• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Aktualizacja 1.240 - dyskusja

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek jarq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
@jarq A co z tą zapowiadaną zmianą w wyświetlaniu woja przed walką z 3 zakładek na 1 większy ekran ze wszystkimi? Miesiąc już chyba minął odkąd to ogłaszałeś, że "pracujecie nad tym". Jakieś info kiedy to może wejść?

jeszcze by sie przydalo wylaczyc powiadomienie przy zysk portalu
ze magazyn jest pelny ,
jesli brakuje tylko jednego z dwoch to jest meczace potwierdzac czaly czas

Czy będzie kiedyś odniesienie się do tego, że osoby produkujące sztabki/wosk/granulki mają 0 ofert na wymiany na Felyndralu, a inne surowce mają po 30-50 stron ofert? Wymagacie gigantycznych ilości surowców do przechodzenia rozdziałów nie zapewniając równorzędnych warunków rozgrywki, promując określonych graczy którym dopisało "losowanie" surowców na starcie gry.

Problem jest zgłaszany od kilku lat, od dawna można było go naprawić na wiele sposobów, w wysokim rozdziale zezwalając na zwiększenie produkcji niepremiowanych surowców np. za pomocą cudu. Niestety dalej jest zero waszej reakcji i jedni robią rozdział w 14 dni a drudzy czekają tydzień, żeby zebrać surowce na 3-4 badania
1786307637366.png1786307649837.png

Witam. Czy wie ktoś z jakiego powodu nie da się usunąć budynku osady? Stoi mi w mieście zatoka wielorybów i nie da się usunąć ani w aplikacji, ani w przeglądarce. A jeśli to błąd gry, to kiedy jest szansa, że zostanie usunięty?

Czy będzie kiedyś odniesienie się do tego, że osoby produkujące sztabki/wosk/granulki mają 0 ofert na wymiany na Felyndralu, a inne surowce mają po 30-50 stron ofert? Wymagacie gigantycznych ilości surowców do przechodzenia rozdziałów nie zapewniając równorzędnych warunków rozgrywki, promując określonych graczy którym dopisało "losowanie" surowców na starcie gry.

Problem jest zgłaszany od kilku lat, od dawna można było go naprawić na wiele sposobów, w wysokim rozdziale zezwalając na zwiększenie produkcji niepremiowanych surowców np. za pomocą cudu. Niestety dalej jest zero waszej reakcji i jedni robią rozdział w 14 dni a drudzy czekają tydzień, żeby zebrać surowce na 3-4 badania
View attachment 7882View attachment 7883
Jawna niesprawiedliwość, jak w życiu. Jednak są sposoby na pozyskiwanie prawie każdego zasobu w grze o ile zamiast poprostu grać i dopiero jak wchodzi rasa to marudzić że jest problem, zadba się o wysokie w miarę równe stany magazynów. Najlepszym wg mnie jest stałe utrzymywanie wysokich stanów np. wzniosłych, ogromnie też ważne jest współdziałanie wewnątrz bractwa. U nas np. jest banalnie prosta zasada, która służy wszystkim, poprostu rozdajemy co się da wewnątrz bractwa bez oczekiwania zwrotów. Dlaczego? To proste: rozwinięci gracze którzy zrobili wszystkie rasy mają zwykle ogromne nadmiary, oczywiście pod warunkiem że mają rozbudowane cudaki ekonomiczne i grają regularnie. Na wszystko jest sposób, ale zwykle wymaga nieco myślenia strategicznego i odrobinę zaangażowania.

Zamiast marudzic , bo tylko tu mozna czytac lepiej zadbac o stany magazynu
wczesniej.
widze sporo ofert z 3 grupy za 1 i te leza bo nikt ich nie chce , umnie tez jakoś nie brakuje , wystawiam z tej samej grupy i oferty regularnie znikaja , na wszystko jest sposob, ale jak widac lepiej lepiej narzekac i marudzic jak to jest zle

Witam. Czy wie ktoś z jakiego powodu nie da się usunąć budynku osady? Stoi mi w mieście zatoka wielorybów i nie da się usunąć ani w aplikacji, ani w przeglądarce. A jeśli to błąd gry, to kiedy jest szansa, że zostanie usunięty?
hej, to nie błąd gry. Od aktualizacji z 6 sierpnia działa to troszkę inaczej. Sprzedaż najważniejszych budynków tj. głównych budynków osad, antycznych cudów, budynków ewolucyjnych, budynków kultury za szafiry, czy magicznych rezydencji/warsztatów, wymaga teraz przytrzymania przycisku przez 1,5 sekundy. To zwykłe zabezpieczenie przed przypadkowym usunięciem.
Pozostałe budynki sprzedaje się po staremu, szybkim kliknięciem ;)

Ostatnia edycja:
hej, to nie błąd gry. Od aktualizacji z 6 sierpnia działa to troszkę inaczej. Sprzedaż najważniejszych budynków tj. głównych budynków osad, antycznych cudów, budynków ewolucyjnych, budynków kultury za szafiry, czy magicznych rezydencji/warsztatów, wymaga teraz przytrzymania przycisku przez 1,5 sekundy. To zwykłe zabezpieczenie przed przypadkowym usunięciem.
Pozostałe budynki sprzedaje się po staremu, szybkim kliknięciem ;)
Dzięki za przypomnienie, bo już mi przyszedł do głowy szatański pomysł, że u mnie pewnie też tak jest i w taki sposób będziemy zmuszeni do kupowania ekspansji ;)

Dzięki za przypomnienie, bo już mi przyszedł do głowy szatański pomysł, że u mnie pewnie też tak jest i w taki sposób będziemy zmuszeni do kupowania ekspansji ;)
obyśmy nie podsuwali twórcom gry takich pomysłów :) Na szczęście tym razem to tylko troska o nasze bezcenne budynki, a nie zamach na diamenty.
Dobrze, że chociaż przycisk sprzedaży przytrzymuje się za darmo ;)

Ostatnia edycja:
Powrót
Do góry