KatieKate
Zwiadowca
Hej,Bardzo ładna
Wracając do tej nagrody, mogłabyś napisać, ile ma kultury i czy oferuje coś jeszcze?
Hej,Bardzo ładna
No właśnie nie wiem, bo TUTAJ Karvest napisał, że to nagroda główna z sezonu, a u iDavisa jest już TUTAJ rozpiska sezonu (który startuje na becie 19 grudnia) i tam nie widzę tego budynku, jest inny. Może jestem ślepa, albo ktoś coś pomyliłHej,
Wracając do tej nagrody, mogłabyś napisać, ile ma kultury i czy oferuje coś jeszcze?
No nic, to przyjdzie mi poczekać na start nowego sezonu, bo u iDavisa widzę tylko rozpiskę obecnego Sezonu Sekretów.
Nie mam pojęcia@Nusion wiesz może czy z bety przeniesiona została receptura na przerabianie artefaktów tego nowego budynku na księgę?
Fajnie, dziękiA no tak, bo to rozpiska sezonu sekretów, a na becie zacznie się sezon snów.
No ale znalazłam to drzewko nagrodę główną
Nie mam pojęcia
Lol, na pewno też naprawiąBłąd z Fragmentami Zaklęć został na becie naprawiony.
Ale żeby nie było nudno, mamy teraz inny błąd. Po każdej zakończonej budowie/rozbudowie wywala z gry
Klasztor/Sanktuarium i Ruiny Strażnicy są ponoć zbyt mocne pod względem kultury i zostanie to obniżone. Kolejnym cudem uznanym za zbyt silny jest Smocze Opactwo.
Na becie na jutro (10 stycznia) są planowane zmiany w Antycznych Cudach.
W skrócie, zapowiedziana jest zmiana kosztów, teraz będą do tego potrzebne Fragmenty, Katalizatory i Renowacje, tak jak w cudach z 21 rozdziału
"Poprawione" zostały też nagrody, w większości cudów są one takiego samego rodzaju, tylko silniejsze na początkowych poziomach. Na poziomie maksymalnym różnica jest niewielka w porównaniu ze stanem obecnym (cokolwiek to będzie oznaczać...)
Albowiem nadchodzą 3 osłabienia i 1 wzmocnienie.
Klasztor/Sanktuarium i Ruiny Strażnicy są ponoć zbyt mocne pod względem kultury i zostanie to obniżone. Plusem jest to, że będzie można podnieść Klasztor/Sanktuarium do 35 poziomu, co zwiększy premię do zdrowia jednostek.
Kolejnym cudem uznanym za zbyt silny jest Smocze Opactwo, a konkretnie premia do many za zaklęcie. W porównaniu z poprzednimi rozdziałami Opactwo będzie teraz silniejsze w przyszłych rozdziałach, ale słabsze w obecnych.
Możliwe, a nawet zapewne tak.Ciekawe, czy będzie to działało wstecz, tzn. czy zabiorą kulturę, którą się przyoszczędziło dzięki Ruiny Strażnicy?
Brzmi to strasznie, rzeczywiście bardzo wysokie wymaganiaMożliwe, a nawet zapewne tak.
Przekleję to, co napisałem na Discordzie:
@jarq , wróbelki ćwierkają, że szykują się zmiany dotyczące antycznych cudów, m.in. rozbudowy mają wymagać katalizatorów i fragmentów zaklęć (podobnie jak cuda z 21 rozdziału)
Rzekomo ma to być na korzyść początkujących graczy, żeby bardziej zrównoważyć rozbudowę cudów wraz z postępem w rozdziałach.
Trudno oceniać jak to będzie wyglądało zanim wejdzie, ale jeśli rzeczywiście tak jak w przypadku szkoły i sklepu pani Le Pre, to moim zdaniem to słaby pomysł i najbardziej oberwą na tym właśnie gracze na niższych szczeblach rozwoju.
Przede wszystkim, dostęp do katalizatorów zwiększa się razem z postępem - iglica jest dopiero od pewnego (V ?) rozdziału, Smocza Arka pojawia się dopiero w XVII, a valloryjska szkoła w XXI. Podobnie jest z fragmentami zaklęć, które albo są z iglicy, albo z niszczenia budynków/zaklęć, a te pojawiają się w rozsądnych ilościach dopiero z czasem.
Mnie to w sumie rybka, nie mam zbyt dużo cudów do rozbudowy, arka mi daje kilkadziesiąt katalizatorów tygodniowo, mam Tinlunga (i drugiego do rozbudowy w zapasie), a dzięki szkole produkcja katalizatora trwa około 2h. Ale jak ktoś będzie miał tych cudów do zbudowania w sumie kilkanaście+, to jak na każdy będzie musiał uzbierać po kilkaset katalizatorów i kilka tysięcy fragmentów zaklęć (plus kilkaset renowacji), to życzę powodzenia...
Dopisek: żeby dać pojęcie o czym mówimy, rozbudowa cudu z 21 rozdziału do 35 poziomu pochłania 1260 katalizatorów, 1260000 fragmentów (tak, milion 260 tysięcy) i jedyne 270 renowacji.
Jeśli tak ma wyglądać rozbudowa każego cudu...