• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Elvariański Konkurs Gotowania - dyskusja

Maguzzi

Rozbójnik
O panie! Nawet ci ze srebra mieli 2 podstawkę, ciekawe ile dodatkowej waluty trzeba było kupić... U nas już pierwsze info jak w bractwie idzie losowanie, to niektórzy trafili po 40 smacznych łupów, a inni 2 a nawet 0 z teoretycznie tych samych potraw, wydając całą zebraną do tej pory walutę. Więc losowość w losowości i w losowości. Szkoda, ale jak widać po becie da się tylko ciekawe jakim kosztem.Ty Kurczaczek chyba miałeś mega farta albo sporo diamentów poszło bo 426 to ja nie miałem nigdy w żadnym evencieo_O. Kurde Jak by ten Avatar za złoto był facetem, to bym sobie w końcu zmienił moją buźkę. Bo ja tylko orki lubię

Nusion

Mag
Ja na becie dokupiłam 160 waluty i mam drugą podstawkę. Brałam te recepty za 4 punkty, a jak nie było to za 3. Dostałam sporo tych paczek i wpadło z nich trochę dodatkowej waluty. No i zbierałam w mieście pilnie

CasPL

Zwiadowca
O kurczaki! Takich wyników to jeszcze nie widziały oczy moje. Te 3x5% co 12h czyni jakieś cuda.

Nusion

Mag
Wyniki takie, że ja się nawet na srebro nie załapałam, bo miałam ledwo ponad 300. Mało brakowało a musiałabym jeszcze 60 dokupić

T360

Zwiadowca
Z drugiej strony patrząc, to jeśli komuś zależy tylko na witalności, to maks (3 szt.) jest już od 9 poziomu - wystarczy więc tylko 8 artefaktów dla jednego budynku. To akurat można zrobić ze spokojem nie dokupując waluty - wystarczy 220 punktów, albo w ogóle 180 i brakujący artefakt w PB.

Ostatnia edycja:

Kurczaczek

Zwiadowca
420 pkt satysfakcji klientów to minimum na 2 w pełni rozwinięte budynki.
Ja dokupiłem 1280 waluty i jeszcze 160 waluty oraz przepustkę do królewskich nagród.
Losując recepty wybierałem tylko te, gdzie jest największa szansa na wylosowanie smacznych łupów (20%) i gdzie tych łupów jest najwięcej (2x lub 3x). I tak wyszło. Trzeba mieć duuuużo szczęścia, bo losowość okropna.

Szkoda, że 3-cia podstawka jest tak daleko. Praktycznie nierealna do zdobycia.

Wojtek90

Rozbójnik
Robię event na S1 i S2 - ta sama taktyka losowania i jestem w tym samym miejscu (póki co bez dokupowania waluty), zostało mi po 700 waluty na obydwu światach a wyniki mam takie:
1. na S1 mam 105 pkt :(
2. na S2 mam 171 pkt
Więc przewiduje że dużo osób będzie rozczarowana, bo rzeczywiście losowość daje popalić...

T360

Zwiadowca
Tak, losowość znaczna. Ta sama taktyka na 3 serwerach, na wszystkich zrobione dzisiejsze zadanie dzienne, cała waluta zużyta, nic nie dokupione. No i wyniki: 162, 220, 192 pkt :) Szczęśliwie te 220 tam gdzie akurat budynek się przyda, na pozostałych 2 - niekoniecznie.

Do góry