• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Boskie Ziarna

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek KatieKate
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

KatieKate

Tancerz ostrzy
Cześć, chciałam zapytać, czy macie postawione Sektor Miłośników Turnieju albo Ołtarz Wieczności? Kiedyś przeczytałam na forum anglojęzycznym, że w nowym rozdziale może być potrzebne dużo Boskich Ziaren. Oczywiście to zgadywanki, ale przyszło Wam to kiedyś do głowy?

Ostatnia edycja:
Sektor rozważam ( nie można mieć wszystkiego - miejsce... ) , a Ołtarz już prawie gotowy ;) Ogólnie ziarna, mana, unuryt itd... zawsze schodzi w kosmicznych ilościach... Pozdrawiam M78.

Cześć, chciałam zapytać, czy macie postawione Sektor Miłośników Turnieju albo Ołtarz Wieczności? Kiedyś przeczytałam na forum anglojęzycznym, że w nowym rozdziale może być potrzebne dużo Boskich Ziaren. Oczywiście to zgadywanki, ale przyszło Wam to kiedyś do głowy?
Cześć, ołtarz wygląda ciekawie bo daje strategów. Negocjacyjna część turnieju i iglicy jest nieopłacalna w perspektywie łatwiejszej, militarnej stąd jest to bonus dodatkowy.
Pytanie o jakich ilościach ziaren mowa - można zawsze wystawić nieco budynków, ewolucyjnych i przy jakimś poziomie wieży słońca utrzymywać nawet bez kupca i większego wysiłku około ~2 mln ziaren.
Jeżeli nowy feniks wejdzie w obecnej formie, potencjalnie opłaci się postawić sektor, bo za turniej 10,000 pkt (bazowo) przy feniksie (mnożnik 1,35) dostaniesz nawet przy 1 poziomie sektora - 60 tys. ziaren.

Co do generalnie many / unurytu - robię bez większych trudności XXII rasę, na niczym się nie ograniczam i mam mimo stałych wydatków, produkcji żywych, wzniosłych, produkcji rasowych - 1 mln many, 2 mln ziaren i ponad 4 mln unurytu (nie mam żadnego budynku który ograniczałby mi rozpad many i unurytu). Z drugiej strony nawet w obecnej logice turniejowej, wystarczy się spiąć, zrobić nawet tych 20,000 pkt i przy słabo rozbudowanym enarze i średnim mieście zgarnąć około 20,000,000 many za turniej (chociaż znam i takich którzy z racji na zapotrzebowanie na kulturę na takim wyniku potrafią wykręcić 50,000,000 many za turniej - pytanie tylko po co komu aż tyle :) )

Unurytu tez można z marszu naklikać od pewnej epoki.

Co do samych zgadywanek - jest to możliwe ale na miejscu twórców odciąłbym się w ogóle od tych zasobów bo gracze w większości mają ich tyle że rasa nie będzie stanowiła żadnego wyzwania, co tylko zwiększy czas oczekiwania na kolejną nawet się ślimacząc :)

Zaszalałam, kupiłam 2 ekspansje i postawiłam jednak Sektor, bo może być tak, że Ziaren będzie potrzebne tyle co many obecnie. Twórcy są nieobliczalni, więc lepiej dmuchać na zimne. Tym bardziej, że nie mam cudu zmniejszającego rozpad Ziaren i innych budynków kulturowych, które ziarna dają.
Oczywiście nic się może nie zmienić. ;)

Powrót
Do góry