• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Ważne Co w trawie piszczy...[SPOILERY] cz. 7

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek jarq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak się popatrzy na badania i potrzeby surowców produkowanych przez chaty, to prawdopodobnie nie robiąc zadań, a dokładniej bez wszystkich chat, to raczej nie zdąży się skończyć XXIII przed ukazaniem nowego rozdziału. I tu ciekawe jak szybko zakończą zmagania ci, którzy lubią mieć rasę z głowy. Czy komuś się uda krócej niż w miesiąc?
koniec rasy, jak widać miesiąc to o wiele za dużo :)

Czy ma ktoś listę zadań do najnowszego rozdziału? bo się zastanawiam ile ostatecznie potrzeba chat dziedzictwa każdego rodzaju do questów, wiem że jest 7 w pewnym momencie ale czy więcej potrzeba to nie wiem

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)
Mam pytanie.
W rozdziale Sekrety Jednorożca w drzewku badań jest zadanie:
'Rozbuduj manufakturę stali' które wymaga 300K miedzi.
Portal krasnoludów na 4lv ma pojemność 5800, a zadań a w drzewku zadania nie daje się uzupełniać 'na raty'.
Trzeba okienko surowcami wypełnić jednorazowo.
Nie wiem jak je zrobić, czegoś nie rozumiem?

P.S.
Podobnie badanie 'Boski cerberus' wymaga 250K miedzi.

Hej,
Nasz drogi Karvest na discordzie zamieścił instrukcję jak załadować pliki do przeglądarki tak żeby widzieć w elvenstatsowym planerze XXIII rozdział. Sam to wszystko nadpisał bo jak widzicie twórca Elvenstats już podupada na duchu i traci motywację. Więc brawa dla Karvesta.

Podaje Wam tu jak to zrobić na Firefoxa: Ja to zrobiłem, 3 minuty i widzimy wszystkie najnowsze budynki na planerze.
  1. Zainstaluj rozszerzenie do przeglądarki pomagające edytować strony kliknij w ten link --> resource override extension,
  2. Pobierz załączony tu (załącznik na dole wiadomości) plik (to są właśnie napisane nowe budynki) to plik zip. trzeba go pobrać i rozpakować przykładowo darmowym programem 7 zip
  3. Otwórz Resource Override powinien się pojawić na pasku w prawym górnym rogu przeglądarki ( u mnie wygląda to tak ten znaczek "R")
Resource.jpg

4. W Resource Override otwórz opcje i kliknij w Load Rules
load.jpg

5. załaduj wypakowany wcześniej plik, pobrany w punkcie 2 (znajdujemy go na dysku tam gdzie go wypakowaliśmy i klikamy "Otwórz" i powinno się wczytać wszystko tak jak to widać na powyższym obrazku.załad.jpg

6 Teraz twój Firefox ma już budynki z najnowszego rozdziału, więc możesz śmiało iść na https://www.elvenstats.com/ wyszukać swoje miasto odświeżyć dane wejść w Elvenarchitekt i spokojnie planować miasto na nową epokę, lub tak jak ja planować jak je ułożyć już po skończonej epoce.arch.jpg

arch1.jpg
U mnie działa. Starałem się wytłumaczyć dość dokładnie jak to załadować. Jak ktoś będzie miał problem to piszcie śmiało. Ukłony dla Karvesta za kawał świetnej roboty.

Załączniki

Powrót
Do góry