Na S3 nie mam możliwości robienia zadań iglicowych.A masz jakiekolwiek zadania z Iglicy? Jeśli tak, to je zrób. Jeśli nie chcesz któregoś zrobić, a jest opcja odrzucenia, to odrzuć. Powinny się pokazać najnowsze zadania dotyczące Iglicy.
Na S3 nie mam możliwości robienia zadań iglicowych.
Proszę o doprecyzowanie jak daleko trzeba przejść V rozdział aby się pokazały.
118 zwykłych ekspansji, XXII epoka - oddział 2400Jeszcze zanim zaczne wszelkie glebiej idace porownania, juz na podstawie tego jednego Twojego miasta mozna wysnuc wniosek, ze nie ma teraz za bardzo sensu zbytnio oszczedzac na zwyklych ekspansjach, jesli jest sie nowym graczem. Nawet jesli planuje sie rozwoj miasta pod turnieje. Oczywiscie nie dotyczy to graczy, ktorzy juz sie przemeczyli przechodzac pozne epoki na bardzo ograniczonej przestrzeni, no moze dopiero XXIII epoka zmusi ich do powiekszenia miasta. Ale w przypadku nowych graczy skorka niewarta wyprawki moim zdaniem i nie ma co za bardzo oszczedzac na miejscu, skoro komfort gry sie znacznie przez to zwiekszy, a minus w porownaniu wiekszego oddzialu turniejowego nie jest proporcjonalnie zbyt wielki, bo waskim gardlem i tak sa teraz wzmocnienia, a nie ilosc wojska.
Dla porownania, moje miasto w tym samym miejscu w drzewku (polowa XXII epoki), 139 ekspansji, z czego 118 zwyklych, ma obecnie oddzial turniejowy wielkosci 2400. Oddzial wiekszy o tylko troche pow. 25%, a komfort gry i przechodzenia ras zapewne nawet nie do porownania. Mysle, ze nawet mocno optymalizujac miasto pod turnieje, jaks wartosc pomiedzy tymi dwiema wartosciami (czyli pomiedzy 89 i 118) bylaby zlotym srodkiem dla wiekszosci graczy dopiero planujacych swoje miasta, np. 105-110 zwyklych ekspancji, ktore mozna ewentualnie uzupelnic kilkoma najtanszymi ekspansjami premioum w przyszlosci. Na tym da sie juz przechodzic pozne rasy bez duszenia sie i ekstremalnego zaciskania pasa, a roznice w ielkosci oddzialu bylyby prawie pomijalne, szczegolnie u graczy, ktorzy i tak nie moga sobie pozwolic na intensywne krecenie w Akademii w celu zdobycia dodatkowych wzmocnien.
O dziwo im dluzej przygladam sie tym ostatnim zmianom w formule, tym bardziej sensowne i zbalansowane mi sie one wydaja. Szczegolnie wywalenie z formuly cudow, ale to oczywista oczywistosc. Al enawet zachowanie w formule ekspansji postrzegam teraz pozytywnie. Owszem, ktos majacy o wiele wieksze miasto ma tez efektywnie mniej wojska na walke w turniejach, ale z drugiej strony wieksze miasto oznacza tez bardziej wygodna i wydajna gre, przy czym mam na mysli wydajnosc w kontekscie przechodzenia ras, produkcji surowcow, stawiania cudow itp. Zachowanie w formule zwyklych ekspansji pozwoli tez na utrzymanie przynajmniej w miare zroznicowanych miast, bo gdyby wielkosc oddzialu uzaleznic wylacznie od postepu w drzewku, to wszystkie miasta bylyby robione na jedno kopyto i mielibysmy "jedyny sluszny styl gry", czyli powiekszac miasto maksymalnie i stawiac wszystko jak leci. A tak wprawdzie ograniczone, ale jednak wciaz mamy jakies tam mozliwosci indywidualnego planowania miasta i sterowania wielkoscia oddzialu, ale juz bez tak kolosalnych roznic miedzy graczami jak poprzednio. Gdyby jeszcze byla jakas mozliwosc usuwania polozonych w przeszlosci ekspansji (nawet bezpowrotnego), to byloby idealnie. Nie chcialbym tego nawet dla siebie, bo swoje miasta zostawilbym w niezmienionej formie, ilosc wojska nigdy mnie nie ograniczala. Ale wielu innym graczom pewnie by sie to przydalo, gdyby zapragneli zmienic swoj styl gry na troche bardziej wydajny militarnie.
