nooo, magiczna bariera 20k w turnieju w końcu pęknieTo jest poczatek przygody dopiero![]()
mnie wystarczy 10k w turniejunooo, magiczna bariera 20k w turnieju w końcu pęknie![]()
Przymiarka poszła już w przypadku kuchni, tutaj jest kolejny krok.Pomijając kwestię samego feniksa to znowu są kolejne słabe zagrania (podwyżka ceny nagród królewskich przeszła w sumie bez większego echa jakiś czas temu):
- tylko 1 artefakt za złotą ligę;
- 200 diaxów przesunięte na 280 punktów (było do tej pory za 260 pkt);
- mizerny budynek w królewskich;
Coś jeszcze?
Od nowego feniksa wydarzą się dwie rzeczy jednocześnie: sama walka w turniejach na wysokim poziomie straci sens - z tym się nie zgadzam bo nie sądzę żeby ludzie z wieloletnim doświadczeniem zwyczajnie odpuścili - będą wałczyć i o podstawki i o feniksy a nikt nie wie co jeszcze kiedyś nowego wejdzie,
a przy tym nikt nowy (bez tego feniksa) do grona walczących na wysokim poziomie nie dołączy - a to jest właśnie kwintesencja wszystkiego. Z punktu widzenia biznesowego każdy nowy jak się zorientuje dlaczego wszelkimi siłami zdobył 4k pkt w turnieju a każdy z top 50 zdobywa po 50-100k zacznie się temu przyglądać i w końcu zobaczy że to sprawa budynku którego on już miał nie będzie albo tylko jeden - wtedy odpuści albo turnieje albo grę.
Nawet jeśli zrobi 120k to zamiast przykładowo 1-wszego miejsca będzie 10, bo ludzie, którzy normalnie robili 70k teraz go przegonią, bo wyłożą kasę na więcej podstawek. A gracze, którzy rozpoczną grę po evencie to już w ogóle nie będą mieli jakiejkolwiek szansy na dogonienie topki, bo dojdzie kolejny konieczny budynek, którego nie będą mieli możliwości nigdy zdobyć w większej ilości. Niedługo nie będzie sensu robienie większej ilości punktów ponad tyle, ile jest konieczne do zebrania wszystkich skrzynek, bo ranking nie będzie odzwierciedlał tego, ile ktoś wysiłku włożył w walkę w turnieju, tylko ile ktoś wydał kasy na nowego feniksa.Najlepsi będą jeszcze lepsi, wiadomo narzekać trzeba bo niesprawiedliwie to rozwiązali ale nie wydaje mi się żeby Maguzzi zrezygnował stawiam że jeszcze w 2025 roku zobaczymy u niego 100-120k w turku i tego mu życzę i raczej w tą stronę potoczy się ta gra.
Spieszę poinformować że w owcach jest czołówka nie tylko Polska ale i światowa turniejów. I poświęcili tak wiele dla tego żeby być w tym miejscu w którym są że będę dalej najlepsi bo nie wierzę że odpuszczą. Ale nowy nie ma szans to fakt.Nie jestem turniejowcem, ale nawet ja widzę jak ten feniks wypaczy rywalizację (jeśli wprowadzą go w obecnej formie).
Nawet jeśli zrobi 120k to zamiast przykładowo 1-wszego miejsca będzie 10, bo ludzie, którzy normalnie robili 70k teraz go przegonią, kogo masz na myśli kto robi 70k bo nie znam?