• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Elvariańskie Igrzyska - dyskusja

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek jarq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Teraz, po ukończeniu rozdziału mogę się na jego temat wypowiedzieć. Cudownie przemyślany i zrealizowany projekt rozdziału. Wielkie gratulacje dla całego Zespołu. Idealnie dopracowane czasy produkcji nowych surowców. W zależności ile kto ma czasu może indywidualnie go dobrać. Możliwość ustawienia Portalu 9x9 to wyzwanie ale na szczęście można go było ustawić dowolnie w zależności od miejsca i nie było konieczności połączenie ze starym portalami. Nic za dużo nic za mało. Rozdział sprawił mi wielką radość. Gratuluje jeszcze raz w oczekiwaniu na kolejny :)

Oooo pod dyskusją o Igrzyskach napisałam o nowym rozdziale. No cóż , widać moją radość i nieuwagę.:)

Zapraszam do dyskusji.

mamy zatem budynek z transcendencją i tutaj muszę poruszyć podejrzewam że z perspektywy twórców gry średni temat ale ważny z perspektywy graczy (w każdym bractwie w którym jestem został ten temat poruszony w tej czy innej rozmowie i ani razu nie byłem przyczyną dyskusji).

Skąd brać takie ilości ulotnych symboli by te budynki nie były te przysłowiowe 130 dni a później żeby nie trafiały na śmietnik?

Jaką motywację ma gracz by zdobyć drugą podstawkę i wydawać pieniądze / diamenty jeżeli nie jest w stanie w pełni korzystać z jednej?

Czy jest już jakiś plan na rozwiązanie problemów z artefaktami? Bo nawet jeżeli rozwiązany by został problem z symbolami to powstanie problem z uzyskaniem artefaktów do budynków. Co mi po tym że zdobędę drugą podstawkę jeżeli na skompletowanie poczekam, np. 2-3 lata?

I żeby nie być gołosłownym zaczynamy już bić pewne rekordy bo a to gracz czeka 2 lata na feniksa ognia, a to czeka ponad 2 lata na feniksa zmierzchu a ja bagatela w ciągu ostatnich 2 miesięcy zdobyłem <werble> 0 artefaktów których szukałem. A próbuje kompletować w ramach miasta artefakty parowego golema, echa zapomnianych, boblina, świątynię fal, mruczące sanktuarium, artefakt niedźwiedzi oraz zielonego feniksa :) (podobna sytuacja jest u żony tylko ona nic nie trafiła z zestawu panda ruda / tinlung / zielony feniks).

Dodatkowo z ciekawych statystyk - przez 4 tygodnie czyli 112 przekręceń w Akademii Magii wpadły takie bogactwa (ironia) (rzecz jasna poza pierwszym i ostatnim budynkiem). Dodam że prezentuję widok z miasta które wypada najlepiej no i najlepiej ukazuje tę granicę związaną z wejściem nowego rozdziału.

ps. żeby nie było - ja sobie poradzę :) ale jak mają sobie z tym poradzić rzadziej logujący się gracze albo nowi gracze?
Nawet jeżeli ich ilości są 2 razy większe?

1752179063074.png

ps2. w ramach testów mam oddzielne konto gdzie loguję się raz dziennie i tutaj śmieszna sprawa - w międzyczasie dostałem 2 promki 200% diamentów, 5 czasówek w ramach prezentu, 10 pw żeby grało mi się lepiej a w Akademii Magii mimo zaglądania raz dziennie (czasami nawet zapominam) mam więcej wzmocnień. Równolegle na głównym koncie cisza.

Troszkę dziwnie to wygląda.

Zastanawiam się nad testami na jeszcze większą skalę ale nie wiem czy a) chciałbym poznać wyniki b) nie szkoda mi czasu :)

Ostatnia edycja:
Bardzo dziękuję za odpowiedź, nie doprecyzowałam prośby, chodziło mi o spoilery z listą zadań zamieszczone zawsze tutaj, bo łatwo je skopiować i przekazać bractwu w wiadomości...
Właśnie wrzuciłam, sorry za opóźnienie :)

Właśnie wrzuciłam, sorry za opóźnienie :)

Pięknie dziękuję :)

Bardzo dziękuję za odpowiedź, nie doprecyzowałam prośby, chodziło mi o spoilery z listą zadań zamieszczone zawsze tutaj, bo łatwo je skopiować i przekazać bractwu w wiadomości...
zadania możesz sobie ściągnąć od idavisa w formie notatnika i stamtąd już łatwo kopiować :)
Jedynym minusem będzie język angielski jeżeli ktoś czuje się w nim niezbyt komfortowo.

