• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Iglica - duże ulepszenia - dyskusja

Aras Dynas

Rozbójnik
Zapraszam do dyskusji
A gdzie są w tym wszystkim te Eldiańskie Szafiry które miały być warte po kilkanaście diamentów?
Zgodnie z tym co było podawane dłuższy czas temu były strasznie wartościowe i dlatego są z rożnych bossów i mimo tego że dostawaliśmy mniej diamentów to przez wartość Szafirów de facto był sumaryczny wzrost wartości nagród.

A teraz dostajemy jakąś nową walutę a o szafirach cisza. Będzie można za nie kupić jakieś podstawki ewolucyjne? Elementy zestawów? Bibliotekę? Schematy? Wymienić na diamenty?

Aras Dynas

Rozbójnik
Na becie za 20 szafirów można kupić 2000 radiantów, a za 25000 radiantów np bibliotekęView attachment 7135

Ok, czyli powołując się na CMa z bety:
Each Eldian Sapphire will be worth 15 Diamonds. This will make it much easier to understand PCB costs and ES discounts when purchasing a new building.

Zatem jak rozumiem za równowartość (po przeliczeniu) 3750 diamentów można kupić Bibliotekę Kamienia Księżycowego?

//edit widzę w drugim załączniku że to obwoźna biblioteka.... nie wiem czy się śmiać czy płakać...
Niezła inflacja żeby za 3750 diamentów kupić 1 renowację, za 6000 diamentów bogini życzeń a za 15,000 diamentów studnię życzeń.

Hmm to w przypadku studni nie jest tak źle, żeby zwróciła się ta "diamentowa inwestycja" studnia by musiała wygasać po 3000 dniach a my musielibyśmy nie stracić ani jednego przekręcenia.

Pobawmy się w drugą stronę. 10% na 25 diamentów czyli co 10 przekręceń mamy 25 diamentów.
Daje nam to 5 dni żeby się łatwo liczyło. Studnia jest aktywna 100 dni czyli faktyczna wartość studni to 500 diamentów.
Czyli jak dobrze liczę każdy szafir ma wartość faktycznie nie 15 diamentów a 0,03 diamenta.

Powiedzcie proszę że się pomyliłem...

Ostatnia edycja:

KatieKate

Rozbójnik
Jeśli w Sklepie Harolda w Iglicy są limity, to chciałabym zapytać, na jaki czas są one ustawione. Na przykład 3 artefakty na tydzień czy na cały cykl 6 tygodni? :)

T360

Zwiadowca
Ok, czyli powołując się na CMa z bety:
Each Eldian Sapphire will be worth 15 Diamonds. This will make it much easier to understand PCB costs and ES discounts when purchasing a new building.

Zatem jak rozumiem za równowartość (po przeliczeniu) 3750 diamentów można kupić Bibliotekę Kamienia Księżycowego?

//edit widzę w drugim załączniku że to obwoźna biblioteka.... nie wiem czy się śmiać czy płakać...
Niezła inflacja żeby za 3750 diamentów kupić 1 renowację, za 6000 diamentów bogini życzeń a za 15,000 diamentów studnię życzeń.

Hmm to w przypadku studni nie jest tak źle, żeby zwróciła się ta "diamentowa inwestycja" studnia by musiała wygasać po 3000 dniach a my musielibyśmy nie stracić ani jednego przekręcenia.

Pobawmy się w drugą stronę. 10% na 25 diamentów czyli co 10 przekręceń mamy 25 diamentów.
Daje nam to 5 dni żeby się łatwo liczyło. Studnia jest aktywna 100 dni czyli faktyczna wartość studni to 500 diamentów.
Czyli jak dobrze liczę każdy szafir ma wartość faktycznie nie 15 diamentów a 0,03 diamenta.