Ja mam zrobione tyle ile było wymagane do odblokowania iglicy. Odklikałam wszystkie pojawiające się zadania z linii głównej i tej dodatkowej. Z moich obserwacji trzeba mieć rozbudowane koszary do 13 poziomu, wtedy dochodzi się do zadania linii głównej jak na obrazku poniżej.Na S3 nie mam możliwości robienia zadań iglicowych.
Możesz ewentualnie napisać do supportu.ale koszary mam na 15 poziomie
no nic zrobię całe drzewko rozwoju i zobaczę co się wydarzy
A odrzuciłeś / zrobiłeś wszystkie zadania do tego z warsztatami na 13lvl?ale koszary mam na 15 poziomie
no nic zrobię całe drzewko rozwoju i zobaczę co się wydarzy
miałem coś podobnego musiałem rozbudować ratusz do 13 poziomu żeby potem wskoczyło zadanie na banshee i już poleciało do iglicowych zadań na którym masz ratusz?Na S3 nie mam możliwości robienia zadań iglicowych.
Znalazłem screeny z drewna z kwietnia tego roku a więc przed zmianami i porównałem rozmiary z klejnotami. Nie mam odniesienia na początkowych prowincjach, bo to leci auto bez myślenia to nie było potrzeby robić ss, mam tylko parę ss z prowek 100+. Tylko nie wiem czy screeny były z pierwszej walki z danej prowki, drugiej,trzeciej, itd, bo tego nie zapisywałem a na screenie nie widać. Ale wracając do tematu to tak:Ogrom graczy z dużymi miastami w ostatniej epoce na końcu drzewka badań ma położone wszystkie dostępne zwykłe ekspancje i rozmiar oddziału spadł do do 3200 i to chyba obecnie największy mozliwy rozmiar oddziału. Czy ktoś ma więcej? U nas jednej osobie z 7k spadło do 3200 heheh ładnie co? Mi się wydaje, że teraz jedyne na co mamy wpływ, to właśnie położone zwykłe ekspansje i tylko tym możemy różnicować oddział będąc w tym samym miejscu w drzeku badań. Różnice w rozmiarze oddziąłu nie są już takie duże, na moje wszyskto się mocno usredniło. Sugerujesz, że mogą się liczyć ekspansje podbite ale nie postawione w mieście? To by było bardzo złe i wręcz w chory sposób niesprawiedliwe. Zobaczmy co z tego wyjdzie.
Już wszystko gramiałem coś podobnego musiałem rozbudować ratusz do 13 poziomu żeby potem wskoczyło zadanie na banshee i już poleciało do iglicowych zadań na którym masz ratusz?
Ekspansji premium dostępnych do kupienia jest 49 dziwnie, że nie 50 ale tak pokazuje na iglicówkach na których nigdy ich nie stawiałem. Więc 49-23=26 161-26 to 135 zwykłych. Chyba że masz już postawioną tą gratisową z cudu iglicowego to 134 zwykłe ekspansje. Chyba wszystkie dostępne.Pól w mieście mam tyle, że wychodzi z tego 161 ekspansji, nie wiem ile z tego to premium, 23 mogę kupić, następna za 10 500 diaksów.
Mam pewne przypuszczenia.co by oznaczało, że w formule jest coś co wprowadza różnicę tylko co?
mozna wysnuc wniosek, ze nie ma teraz za bardzo sensu zbytnio oszczedzac na zwyklych ekspansjach, jesli jest sie nowym graczem. Nawet jesli planuje sie rozwoj miasta pod turnieje