zaokrągleniu, 9 ekpansji wiecej podbiło oddział o 200, 15 o 400, a 24 o 600. Miasto 3 będzie dobrym elementem do porównania jak dojdzie do końca epoki.
Hmm, no to skoro przy 123 zwykłych ekspansjach mam oddział 1650 na koniec XIX rozdziału, oznacza to, że badania ważą sporo. Szkoda, że jeszcze cała epoka muzyki do tawerny ;-)

Jeszcze zanim zaczne wszelkie glebiej idace porownania, juz na podstawie tego jednego Twojego miasta mozna wysnuc wniosek, ze nie ma teraz za bardzo sensu zbytnio oszczedzac na zwyklych ekspansjach, jesli jest sie nowym graczem. Nawet jesli planuje sie rozwoj miasta pod turnieje. Oczywiscie nie dotyczy to graczy, ktorzy juz sie przemeczyli przechodzac pozne epoki na bardzo ograniczonej przestrzeni, no moze dopiero XXIII epoka zmusi ich do powiekszenia miasta. Ale w przypadku nowych graczy skorka niewarta wyprawki moim zdaniem i nie ma co za bardzo oszczedzac na miejscu, skoro komfort gry sie znacznie przez to zwiekszy, a minus w porownaniu wiekszego oddzialu turniejowego nie jest proporcjonalnie zbyt wielki, bo waskim gardlem i tak sa teraz wzmocnienia, a nie ilosc wojska.

Dla porownania, moje miasto w tym samym miejscu w drzewku (polowa XXII epoki), 139 ekspansji, z czego 118 zwyklych, ma obecnie oddzial turniejowy wielkosci 2400. Oddzial wiekszy o tylko troche pow. 25%, a komfort gry i przechodzenia ras zapewne nawet nie do porownania. Mysle, ze nawet mocno optymalizujac miasto pod turnieje, jaks wartosc pomiedzy tymi dwiema wartosciami (czyli pomiedzy 89 i 118) bylaby zlotym srodkiem dla wiekszosci graczy dopiero planujacych swoje miasta, np. 105-110 zwyklych ekspancji, ktore mozna ewentualnie uzupelnic kilkoma najtanszymi ekspansjami premioum w przyszlosci. Na tym da sie juz przechodzic pozne rasy bez duszenia sie i ekstremalnego zaciskania pasa, a roznice w ielkosci oddzialu bylyby prawie pomijalne, szczegolnie u graczy, ktorzy i tak nie moga sobie pozwolic na intensywne krecenie w Akademii w celu zdobycia dodatkowych wzmocnien.

O dziwo im dluzej przygladam sie tym ostatnim zmianom w formule, tym bardziej sensowne i zbalansowane mi sie one wydaja. Szczegolnie wywalenie z formuly cudow, ale to oczywista oczywistosc. Al enawet zachowanie w formule ekspansji postrzegam teraz pozytywnie. Owszem, ktos majacy o wiele wieksze miasto ma tez efektywnie mniej wojska na walke w turniejach, ale z drugiej strony wieksze miasto oznacza tez bardziej wygodna i wydajna gre, przy czym mam na mysli wydajnosc w kontekscie przechodzenia ras, produkcji surowcow, stawiania cudow itp. Zachowanie w formule zwyklych ekspansji pozwoli tez na utrzymanie przynajmniej w miare zroznicowanych miast, bo gdyby wielkosc oddzialu uzaleznic wylacznie od postepu w drzewku, to wszystkie miasta bylyby robione na jedno kopyto i mielibysmy "jedyny sluszny styl gry", czyli powiekszac miasto maksymalnie i stawiac wszystko jak leci. A tak wprawdzie ograniczone, ale jednak wciaz mamy jakies tam mozliwosci indywidualnego planowania miasta i sterowania wielkoscia oddzialu, ale juz bez tak kolosalnych roznic miedzy graczami jak poprzednio. Gdyby jeszcze byla jakas mozliwosc usuwania polozonych w przeszlosci ekspansji (nawet bezpowrotnego), to byloby idealnie. Nie chcialbym tego nawet dla siebie, bo swoje miasta zostawilbym w niezmienionej formie, ilosc wojska nigdy mnie nie ograniczala. Ale wielu innym graczom pewnie by sie to przydalo, gdyby zapragneli zmienic swoj styl gry na troche bardziej wydajny militarnie.

Ostatnia edycja:
Do góry