@ad mój wcześniejszy post, chciałem wzmocnienia mam wzmocnienia:

1752397821949.png

trochę desperacko.. ale zastanawiam się dlaczego twórcy nie dali tutaj wzmocnienia na zdrowie którego jest najmniej i którego potrzeba najbardziej :(

Fajna ta promocja, taka nie za bardzo opłacalna i jeszcze nie kompletna... Wzmocnienie na życie znowu komuś umknęło...
@jarq moze by tak szepnąć w centrali, że robią z graczy barany? (nie mylić z Owcą :P)

Zapraszam do dyskusji.
i niestety informacje u idavisa nie są niepoprawne zatem zanosi się na jeden z najbardziej słabych eventów.

Poprzednie "igrzyska" dawały w ramach zadań 3999 waluty.
Tym razem mamy 2595 waluty.
Mamy dzień mniej samego eventu.
W ostatnich zadaniach zamiast 60+ waluty dostajemy 30+ zatem w żaden sposób event nie gratyfikuje posiadaczy popielatych feniksów.

Licząc tak na szybko zamiast do uzyskania (bez dokupowania waluty / przepustki) jakichś 270 punktów osiągalne będzie 230-240 punktów.
Rozumiem @jarq że podobnie jak wzmocnienia w ten sposób rozwiązuje się problem artefaktów bo drugich podstawek nie będzie? :P

Dodatkowo poglądowo zderzę najdroższe kółka sprzed roku i obecnie:

1752485239988.png

obecne:

1752485259849.png

Dzięki temu można odpowiednio wcześnie zadecydować, czy warto walczyć o budynek. Jeśli to ten transcendentalny, do którego prędzej czy później braknie ulotnych symboli, to chyba go odpuszczę...;)

Dzięki temu można odpowiednio wcześnie zadecydować, czy warto walczyć o budynek. Jeśli to ten transcendentalny, do którego prędzej czy później braknie ulotnych symboli, to chyba go odpuszczę...;)
tak, w tym evencie jest właśnie do zdobycia ten budynek, którego koszt każdego kolejnego uruchomienia rośnie :)

jak to ktoś ładnie podsumował na czacie bractwa: budynek z tego eventu to taki trochę inny dżin - z tą różnicą że nie daje diamentów :)

tak, w tym evencie jest właśnie do zdobycia ten budynek, którego koszt każdego kolejnego uruchomienia rośnie :)

jak to ktoś ładnie podsumował na czacie bractwa: budynek z tego eventu to taki trochę inny dżin - z tą różnicą że nie daje diamentów :)
A Ty starasz się o ten budynek? Bo tak sobie pomyślałam, że może z nudów coś tam poklikam... :)

A Ty starasz się o ten budynek? Bo tak sobie pomyślałam, że może z nudów coś tam poklikam... :)
Zrobię event bo eventy lubię. Zazwyczaj staram się w nich bardzo aktywnie zbierać walutę i celować w złotą ligę.
Tutaj wyjątkowo nie będę kupował przepustki bo zazwyczaj moje punktowe przypuszczenia się sprawdzają. I w takim wypadku się to po prostu nie opłaci bo musiałbym wykupić dużo waluty (wstępnie wyszło mi ~5k diamentów) by zdobyć te "300 pkt". I to spowoduje że będę miał tylko jeden budynek pewnie na przedostatnim poziomie (z ligą licząc) i ostatni artefakt dojdzie z przygody.
Budynek wystawię wtedy i po skończeniu efektu schowam w inwentarzu.

