Dzięki NusionNa becie jest widoczny
A gdzie są w tym wszystkim te Eldiańskie Szafiry które miały być warte po kilkanaście diamentów?Zapraszam do dyskusji
Na becie za 20 szafirów można kupić 2000 radiantów, a za 25000 radiantów np bibliotekęView attachment 7135
z tego co widziałem to raczej caly cyklJeśli w Sklepie Harolda w Iglicy są limity, to chciałabym zapytać, na jaki czas są one ustawione. Na przykład 3 artefakty na tydzień czy na cały cykl 6 tygodni?![]()
Dzięki, byłoby zbyt pięknie, gdyby raz na tydzień.z tego co widziałem to raczej caly cykl
Ja bym powiedział, że 1 szafir może być dla kogoś warty 2,5 diamenta. Za 20 szafirów można kupić mały budynek kulturowy i sprzedać go za 1 renowację. Standardowa cena 1 renowacji to 50 diaksów. Więc przy takiej wymianie 1 szafir = 2,5 diaxa.Ok, czyli powołując się na CMa z bety:
Each Eldian Sapphire will be worth 15 Diamonds. This will make it much easier to understand PCB costs and ES discounts when purchasing a new building.
Zatem jak rozumiem za równowartość (po przeliczeniu) 3750 diamentów można kupić Bibliotekę Kamienia Księżycowego?
//edit widzę w drugim załączniku że to obwoźna biblioteka.... nie wiem czy się śmiać czy płakać...
Niezła inflacja żeby za 3750 diamentów kupić 1 renowację, za 6000 diamentów bogini życzeń a za 15,000 diamentów studnię życzeń.
Hmm to w przypadku studni nie jest tak źle, żeby zwróciła się ta "diamentowa inwestycja" studnia by musiała wygasać po 3000 dniach a my musielibyśmy nie stracić ani jednego przekręcenia.
Pobawmy się w drugą stronę. 10% na 25 diamentów czyli co 10 przekręceń mamy 25 diamentów.
Daje nam to 5 dni żeby się łatwo liczyło. Studnia jest aktywna 100 dni czyli faktyczna wartość studni to 500 diamentów.
Czyli jak dobrze liczę każdy szafir ma wartość faktycznie nie 15 diamentów a 0,03 diamenta.
Powiedzcie proszę że się pomyliłem...
czyli jedynie o 6 razy mniej od wartości na podstawie której Inno pokazywało jak "podniosło" wartość nagród w iglicy po obniżeniu diamentów zasypując dziurę szafirami, które niestety po kilku miesiącach okazały się - tak jak pisaliśmy - bańką spekulacyjną i mydleniem oczu co do rzekomego zwiększenia wartości nagród w iglicy.Ja bym powiedział, że 1 szafir może być dla kogoś warty 2,5 diamenta. Za 20 szafirów można kupić mały budynek kulturowy i sprzedać go za 1 renowację. Standardowa cena 1 renowacji to 50 diaksów. Więc przy takiej wymianie 1 szafir = 2,5 diaxa.
Przez fajne masz na myśli te 3 karmy? Bo nic innego "fajnego" ja tam nie widzę.... Te 5% wskrzeszenia to chyba jakiś żart? Może kiedyś jak jakieś ciekawe artefakty dodadzą to będą fajne, na razie same śmieci są.Na razie nic o tym nie wiem, ale pograjmy trochę w tą nową iglice i zobaczymy. Można na przykład za szafiry kupić promieniujące kamienie a za nie już w sklepie fajne rzeczy można mieć.
A dasz radę uzbierać 100k w jednej iglicy żeby kupić Studnię? Muszą zostawać inaczej byłoby to bez sensu.Czy niewykorzystane promieniujące kamienie przepadają wraz z końcem Iglicy, czy przechodzą do kolejnej edycji ?
Mnie się podoba. Najfajniejsze to chyba te 3 artefakty, które można kupić.Jak nie widze nic ciekawego dla siebie,
jedynie moze te zamrożone budynki