• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Jesienne zodiaki - dyskusja

Gianni

Wędrowiec
Cześć, to mój pierwszy event tego rodzaju. Jakie "kule" najlepiej wybierać aby było to dla mnie korzystne. Jaka jest skuteczna strategia ?

Kylar Stern

Wędrowiec
Jak dla mnie u iDavisa jest błąd gdyż sfera kosztujaca 66 kluczy daje najwięcej gwiazd za ilość kluczy ponieważ daje 3 gwiazdy czyli 22 klucze na gwiazdę a całej reszty ceny zaczynają się od 25,5 klucza za gwiazdę :)

A inne pytanie czy dobrze rozumiem działanie tego ślimaka i jeśli miałbym 4 takowe to czas produkcji wynisilby 0?

Kurczaczek

Zwiadowca
Jak dla mnie u iDavisa jest błąd gdyż sfera kosztujaca 66 kluczy daje najwięcej gwiazd za ilość kluczy ponieważ daje 3 gwiazdy czyli 22 klucze na gwiazdę a całej reszty ceny zaczynają się od 25,5 klucza za gwiazdę :)
Nie ma błędu :)
Najlepsze kule pod nagrodę główną - obliczenia
(interesuje nas ostatnia kolumna - im mniej tym lepiej)
nr kuligwiazdki przypisane do kulikoszt kulikoszt gwiazdki bez uwzględniania wylosowanej walutykoszt 20 gwiazdek bez uwzględniania wylosowanej waluty - nagroda głównaszansa na wylosowanie dodatkowych kluczyilość dodatkowych kluczy jakie można otrzymać z kuliśrednia ilość wylosowanych kluczykoszt gwiazdki z uwzględnieniem wylosowanej walutykoszt 20 gwiazdek z uwzględnieniem wylosowanej waluty - nagroda główna
1​
1282856028560
2​
1262652026520
3​
1303060015%304,525,5510
4​
25125,551020%501020,5410
5​
25527,555015%60923460
6​
25929,559010%1001024,5490
7​
3662244022440
8​
41082754015%15022,521,375427,5
9​
512925,851615%2003019,8396
A inne pytanie czy dobrze rozumiem działanie tego ślimaka i jeśli miałbym 4 takowe to czas produkcji wynisilby 0?

Efekt zwierzaka zwiększa szybkość szkolenia do 70% (poziom 10) na 24 godziny.
Jest to taki sam efekt jak np. w antycznym cudzie Iglice Burzy, więc jeśli masz bazowe 100% to będzie +170% za jeden Shellux, +240% za 2 Shelluxy i tak dalej ... Oczywiście wcześniej nakarmiony i pamiętaj, że "Boost" dotyczy nowych jednostek, które dodajesz po nakarmieniu. Bieżąca kolejka - już nastawiona nie zostaje przyspieszona.

Liczby, które podaję to wyliczenia (z prawie maksymalnie rozwiniętymi odpowiednimi cudami w ostatniej epoce): 1x Shellux to skrócenie czasu szkolenia o 25%, 2x Shelluxy to -40%, 3x Shelluxy to -50%, 4x Shelluxy to -58%. Więc moim zdaniem "sweet spot" to co najwyżej 3-4 Shelluxy, później zmienia się dosłownie o 4-2-1 %, a dalej o ułamki procentu. A do 0 nie dojdziesz nigdy. :)

Ostatnia edycja:

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Jest Polska odsłona tylko tam wiatr hula :) hehe.... :)
ok, bo tak teraz klikam klikam i widzę że nawet linka nigdzie nie ma - podobnie jak do forum :p
tzn. owszem jest zaproszenie w grze - ale kieruje donikąd / nic się nie podczytuje - dalej mam na discordzie tylko betę i angielskiego discorda :)

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Dlaczego nie ogłosiliście że po zmianach w grze wystarczy że odrzuci się jedno zadanie by odrzucić wszystkie? :)
Może warto zrobić je bardziej pasujące do faktycznych wymagań epoki żeby gracze ich nie omijali?
@jarq podbijam

chyba że jest to błąd - w takim razie prośba o naprawę

+ mam pytanie - co wygasa a co zostaje po 100 dniach? Wygasa dodatkowa produkcja?
1758187607690.png

bo z powyższego wynika że mamy 2x 30 min + ziarna + pop + kult

a z ogłoszenia:

1758187682105.png

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Tylko pytam, nie jest moim celem atakowanie nikogo.

Co ma przyśpieszenie produkcji manufaktur do kolejnego nerfa, w tym wypadku budynku, co do którego niektórzy być może zdążyli już kupić walutę? I co do którego sugerowaliśmy że ma bardzo dużo kultury, wrzucaliśmy screeny i aż pojawiały się pytania czy serio tyle tej kultury ma mieć?
Ten ślimak daje jakieś towary które w ten sposób się zrekompensują?
Gdyby każdy dostał po 100 waluty, artefakt, dwie kulki za 0 waluty, budynek na wojsko, przyśpieszenie produkcji wojska do tego czasu - to jakoś by się łączyło.

A tak to nie bardzo...

1758319639809.png

Steefann

Zwiadowca
Liczby, które podaję to wyliczenia (z prawie maksymalnie rozwiniętymi odpowiednimi cudami w ostatniej epoce): 1x Shellux to skrócenie czasu szkolenia o 25%, 2x Shelluxy to -40%, 3x Shelluxy to -50%, 4x Shelluxy to -58%. Więc moim zdaniem "sweet spot" to co najwyżej 3-4 Shelluxy, później zmienia się dosłownie o 4-2-1 %, a dalej o ułamki procentu. A do 0 nie dojdziesz nigdy. :)
Idąc tym tokiem to wystarczy tego koczkodana karmić podczas zbioru woja z miśkami? Dodać full kolejkę i nawet jak efekt karmienia skończy się to wojo będzie miało dalej skróconą kolejkę szkolenia? Czyli trzebaby ustawić kolejkę po nakarmieniu tego zoo i 12h później zanim efekt z miśków zejdzie jeszcze raz zebrać co się naszkoliło i ustawić dalej? Średnio to widzę żeby wystarczyło karmy na takie zabawy, trzeba chyba całe miasto zabudować zbrojowniami....

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Cześć . Co za wariat wymyślił zadanie z tym przekuciem run . Dużo graczy przez to stoi w miejscu z zadaniami
Temat był podnoszony na Forum w różnych wątkach oraz Discordzie. Wydaje mi się, że z naszej strony @jarq zgłaszał feedback do centrali.
Jak dobrze rozumiem informację zwrotną z Discorda event musi być wyzwaniem, a takie zadanie wymaga wysiłku.

Pytanie czy dla graczy z ostatniej epoki nie można dodać jakiejś absurdalnej ale realnej do wykonania alternatywy (uwzględniam tylko ten scenariusz bo taki gracz może mieć już postawione wszystkie cuda na poziom 30+).*
Propozycje przykładów: uzbieraj 6x tyle ile normalnie by było na poziomie takiego zadania podstawowych towarów, zezwiaduj 2 prowincje, wykorzystaj 500 punktów wiedzy, zdobądź 10,000 pkt w turnieju - coś takiego żeby nikt nie szedł na łatwiznę ale sprawił że realnie gracze będą mieli jakąś alternatywę.

*Wspomnę że mnie nie dotyczy bo mam mniej niż połowę cudów z racji na kompaktową wioskę i stąd traktuje to zadanie jako "wyzwanie", ale faktycznie może to stanowić problem, na co zwróciła uwagę np. @Kaja20
w poście w temacie ze Spoilerami Post

Do góry