Bardziej niż budynek nastawiam się na nagrody dzienne. Jest wśród nagród ośmiornica która podoba mi się wizualnie także chcę ją upolować dla samego posiadania i podobnie chcę złapać taką mantę z grzybkami i podskakującą kulką wody. Miałem taką w elvenarach i bardzo podobała mi się jej animacja.
Poklikam pewnie też coś w dniu kiedy jest witalność bo mam tylko 1 feniksa zmierzchu także przydaje się taki dodatek jak zapędzę się daleko w turnieju albo padnie mi cały oddział w ostatniej walce w iglicy.
I możliwe że coś pop-kult złapię żeby mieć po skończonej rasie :)

Zrobię event bo eventy lubię. Zazwyczaj staram się w nich bardzo aktywnie zbierać walutę i celować w złotą ligę.
Tutaj wyjątkowo nie będę kupował przepustki bo zazwyczaj moje punktowe przypuszczenia się sprawdzają. I w takim wypadku się to po prostu nie opłaci bo musiałbym wykupić dużo waluty (wstępnie wyszło mi ~5k diamentów) by zdobyć te "300 pkt". I to spowoduje że będę miał tylko jeden budynek pewnie na przedostatnim poziomie (z ligą licząc) i ostatni artefakt dojdzie z przygody.
Budynek wystawię wtedy i po skończeniu efektu schowam w inwentarzu.

Bardziej niż budynek nastawiam się na nagrody dzienne. Jest wśród nagród ośmiornica która podoba mi się wizualnie także chcę ją upolować dla samego posiadania i podobnie chcę złapać taką mantę z grzybkami i podskakującą kulką wody. Miałem taką w elvenarach i bardzo podobała mi się jej animacja.
Poklikam pewnie też coś w dniu kiedy jest witalność bo mam tylko 1 feniksa zmierzchu także przydaje się taki dodatek jak zapędzę się daleko w turnieju albo padnie mi cały oddział w ostatniej walce w iglicy.
I możliwe że coś pop-kult złapię żeby mieć po skończonej rasie :)
Dzięki za odpowiedź. Ja też jednak powalczę o budynek, bo jak długo można robić konserwy? ;)

w ten sposób rozwiązuje się problem artefaktów

Na rewolucję zanosi się w przyszłym evencie The Crystal Expedition, będzie jeszcze trudniej zdobyć główną nagrodę.
Na becie przyszły budynek Frostgem Foundry (4x4) ewoluujący do 10 stadium (9 artefaktów), a do zdobycia (w normalnym trybie) tylko 6.

Reszta: za ligę, w przygodach, w iglicy (za rok), ...
Ale i tak braknie, więc za diaksy...

TO BYŁ BŁĄD - JEST JUŻ NAPRAWIONY.
milestone.pnggp1.pnggp2.pnggp3.pnggp4.pnggp5.png

Ostatnia edycja:
Na rewolucję zanosi się w przyszłym evencie The Crystal Expedition, będzie jeszcze trudniej zdobyć główną nagrodę.
Na becie przyszły budynek Frostgem Foundry (4x4) ewoluujący do 10 stadium (9 artefaktów), a do zdobycia (w normalnym trybie) tylko 6.

Reszta: za ligę, w przygodach, w iglicy (za rok), ...
Ale i tak braknie, więc za diaksy...

View attachment 7276View attachment 7277View attachment 7278View attachment 7279View attachment 7280View attachment 7281
też to widziałem.. robi się coraz bardziej ulica jednokierunkowa.
Albo inaczej ściskają gąbkę i patrzą kiedy przestanie coś z niej lecieć ;p

Aż się zastanawiam czy mają feedback w głębokim poważaniu czy się po prostu nie przebijamy...

też to widziałem.. robi się coraz bardziej ulica jednokierunkowa.
Albo inaczej ściskają gąbkę i patrzą kiedy przestanie coś z niej lecieć ;p

Aż się zastanawiam czy mają feedback w głębokim poważaniu czy się po prostu nie przebijamy...
Tak, wygląda na to, że eventy będą miały dogrywkę w postaci Iglicy za rok. ;)

Tak, wygląda na to, że eventy będą miały dogrywkę w postaci Iglicy za rok. ;)
szkoda troszkę bo ten budynek podobnie jak wieża jedności bardzo mi się graficznie podoba..

@Kurczaczek
plus żeby było mniej ciekawie widzę że drugi event z rzędu jest o 1/4 waluty mniej z zadań niż w poprzednim roku.
Także bez diamentów chyba się nie dociągnie do tych 6...

@jarq jaki jest powód tych zmian?
Dlaczego mówiąc brutalnie wprost aż tak radykalny skok na kasę?

Powrót
Do góry