Maguzzi
Rozbójnik
Z tym z całym szacunkiem dla Ciebie i Twojej ogromnej wiedzy się nie zgadzam, zresztą uważam że sam się niebawem z tego wycofasz.
Teraz po prostu trwa wyścig zbrojeń, wszystko zacznie się od nowa - nie oceniajmy czy to parodia czy gorzej czy lepiej? Inaczej.
Zbroją się Francuzi bo wyczuli że w nowym rozdaniu mają w końcu swoją szansę zbroją się Owce bo wiedzą, że po nowemu też będą najlepsze.
Twórcy gry, odświeżyli wszystkie rankingi jeśli chodzi o turnieje, wybrali kiepski sposób to fakt ale wszystko na najwyższym poziomie turniejowym zaczyna się od nowa.
@Aryman jak Cię lubię to choć bardzo byś chciał wierzyć, że ten feniks, aż tak bardzo niczego nie zmienia i jest tylko kolejną wersją brunerów fenków zmierzchu tylko trochę inną trochę mocniejszą to niestety tak nie jest. To jest coś co spowoduje przepaść nie do przeskoczenia.
Powtarzałem to już wiele razy i napiszę ponownie ale krótko. Poprzednio na wygraną czy wysokie miejsce wpływ miała praca nad wydajnością miasta i łączeniem sporej ilości elementów w całość. Teraz oczywiście też trzeba będzie mieć wydajne miasto, żeby zdobywać dużo karmy i wzmocnień ale to już nie będzie miało takiego znaczenia. 35% czystych punktów to zbyt potężna różnica, nie idzie jej obejść niczym. A im dalej w turniej tym ta różnica robi większe zniszczenia. Sępy (feniks zmierzchu), Brunery to aż i tylko wojsko. Wzmocnień i tak trzeba dać ogrom bo będzie się przegrywało walki, albo traciło cały oddział, a to może zabić potworną ilość oddziałów koszarowych. Na 20k w turnieju wystarczy kilka sztuk wzmocnień na 50k 2x więcej wiesz dobrze jak lecą z AM i iglicy, zwłaszcza życie. Ja będę miał powiedzmy 2 a AP, a ktoś inny 4-5 kurka 7 czy 10 to już pozamiatane. Bo ten ktoś wystawiając wzmocnień na 20k i mając prowincji na 20k i mając wojska na 20k zrobi wynik 50 -70 -100k i więcej. Wydajność miasta można sobie w buty wsadzić, nie przeskoczysz tego. Mając 10 sępów i 10 Brunerów dalej musiałeś się starać tak jak inni, a wiem dobrze, że na tym najwyższym poziomie turniejowym wojsko to już nie był żaden problem.
AP nie wymaga od nas za dużo, tylko wydanie tu i teraz diamentów czy kasy. Zrozum nie mam nikomu za złe że zdobywają ich dużo, że się na niego rzucili bo to jest szansa na szybkie osiągnięcie sukcesu. I obecnie jedyna droga do sukcesu turniejowego. Ale zrozum dla tych, którzy walczyli latami na pewnych określonych zasadach teraz to jest zbyt mocna zmiana zasad. Wydaj tu i teraz bo jak nie to już się nie liczysz, nieważne jakie masz umiejętności jaką wiedzę, ile lat starań, wydaj tu i teraz. Niech trwa wyścig zbrojeń nic innego nam nie pozostaje. Wiem, że ciężko patrzeć na to moimi oczami i starych turniejowców dlatego nie dziw się nam, że patrzymy na to co się dzieje z przymrużeniem oka. Ale możliwości rywalizacji kończą się wraz z datą końca tego eventu. Ile zdobędziesz tak mocny będziesz. Po tym evencie twoje miasto już się tak nie liczy tylko ten jeden budynek. Wiem, że dzięki niemu znajdziesz się teraz szybko w topie turniejowym. I tak wiem, że byś się znalazł bez niego, ale za rok dwa.Dzięki AP to będzie już tu i teraz, tylko rozbudujesz D111. Ciekaw jestem co będzie dalej w tej grze. Co dostaną nowi, jak zrozumieją, że po tym evencie już nie mają szans… w sumie starzy którzy nie kupią dużo też nie będą mieli szans. 