Cześć, chciałam zapytać, czy macie postawione Sektor Miłośników Turnieju albo Ołtarz Wieczności? Kiedyś przeczytałam na forum anglojęzycznym, że w nowym rozdziale może być potrzebne dużo Boskich Ziaren. Oczywiście to zgadywanki, ale przyszło Wam to kiedyś do głowy?
Cześć, ołtarz wygląda ciekawie bo daje strategów. Negocjacyjna część turnieju i iglicy jest nieopłacalna w perspektywie łatwiejszej, militarnej stąd jest to bonus dodatkowy.
Pytanie o jakich ilościach ziaren mowa - można zawsze wystawić nieco budynków, ewolucyjnych i przy jakimś poziomie wieży słońca utrzymywać nawet bez kupca i większego wysiłku około ~2 mln ziaren.
Jeżeli nowy feniks wejdzie w obecnej formie, potencjalnie opłaci się postawić sektor, bo za turniej 10,000 pkt (bazowo) przy feniksie (mnożnik 1,35) dostaniesz nawet przy 1 poziomie sektora - 60 tys. ziaren.
Co do generalnie many / unurytu - robię bez większych trudności XXII rasę, na niczym się nie ograniczam i mam mimo stałych wydatków, produkcji żywych, wzniosłych, produkcji rasowych - 1 mln many, 2 mln ziaren i ponad 4 mln unurytu (nie mam żadnego budynku który ograniczałby mi rozpad many i unurytu). Z drugiej strony nawet w obecnej logice turniejowej, wystarczy się spiąć, zrobić nawet tych 20,000 pkt i przy słabo rozbudowanym enarze i średnim mieście zgarnąć około 20,000,000 many za turniej (chociaż znam i takich którzy z racji na zapotrzebowanie na kulturę na takim wyniku potrafią wykręcić 50,000,000 many za turniej - pytanie tylko po co komu aż tyle

)
Unurytu tez można z marszu naklikać od pewnej epoki.
Co do samych zgadywanek - jest to możliwe ale na miejscu twórców odciąłbym się w ogóle od tych zasobów bo gracze w większości mają ich tyle że rasa nie będzie stanowiła żadnego wyzwania, co tylko zwiększy czas oczekiwania na kolejną nawet się ślimacząc