• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Ważne Co w trawie piszczy...[SPOILERY] cz. 7

Jagodka

Wędrowiec
Myślę, że ten feniks może sprawić jeszcze jeden problem. Bo jeśli dzięki niemu jeden gracz będzie w stanie zrobić cały turniej, to myślę, że pogłębi się problem ze skompletowaniem członków bractwa. Już teraz jest wiele bractw jednoosobowych, a feniks może sprawić, że takich będzie więcej.

Deleted User - 849206410

Guest
@Aras Dynas
Może pamiętasz, może pamiętają inni top-turniejowi (b.doświadczeni), jakie sprawy ważne dla innych graczy do rozdziału 5, zostały przez nich pozytywnie załatwione ?

Osteres

Zwiadowca
Ja się cieszę z nowego Feniksa. Robię w turnieju raz 5k a raz 15k i nie upadłem jeszcze na głowę by w prawie każdym robić kilka razy więcej. Już przy robieniu powyżej 5k za dużo czasu na to idzie. Wolę ten czas przeznaczyć na coś innego bardziej pożytecznego. O tym zapaleni "turniejowcy" chyba zapomnieli.
Po co stać w miejscu i być daleko w tyle z rozdziałami? To, że są osoby, które tak chcą to ich sprawa. Na tym jednak ta gra nie polega. Gdyby tak było to nie powstawałyby nowe rozdziały.
Gra się zmieniła od samego początku - a gram od pierwszych można powiedzieć minut kiedy gra powstała.
Nie podobają mi się niektóre zmiany i nic z tym nie poradzę.
Jak się odzywam to jestem zakrzyczany p[rzez inne osoby, które myślą, iż zawłaszczyły sobie forum dla siebie i wszystko ma być pod ich dyktando.
Dlatego też nie odzywałem się tak długo.
Stwierdziłem jednak, że czas napisać by było wiadomo, iż nie wszyscy chcą tego co "turniejowcy"
Nie mam zamiaru mieć 10 nowych Feniksów bo i po co.
Wyolbrzymiacie to aż za bardzo.
Zdobędę 1szt - będzie ok, trafi się drugi będę zadowolony i tak pewnie nie zdobędę na tyle Artefaktów by podnieść ten drugi na max poziom.
Każda gra musi zarabiać. Bez tego nie ma gry i możecie sobie co najwyżej w nosie podłubać jak nie będzie za co serwerów utrzymać.
Nikt nie karze Wam płacić.
Sam ograniczyłem płacenie praktycznie do zera po kilku niekorzystnych wg mnie zmianach i tak nadal gram.
Nie mam wpływu na to, że gra podąża w tym kierunku. To jest biznes!

Magolcia

Zwiadowca
Ehhh dlaczego tak wybiórczo czytacie to co jest napisane. W zasadzie nie chodzi o budynek sam w sobie, a o to, że twórczy dają możliwość powielenia budynku.
Gra daje nam wiele różnych dróg rozwoju, jeden stawia wszystkie cuda i buduję wszystko na maxa, inny ciśnie w przygodach, jeszcze inny wyciska soki z turnieju, a kolejny łączy wszystkie te elementy. @Osteres Czy serio uważasz, że to sprawiedliwe, że osoby, które obrały sobie konkretny cel i poświęciły jego realizacji lata mają teraz dostać po tyłku za to, że nie chcą wywalić nie wiadomo ile kasy?
Ja osobiście też nieraz zapłaciłam żeby zdobyć co lepsze budynki, jednak każde dotychczasowe budynki czy inne mechaniki wpływały tylko i wyłącznie na wydajność Twojego miasta. Żeby osiągnąć konkretny wynik trzeba było poświęcić zasoby i czas.
Ten budynek w ilości >1 wywraca całą ideę fair play. Jego efekt wpływa nie na miasto i jego możliwości, a na wynik.
Graj jak chcesz i daj grać innym.
1 budynek dla mnie jest ok, skoro nie ma bardziej światłego pomysłu na wyprostowanie problemu, który sami stworzyli.
Amen, nie chcę już więcej tego wałkować. Ig i tak ma cały feed back w poważaniu.

Maguzzi

Rozbójnik
Na discordzie bety jest ostra dyskusja na temat tego Feniksa. Gracze z całego świata wytykają ogrom problemów jakie może przynieść wprowadzenie go. I oczywiście, że będzie wprowadzony tak jak zaplanowali może trochę zmniejsza efekt. Bo zupełnie nie obchodzi ich nasze zdanie. Ale wolę je wypowiedzieć niż siedzieć cicho. Rozumiem argumenty tych co chcą tego budynku ale widzę w tym jedno zdanie w sumie jeden by im wystarczył bo i tak nie chce im się po więcej starać. Jak robisz 5k to doda ci 1750 punktów więc 6750 ok to już jest coś ale czy tak dużo? Rozumiem. Też, że nie obchodzi Was los turniejowców i w sumie szanuje to. Mnie też nie obchodzi za bardzo los luźno grających graczy. Tylko jak się gra luźno, to za bardzo niczym się nie przejmuje więc wszystko jest ok i co by nie zaproponowali to będzie na rękę. Jak się skupiasz na czymś to od razu widzisz jakie są wady i zalety. Dlatego często alarmujemy, bo widzimy do czego to może doprowadzić. Walczymy o to by dalej cieszyć się grą. Wy z tego co piszecie co by się nie działo i tak się będziecie cieszyć i w nią grać. To o co są te pretensje do turniejowców? Nie bójcie się Inno da Wam ten budynek. Patrzycie tylko na nasz serwer a my rywalizujemy z wszystkimi na całym świecie. A na becie już pisą gracze którzy mówią jasno, że kupią ile się da choć się trochę obawiają, że Inno po czasie zmieni efekt i stracą swoje zainwestowane pieniądze. Ta gra nie była do tej pory jakoś mocno P2W teraz będzie. Grającym na ranking ogólny już zepsuli grę przez bibliotekę Iglicy i arenę turnieju. Teraz niszczą nam turnieje. Tak zostanie tylko budowanie. Dobrze dla graczy którzy tylko po to grają. Nie zamierzam nikogo nakłaniać do moich racji. Ale będę walczył o swoje do czasu kiedy nadzieja zgaśnie. Dziwicie się nam, że walczymy w sprawach, na których nam zależy? Robili byście inaczej w grze czy w życiu jak by Wam zależało?

