W sezonie, czy gdzie indziej, to nadal ta sama jedna głupota.
Komuś trudno zupełnie się z tego wycofać.
No chyba sobie żartujesz jak te wszystkie zadania stawiasz na równi z "Przekuj runę"...Podobnie jak zadania dotyczące wymian / używania waluty na jakieś skrzynki / kulki czy zadanie dotyczące negocjacji/walk w iglicy - niezależnie czy iglicę już zrobiliśmy czy nie oraz wymuszające negocjacje lub wymuszające walkę kiedy ktoś tylko negocjuje albo np. 7x produkcji skrzyń z narzędziami kiedy znikają one z dużych warsztatów na rzecz puszek.
Wszystkie te zadania można by było zracjonalizować / zablokować. Na szczęście można je przelosować![]()
To moze wszystkie usuńmy ?Podobnie jak zadania dotyczące wymian / używania waluty na jakieś skrzynki / kulki czy zadanie dotyczące negocjacji/walk w iglicy - niezależnie czy iglicę już zrobiliśmy czy nie oraz wymuszające negocjacje lub wymuszające walkę kiedy ktoś tylko negocjuje albo np. 7x produkcji skrzyń z narzędziami kiedy znikają one z dużych warsztatów na rzecz puszek.
Zadanie na przekucie runy było z mojej perspektywy najłatwiejsze do zrobienia niezależnie od etapu rozwoju miasta. Wymagało jednak planowania.No chyba sobie żartujesz jak te wszystkie zadania stawiasz na równi z "Przekuj runę"...
Waluta byle jaką skrzynkę wystarczy wybrać (nie jest to optymalne, że gra zmusza Ciebie a nie kiedy Ty chcesz no ale da się to przełkąć), walki w iglicy/turku czy relikty, chyba zawsze jest aternatywa w postaci zwykłych prowek, najlepiej zawsze mieć kilka otwartych-> czytaj da się.
zawsze jest alternatywa albo walka albo negocjacje
skrzynie, zawsze można sobie postawić kilka małych warsztatów.
A z tą durną runą jak ktoś postawi wszystkie cudaki i wymaksuje (bo taki cel sobie obrał w grze) to co ma zrobić? Postawić sobie dublet np Złotej otchłani (jak 1 lvlowy warsztat)? A nie, czekaj, przecież nie da się.... A w Iglicy kilka tygodni zajmie zebranie wystarczająco kulek żeby przekuć runę, to równie dobrze event może się skończyć wcześniej. W weekly nie ma problemu, bo zawsze 2x mozna zadanie zamienić ale w evencie to był po prostu idiotyzm, dobrze, że się z tego wycofali (oby na dobre).
To moze wszystkie usuńmy ?
za darmo wszystko dostaniemy wruc nie da sie.
Lub dla ciebie beda zadanka sam wybierz jakie chcesz robic będzie prosciej.
właśnie z tym nie problem zawsze mozna miec male warsztaty lub otwarte prowincję zostawione
Wybieranie zadań do zrobienia, to dobry pomysł. O ile byłby zrobiony z głową.Jakby dali jakąkolwiek alternatywę dla tego zadania, to w 99% przypadków graczy wybierze tę alternatywę.
Zadanie generalnie jest do luftu. Nawet z jakąś alternatywą, albo z zamianą na inne zadanie, będzie zawsze bez sensu, bo prawie każdy zamieni.
Ktoś kto to wymyślił zrobił epoki do Krasnoludów, albo niewiele dalej i ma się pewnie za wielkiego dewelopera... Chyba planszówek dla dzieci.
Nigdy nie udało mi się i pewnie nie uda zrobić rozdziału w kilkanaście dni. I nawet mnie to cieszy.Mnie martwi coś innego. Ostatnie zmiany i ich ilość powoduje, że coraz więcej "starych" graczy odchodzi z gry.
Gra zaczyna ewoluować w jakimś nowym, jak dla mnie dziwnym kierunku. Co sądzicie o ostatnich "ułatwieniach" np. w turniejach? Zawsze miałem wioskę militarną, ale teraz specjalizacje straciły sens, nastawiałem więc cudaków - za kilka miesięcy rozbuduję je wszystkie na max i co dalej?
Dwie rasy na rok to mizerna jak dla mnie zachęta (ostatnią niby trudną rasę zrobiłem w kilkanaście dni).
Robi się jakoś mało ambitnie dla wieloletnich graczy z rozbudowanymi wioskami. Podam przykład: kiedyś nowa rasa wymagała czasu np. z powodu zapotrzebowania na manę, a teraz w przerwach między rasami nazbierało mi się już 1.10B many.
Gram już tylko na S3.Nigdy nie udało mi się i pewnie nie uda zrobić rozdziału w kilkanaście dni. I nawet mnie to cieszy.
Many też mam bardzo dużo, ale na pewno znajdzie się coś, czego będzie mi brakować, towary w puszkach albo prace społeczne.
Może twórcy nie spodziewali się, że wioski można aż tak rozbudować i wyspecjalizować. Twojej nie widziałam, tylko zgaduję.![]()
oczywiście można tak zrobić zużywając wszelkiego rodzaju dóbr z inwentarzaDwie rasy na rok to mizerna jak dla mnie zachęta (ostatnią niby trudną rasę zrobiłem w kilkanaście dni).
odpowiedź jest banalna, bo możnaoczywiście można tak zrobić zużywając wszelkiego rodzaju dóbr z inwentarza
tylko po co się tak śpieszyć