1 AP więcej i jesteś przegrany. To na wysokich wynikach różnica 15-20k punktów. To są lata zwiadów, a na tym poziomie to już na prawdę długie lata i miliardy surowców żeby dorobić tyle prowincji. 76 prowincji danego tupu zebrać nie jest łatwo, a tu pyk jeden ptaszek więcej i 20k więcej. Tego już się niczym nie będzie dało zrównoważyć. Skończy się event i skończy się zbrojenie i rywalizacja na tych samych zasadach. Przy brunerach czy sępach tak nie było. No coś będą musieli dać, dla nowych, jestem ciekaw co hehe. Będę sobie klikał i patrzył. choć jak poszli w czyste punkty to ja już nie mam pomysłu na naprawę. Chyba że redukcja mocy wszystkich evolucyjnych do 1 sztuki ale co z tymi co wydali tyle.... to by było bardzo krzywdzące. Choć dla mnie to jedyny pomysł na rozwiązanie tego bajzlu. Ale spokojnie nie będą chcieli tego naprawiać.
@Steefann Nie da się. Już są uskuteczniane techniki „wstydzę się, że to mam” czyli wystawiam, robię turniej i chowam do plecaka… nie da się śledzić graczy na tyle, żeby policzyć ile mieli akurat wystawionych/ nakarmionych ptaków, punków też nie przeliczysz na prowincje bo te % robią w wynikach taki burdel, że szok. Jak miałeś 54k to wiadomo, że było mniej więcej 200 prowincji teraz to nie wiadomo czy jeden czy 2 czy 4,5 Azurka masz. Po zrobieniu wyniku 2 do plecaka i uja się doliczysz. Nikomu się nie będzie chciało w to bawić. Jesteśmy w nowej epoce i tyle, dajcie nieskończoną ilość skrzynek to się będziemy bawić. Wyniki indywidualne to już tylko z przymrużeniem oka. Z resztą w bractwach też dla śmiechu, nic już na poważnie. I na pewno zdania nie zmienię. Ale jest duży plus bo mocno wyluzuję i już nie będzie tak, że matko marmur, stal albo zwoje… muszę walczyć, muszę wygrać to mój turniej teraz to bardziej, chce mi się poklikać i popisać na czacie ze zwariowanymi owieczkami czy dziś już nie hehe. Już mam luz, ambicje poszły w sobie papa.
I na koniec na pewno nigdy nikomu nie powiem, że nie szanuję jego wyniku w turnieju bo to napompowane przez AP. To Inno jest winne to Inno do tego dopuściło mimo naszych ostrzeżeń. Jak możecie to zbierajcie ich jak najwięcej. Zawsze się miałem za dość dobrego stratega, ale nie przewidziałem, aż takiego ruchu twórców. Nie byłem gotowy na 35k dixów za każdego dodatkowego feniksa. Są gracze co mieli nakitrane 200k+ i czekali na coś na prawdę WOW no i się doczekali. Tylko bić pokłony. Nie wytknę też graczy co wydali prawdziwą kasę bo tak bardzo chcą być top. Tylko szkoda mi że 1 ptak robi aż 35% to za dużo, stanowaczo za dużo. Wydasz kupę kasy ale ktoś wyda trochę więcej i jestes przegrany/przegrana.... Zostaje mi umacniać bractwo moimi marnymi 2-3 budynkami i tyle! Przegrałem walkę, nie pzewidziałem, że trzeba kitrać wszystkie diaxy 5 lat hehehe. Wydajność miasta przegrała +1400 prowincji na mapie świata przegrało. Wygrywa 1 budynek który zmienia wszystko dla turniejowca w tej grze. Taki mamy klimat!