Dla mnie sezon całkiem nieźle. Jak już wspominałem wcześniej, oprawa graficzna bardzo mi się podoba, przyjemnie się otwiera całą "zakładkę" z sezonem. Jeżeli chodzi o zadania, to bez większych problemów realizuję większość - więc, oceniam trudność, jako średnią - zdarzają się zadania, które źle wkomponowały się w cykl turniejowo - iglicowy, ale są do przełknięcia. Płynnie sobie przechodzę od jednego dnia sezonowego, do drugiego. Nagrody - patrząc w kontekście zamiennika dotychczasowych zadań pobocznych, wielki plus, absurdalnie śmieszne kilka tysięcy złota/zasobów
(ostatni raz zadania poboczne robiłem w epoce 6-7) zostało zamienionych, na zwykłe/żywe towary, czasówki, uzupełnienia oddziałów etc. Wg mnie, w odniesieniu do starych zadań pobocznych, całkiem nieźle to wygląda. Gorzej się mają nagrody premium
tutaj to IG przeszło same siebie, 3000
za "mocno średnie" budynki, plus uwieńczenie sezonu w postaci Sennego Basenu, to mocny żart, o ile w niektórych eventach jestem w stanie się pokusić o odblokowanie nagród premium, o tyle w sezonie, nie widzę najmniejszego sensu marnotrawienia takiej ilości diamentów.
Od samego początku nie traktowałem sezonu, ani kociołka jako "game changerów", więc aktualna ich postać w zupełności mnie zadowala. Oczywiście jet to pierwszy sezon i mocno wierzę, że przyszłe, będą mocniej zachęcały do regularnego udziału.