Temat o tych feniksach już był poruszany i wszyscy wiedzą co o nich myślimy. Adios Elvenar
Po prostu Elvenar leci w tym samym kierunku co inny pomysł Inno z obszaru p2w -
Warlords of Aternum
Ad reszta - robiłem wyliczenia i tabelki i wyniki powyżej pewnego poziomu są niemożliwe z perspektywy Elvenaru do zrekompensowania ze względu na aktualną logikę przyrostu kosztów podbicia prowincji. Rozmawiamy tutaj o różnicach rzędu 1,600,000,000 towarów na jednego gracza.
Spieszę poinformować że w owcach jest czołówka nie tylko Polska ale i światowa turniejów. I poświęcili tak wiele dla tego żeby być w tym miejscu w którym są że będę dalej najlepsi bo nie wierzę że odpuszczą. Ale nowy nie ma szans to fakt.
Jest wiele krajów - nie tylko Polska gdzie wyniki są zbliżone. Są bractwa które średnio wykręcają lepsze wyniki niż bractwa w PL - nie mają tylko wiedzy lub woli by poświęcić się na wybicie się w konkretnej specjalizacji.
Są gracze którzy tydzień w tydzień klepią po 50k w każdym turnieju i są gracze np. we Francji którzy wbijają ponad 60k w jednym turnieju.
I tu możecie sobie już policzyć - taki wynik + 5 / 6 feniksów i gracz sam robi wszystkie skrzynki. (przy 6 feniksach mnożnik oznacza, że tylko na s1 jest 10 aktywnych graczy którzy mogą zrobić samodzielnie wszystkie skrzynki - analiza wielkości postępu na mapie sugeruje że ilość takich graczy może być większa ale założyłem tylko 'pewniaki')
dokładnie, każdy nowy czy stary gracz, który dołączy lub powróci do tej gry po tym "chwalebnym" wydarzeniu, będzie pozbawiony szansy dotarcia na wyższe szczeble drabinki rankingowej turnieju...
oczywiście, gra stwarza możliwość wytworzenia jednego Lazurowego Feniksa w AM i być może jeżeli dopisze mu szczęście

) zbierze w IW wszystkie artefakty do tej budowli lub też miesiącami będzie na nie chyhał w AM.. ale w ogóle jak tu porównywać działanie jednego takiego ptasiora z całą gromadą tych lazurów?????
w głowie mi się to nie mieści...
Bez kręcenia diamentami biorąc pod uwagę proporcje i ilość kombinacji, jeżeli moje orientacyjne dane są poprawne na cały budynek potrzebne jest nowemu graczowi odpowiednio - 4-5 miesiący na skompletowanie jednego z feniksów i jednego z niedźwiedzi oraz około 14 miesięcy na skompletowanie jakiegokolwiek innego budynku.
Ilość czasu zwiększa się wraz z dodawaniem kolejnych artefaktów do AM.
Testy przeprowadzone na próbie 100% przekręceń na przestrzeni 7 miesięcy, przyskalowane ciągiem wyliczonym na podstawie danych z 7 miast.
Imho dramatyzujesz. Wiele bractw ma limity tak śmiesznie niskie, że jeśli ktoś ich nie wyrabia to znaczy że nie jest zainteresowany turniejami i nowy feniks nie pomoże. Jaki problem zrobić 3-5k? Ile bractw ma limit turniejowy powyżej 5400 pkt (czyli 20 prowincji)? Dla małych graczy ten feniks będzie mało pomocny w kontekście turniejów - z powodu czasu karmienia 24h. Już widzę jak ktoś kto nie ma D111 zużywa 4 karmy, żeby podnieść swój wynik turniejowy z 2000 na 2700.
To dla topki nowy feniks jest dużym problemem bo faktycznie wywraca rywalizację turniejową na wysokim poziomie. Dla całej rzeszy graczy nie będzie to żaden kłopot.
Na S2 w pyle wzięło udział 2788 graczy. Tylko 38 z nich zrobiło więcej niż 40 prowincji (ponad 10 800 pkt.)
Edit: Sprawdziłem pozostałe 2 światy:
na S1 50/3023, na S3 49/2685.
Przeprowadzałem badanie na próbie kilkudziesięciu graczy - ponad 60% ogranicza swoje wyniki ze względu na trudność z uzbieraniem wzmocnień, ponad 30% ogranicza swoje wyniki ze względu na niedobór wojska, 21% wskazuje na zbyt długi czas klikania, a niechęć do turniejów to mniej niż 10%.
Próg punktowy na każdym świecie rośnie w osi czasu mimo tego że z tygodnia na tydzień spada ilość uczestników w turniejach, ilość bractw uczestniczących w iglicy oraz z przygody na przygodę maleje ilość bractw które wbijają chociażby 100 pkt.
// korekta ilości feniksów