Powiedzcie proszę że się pomyliłem...
Ja bym powiedział, że 1 szafir może być dla kogoś warty 2,5 diamenta. Za 20 szafirów można kupić mały budynek kulturowy i sprzedać go za 1 renowację. Standardowa cena 1 renowacji to 50 diaksów. Więc przy takiej wymianie 1 szafir = 2,5 diaxa.

Aras Dynas

Rozbójnik
Ja bym powiedział, że 1 szafir może być dla kogoś warty 2,5 diamenta. Za 20 szafirów można kupić mały budynek kulturowy i sprzedać go za 1 renowację. Standardowa cena 1 renowacji to 50 diaksów. Więc przy takiej wymianie 1 szafir = 2,5 diaxa.
czyli jedynie o 6 razy mniej od wartości na podstawie której Inno pokazywało jak "podniosło" wartość nagród w iglicy po obniżeniu diamentów zasypując dziurę szafirami, które niestety po kilku miesiącach okazały się - tak jak pisaliśmy - bańką spekulacyjną i mydleniem oczu co do rzekomego zwiększenia wartości nagród w iglicy.

I tak mocno zawyżasz wartość renowacji (w mojej opinii). Renowacje są od dłuższego czasu upychane hurtowo wszędzie - nawet w nagrodach z eventu za x ilość punktów... Ale takie podejście może być bardziej realistyczne czy też optymistyczne, a to też ważne - bo w sumie renowacje są szerzej wykorzystywane :)

W praktyce tak czy inaczej otrzymaliśmy ostry zjazd wartości nagród.

Razem z nowym cudem który zmniejszy jeszcze bardziej wartość fragmentów jako nagród.

Aras Dynas

Rozbójnik
@jarq czy w związku z odkrytą faktyczną wartością szafirów, planowana jest weryfikacja nagród w iglicy tak by były wartościowsze?
Rozumiem że w międzyczasie szafiry które miały być sporo warte zmieniły swoje zastosowanie - ale to niestety powoduje (z naszej perspektywy - jako graczy) potrzebę zwiększenia innych nagród lub dostosowania ilości szafirów do takiej wartości nagród (uśrednionej wartości) w iglicy, która zakładała że gracze po zmianach (średnio) dostaną większe nagrody niż przed zmianami.

Tutaj widać że niestety wyszło odwrotnie ale na szczęście łatwo to można skorygować i skupić się na przyszłości a nie rozliczać przeszłość :)

jarq

Community Manager
Zespół Elvenar
Na razie nic o tym nie wiem, ale pograjmy trochę w tą nową iglice i zobaczymy. Można na przykład za szafiry kupić promieniujące kamienie a za nie już w sklepie fajne rzeczy można mieć.

Steefann

Zwiadowca
Na razie nic o tym nie wiem, ale pograjmy trochę w tą nową iglice i zobaczymy. Można na przykład za szafiry kupić promieniujące kamienie a za nie już w sklepie fajne rzeczy można mieć.
Przez fajne masz na myśli te 3 karmy? Bo nic innego "fajnego" ja tam nie widzę.... Te 5% wskrzeszenia to chyba jakiś żart? Może kiedyś jak jakieś ciekawe artefakty dodadzą to będą fajne, na razie same śmieci są.
Ps. Jednostki dalej miesza między falami, nic w tym temacie się nie zmieniło....
Czy niewykorzystane promieniujące kamienie przepadają wraz z końcem Iglicy, czy przechodzą do kolejnej edycji ?
A dasz radę uzbierać 100k w jednej iglicy żeby kupić Studnię? Muszą zostawać inaczej byłoby to bez sensu.

Koval92

Kapłan
Cóż, fajerwerków i wielkich zmian nie było.
Kilka rzeczy na krzyż w tym studnia na którą trzeba zbierać 6-8 iglic, (w tyle iglic to można zdobyć 4-5 dżinów jak przyfarci, wiem z doświadczenia) , do tego cud który będzie budowany latami aż się zanudzimy i tyle z nowości.
Kolonie jak w FoE/Heroes of History angażowałyby graczy, ale to już temat olewany od wielu lat

Do góry