• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Błąd w skrypcie przyznającym promocje / nagrody

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Po około roku zapisków, weryfikacji danych z różnych kont i miast chciałbym zgłosić błąd w kodzie gry determinujący przyznawane nagrody w zakresie losowości.

Konto A logowanie codzienne: 5 promocji - 200% diamentów, 3 promocje - 100% diamentów
Konto B logowanie w miarę regularne 5-6 razy w tygodniu: 2 promocje 200% diamentów, 2 promocje - 100% diamentów
Konto C: logowanie raz na miesiąc lub nieco rzadziej - 2 promocje - 200% diamentów, 3 promocje - 100% diamentów, dwukrotne wystąpienie nagród w postaci czasówek (nagroda pojawiła się przy logowaniu) oraz nagroda w postaci 10 punktów wiedzy (z życzeniami powodzenia)
Konto D: logowanie codzienne - 0 promocji
Konto E: logowanie codzienne - 0 promocji

Niektóre przypadki pokazują wyraźne połączenie olewania gry i zachęcania do pozostania przy rozgrywce. Promki 50% odrzuciłem, bo i tak nie wystąpiły na koncie D i E. Mam jeszcze szczątkowe dane z innych źródeł ale bez konkretnych zapisów - ile i w jakim okresie, natomiast pasuje do nich podział a) promocje są różne / występują w miarę regularnie b) promocje nie występują wcale. Na ich przykładzie można próbować wskazać lata i miesiące założenia konta, które przekładają się na te przypadki.
Jeżeli promocje są przyznawane losowo - prędzej czy później wystąpiłyby wszędzie w podobnej ilości podobne przypadki promocji / zdarzeń.

Podobne zależności występują we wzmocnieniach, karmach, dżinach i dodatkowej walucie z eventu przy identycznym sposobie wydawania waluty etc - ale tutaj należałoby wykonać analizę na większej próbce danych - w skrócie postawiłbym hipotezę, że może istnieć korelacja na kontach pomiędzy promocjami oraz większym występowaniem "nagród".

ps. brak promocji mi nie przeszkadza, nie dążę do uzyskania korzyści - zwracam natomiast uwagę na błąd który może bezpośrednio długofalowo wpływać na wyniki finansowe firmy jeżeli faktycznie skrypt zarządzający promocjami / nagrodami pomyłkowo wyklucza pewne grupy graczy

Aryman

Wędrowiec
A ja pójdę o krok dalej, i powiem że moje konto nigdy nie miało oferty promocyjnej a gram od lutego 2024, chyba że była krótkotrwała i zwyczajnie ją przegapiłem, jestem też graczem który tak czy siak dokupuje diamenty więc może to jest klucz- jeśli kupuje to po co mu dawać promocję niech kupuje bez.
I od razu szczerze powiem że nie martwię się o finanse firmy jak mój przedmówca a raczej o swoje, jeśli nic się nie zmieni w przydzielaniu tych promocji to ja postanowię na nią cierpliwie poczekać nie dokupując już ani jednego. Teraz nadszedł dzień żeby pomartwić się o swoje finanse.

KatieKate

Tancerz ostrzy
A ja pójdę o krok dalej, i powiem że moje konto nigdy nie miało oferty promocyjnej a gram od lutego 2024, chyba że była krótkotrwała i zwyczajnie ją przegapiłem, jestem też graczem który tak czy siak dokupuje diamenty więc może to jest klucz- jeśli kupuje to po co mu dawać promocję niech kupuje bez.
I od razu szczerze powiem że nie martwię się o finanse firmy jak mój przedmówca a raczej o swoje, jeśli nic się nie zmieni w przydzielaniu tych promocji to ja postanowię na nią cierpliwie poczekać nie dokupując już ani jednego. Teraz nadszedł dzień żeby pomartwić się o swoje finanse.
Masz rację. Kiedy przez długi czas nie kupowałam diamentów, często miałam promocje na nie. Później sporo diaxów było mi potrzebne, niestety sporo kupiłam i od tego czasu zero promocji. :/

Paracelsus

Zwiadowca
u mnie promocje wypadają dość regularnie.... nie potrzebuję ich a same wpadają ... kiedyś, gdzieś, milion lat temu, na początku gry coś kupiłem diamentów ale potem okazały się diamentami przemysłowymi więc na tym się skończyło :)

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
U mnie dalej bez promocji natomiast u żony - było 100% - nawet 2 razy i raz 200%.
Do tego za zrobienie rozdziału dostała promkę na jakieś budynki, kiedy ja gdy zrobiłem dzień wcześniej albo nawet tego samego dnia ten sam rozdział - nie dostałem takiej promocji.

o co tu @jarq chodzi?

Deleted User - 849235681

Guest
Usuń konto, załóż nowe tak jak ja kiedyś :p

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Aras widocznie Inno Cię nie lubi :)
Nie nie. To tak nie ma prawa działać - to raz.
Dwa - znam graczy którzy dostali takie nagrody i znam graczy którzy nie dostali nagród.
Przykładowo na s3 w iglicówce Riczi12 pisał wprost na czacie co dostał i był to dokładnie ten sam zestaw który dostała żona po skończeniu amunów.
Teraz są dwa przypadki czarowników w minimalnym okresem czasu i są dwa odmienne rezultaty.

Ta gra w wielu aspektach jest bardzo losowa - można by wymienić ze 2 strony kartki A4
Jeżeli ktoś regularnie dostaje, a ktoś regularnie nie dostaje to jest błąd a nie losowość.
Gdyby to było raz na 3 lata vs raz na miesiąc - ok dalej losowość. Ale jeżeli jest nic vs 4-5 razy w miesiącu to jest błąd.
Błąd który zgłaszam na forum, zgłosiłem dodatkowo oficjalnie 2 miesiące temu i zapewne niedługo wystawię na niego ticketa - bo dalej nie ma nawet informacji że ktokolwiek się tym zajął.

Usuń konto, załóż nowe tak jak ja kiedyś :p

A to jest dokładnie przykład tego co się dzieje gdy losowość zwyczajnie przekłada się na błędy.
I piszę to dokładnie dlatego i w taki sposób bo wiem ile frustracji w Tobie, jako w nowym graczu powodował ten błąd i ile Inno straciło przez fakt że błąd pozostał nierozwiązany i że ten błąd doprowadził do faktycznego usunięcia konta.
Wiem że nie jesteś jedyną osobą która zareagowała właśnie w taki sposób na dalej istniejące błędy.

Ostatnia edycja:

Seviper

Rycerz
tak samo nie dostaje waluty na poczte
a czemu inni ja maja?
za koniec rozdziału tez pamiętam dostalem takie oferty oraz inne promocje
tu jest duuuuza losowosc co kto moze dostac

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
tak samo nie dostaje waluty na poczte
a czemu inni ja maja?
za koniec rozdziału tez pamiętam dostalem takie oferty oraz inne promocje
tu jest duuuuza losowosc co kto moze dostac
Można spróbować zmienić adres email, jeżeli to nie pomoże a ustawienia są ok - wystawiłbym ticket do supportu.
Z pewnością technicy są w stanie sprawdzić na jakie emaile zostały wysłane marketingowe wiadomości z walutą.

KatieKate

Tancerz ostrzy
Ja mam końcówkę adresu e-mail eu i dostaję wiadomości z walutą, więc myślę, że te końcówki nie mają znaczenia. ;)

Do góry