Ostatnia edycja:

Deleted User - 849206410

Guest
Dziecię się nam, że walczymy w sprawach, na których nam zależy? Robili byście inaczej w grze czy w życiu jak by Wam zależało?
Zapewne wielu graczy rozumie racje turniejowców.

Szkopuł w tym, że część z was trolluje i hejtuje graczy piszących o sprawach ważnych dla nich, przy niemej aprobacie pozostałych. Trywializowanie hejtu, jest inną formą przyzwolenia.
(cały świat oniemiał widząc jak potraktowano prezydenta suwerennego kraju w gabinecie owalnym - z zachowaniem skali, tu forumowi hejterzy robią to samo)

W ten sposób pozbywacie się naturalnych sprzymierzeńców - graczy, którzy tak wysoko nie doszli, a chcieliby.

Maguzzi

Rozbójnik
na zadnym budynku az tak mi nie zalezalo zeby realna kase wydac,
nie wydalem , ani tez nie wydam na zaden inny budynek w tej grze
jest gra budowlana i tak ja traktuje
No widzisz i taka gra cię cieszy. A żeby mnie cieszyła to zmuszają mnie żebym wydał pieniądze. Obecnie da się rywalizować na najwyższym poziomie bez płacenia. Teraz po tym feniksie już się nie będzie dało. I co z tego, że to gra budowana, to po co tu jest turniej i iglica? Powinny być same budynki do stawiania, skoro to gra budowlana. Gra stawia też na rywalizację bractw w różnych aspektach jak i na rywalizację indywidualną w różnych aspektach. Ja też buduję, tak żeby było wydajnie i dobrze pod turniej. Jak masz auto to możesz jeździć po drogach, ale możesz też się scigać, jeździc offroad, czy driftować. Nikt nie mówi Ci co nim możesz robić, ja chcę walczyć w grze budowlanej, bo mam taką opcję. Kilka razy zrobiłem jakiś mały donate kupiłem placówkę z zapasami na ewent, bo lubię tą grę i przecież musi zarabiać, niby dali reklamy ale mikro płatności od graczy na pewno są głównym źródłem. I też do tej pory mogłem rywalizować o najwyższe miejsca bez płacenia kasy bezpośrednio na wygrywanie w turniejach. Na świecie są gracze, którzy dużo płacili ale i tak mieli blokady bo zwiększali ilość wojska czy kupowali ogrom diamentów żeby wydawać na czasówki w AM ale dalej było to na tyle trudne, że wymagało wielu aspektów żeby zwiększyć wynik. Tu po prostu płacisz za wynik. I może u nas znajdą się 1-2 osoby co tak zrobią ale na świecie zrobi to wiele osób i zniszczą nam rywalizację. Oczywiście dla spokojnie budujących nic się nie zmieni. Prawda jest taka, że jak Ci specjalnie na niczym nie zależy to się nie zawiedziesz. Może to i dobry sposób na grę. Ale ja poświęciłem lata czemu innemu. Wszystkie przeciwności i zmiany zawsze pokonywaliśmy ale tego nie da się przeskoczyć. Smutne (dla nas) ale prawdziwe.:(

Ostatnia edycja:

vorverek

Zwiadowca
Dla mnie gra traci sens !
Podam swój przykład . Gram już od bardzo dawna , miałem dużo miast i po jakimś czasie przez to gra mi zbrzydła .

Ale że ta gra wciąga to wróciłem ,ograniczyłem ilość miast , rozwinąłem konto na Maxa , praktycznie wszystkiego cudaki i expansje . Na takim koncie zrobić rasę to praktycznie kilka tygodni i potem trzeba było czekać długie nudne miesiące na nową rasę …

Więc zacząłem interesować się turniejami i wynika innych graczy . I okazało się mimo posiadania kilku brunatnych i Feniksach straty w turniejach mnie wyniszczały . Brakuje takiej informacji w grze że każda expansja i cudak zwiększa rozmiar turniejowy . Ale to nic przebolałem to . Wywaliłem z połowę cudaków , expansji nie cofnę . Postawiłem 45 zbrojowni i dopiero jestem w stanie zacząć konkurować z najlepszymi graczami w turniejach .
Nie mówiąc o wydaniu realnej kasy i mnóstwa diamentów na czasówki i wzmocnienia żeby móc konkurować .

A ten nowy Feniks wywraca całą równowagę . Nie ważne kto ile ma prowincji , cudaków , expansji , wojska , brunatnych czy zmierzchu .Tylko Będzie się liczyć kto ma ich większy portfel !!!.
Gra traci sens i dla mnie to koniec długiej przygody z Elvenar .

Do góry