• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Nagrody w turnieju

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek Deleted User - 848992190
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

czy chcecie budynków wzmacniajacych wojsko w nagrodę za zajęcie kilku pierwszych miejsc w turnieju?

• TAK chcę

Głosy: 8 57,1%
  • NIE to by było zbyt wiele

Głosy: 6 42,9%

• W sumie głosujących
    14

Deleted User - 848992190

Guest
Czy nie uważacie że dobrym pomysłem byłoby dla "miszczów" co to lubią turnieje dać im nagrody za zajęcie top kilku miejsc w turku? Myślę że za ich wysiłek i wkład w promocję aktywnej gry, głoszenie pochwał w kierunku Inno oraz w podzięce za ponoszone w tych turniejach straty, wylany pot i spalony prąd przez laptopa a także za zużycie baterii w smartfonie w czasie długotrwałej walki o pozycje w rankingu turnieju należą im się od Innogames ODPOWIEDNIE nagrody czyli moim zdaniem zbrojmistrze i inne budynki wzmocnieniowe a nie tylko przechodnie pseudopunkty rankingowe. Samo wyświetlanie ich pozycji w rankingu turnieju jest prestiżowe. Teraz czas na rzeczywiste nagrody! Takim praktycznym prezentem (jak skarpety na Boże Narodzenie) byłyby dla nich budynki wzmacniające siłę ataku wojska.

Czy nie uważacie że dobrym pomysłem byłoby dla "miszczów" co to lubią turnieje dać im nagrody za zajęcie top kilku miejsc w turku? Myślę że za ich wysiłek i wkład w promocję aktywnej gry, głoszenie pochwał w kierunku Inno oraz w podzięce za ponoszone w tych turniejach straty, wylany pot i spalony prąd przez laptopa a także za zużycie baterii w smartfonie w czasie długotrwałej walki o pozycje w rankingu turnieju należą im się od Innogames ODPOWIEDNIE nagrody czyli moim zdaniem zbrojmistrze i inne budynki wzmocnieniowe a nie tylko przechodnie pseudopunkty rankingowe. Samo wyświetlanie ich pozycji w rankingu turnieju jest prestiżowe. Teraz czas na rzeczywiste nagrody! Takim praktycznym prezentem (jak skarpety na Boże Narodzenie) byłyby dla nich budynki wzmacniające siłę ataku wojska.
pomysł nagrody za różne aktywności w grze nie jest zły. Nie wiem tylko czy wzmocnienia są dobrą opcją.
Może rozgraniczyć miejsca czasówkami - trochę na wzór przygody ale w mniejszej ilości i do tego może bardziej coś na wzór łyku klarowności, witalności tak by stworzyć pewne perpetuum mobile, czyli dać coś co będzie wymagało aktywności. I faktycznie za tym łykiem może w Akademii Magii kryć się wzmocnienie ale będzie kosztowało fragmenty i katalizatory, a witalność będzie mogła być wykorzystana w kolejnym turnieju :)

Z mojego punktu widzenia to właśnie wzmocnienia są największą zmorą tych, którzy biją się o absurdalnie wysokie wyniki.
Przepalają te wzmocnienia regularnie, co jakiś czas musząc się wstrzymać oczekując np. na kolejnego zbrojmistrza.
Otrzymanie jednego wzmocnienia na osobę nie spowoduje nagle, że dysproporcja pomiędzy elitą a resztą graczy zacznie się pogłębiać. Ot, po prostu mały bonus, uzupełnienie braków. Coś, co lada chwila i tak przepalą.
W zalewie bzdurnych propozycji, które dziś przeczytałem — ta jest pierwszą przyziemną i sensowną. ;)

Czuję tu kolejna prowokację i działanie prześmiewcze. Ale fakt jest tu ziarno prawdy. Za przygody bractw czy eventy są nagrody, za bycie w top ileśtam. W ewentach, dla będących w danym przedziale procentowym graczy biorących udział w wydarzeniu są ligi z podziałem nagród. Więc słusznie, czemu nie ma nagrody za wysokie miejsce w turnieju. Wzmocnienia nie są chyba najlepszym pomysłem, bo będą powodowały bezpośrednie zwiększenie dystansu między topką a goniącymi topkę, tak samo czasówki. Ale właśnie jakieś małe ilości diamentów czy łykow klarowności mogą być super, tu możesz zagrać jak w kasynie i wszędobylska losowość w tej grze sprawi, że coś wylosujesz kręcąc przykładowo w AM, a do tego trzeba wydać zasoby, żeby coś wytworzyć. Taka propozycja mi się podoba zwłaszcza jak taka nagrodą objęta by była grupa przykładowo top 50. Do tego odpowiednią gradacja nagród i jest zachęta do brania udziału w turniejach i walki o najlepsze miejsca.

Wstrzymam się z głosowaniem, bo jestem za pomysłem nagradzania ale nie koniecznie za nagrodą a konstrukcja ankiety nie daje możliwości głosowania pośredniego. Choć @Jarvis ma rację, że jedno wzmocnienie wiele nie zmieni w morzu potrzeb.

Ostatnia edycja:
Też już o tym myślałem :) jest ranking iglicy jest ranking przygód a rankingu turnieju bractw nie ma a powinni być właśnie nagradzani i najlepsi gracze w danym turnieju i najlepsze bractwo :) jest to gra zespołowa i powinna zachęcać nie tylko do indywidualnych wyników ale też grupowych a ranking turniejowy bractw powinien być już dawno wprowadzony :) nagrody diamentowe myślę że są odpowiednie bo skłaniają do wydawania diamentów a nie ich magazynowania :) nie musiałyby to być duże wartości choćby 125 diamentów za pierwsze miejsce a następnie odpowiednia gradacja aż do 50 np
Miejsca 50-21 od 1 do 30 diamentów
Miejsca 20-16 od 32 do 40 diamentów
Miejsca 15-11 od 43 do 55 diamentów
Miejsca 10-6 od 59 do 75 diamentów
Miejsce 5 80 diamentów
Miejsce 4 85 diamentów
Miejsce 3 90 diamentów
Miejsce 2 100 diamentów
Miejsce 1 125 diamentów

Moim zdaniem jeżeli Bractwo wystara się o dobry wynik w Turnieju np. gdyby punktem odniesienia byłby wynik "10 skrzyń +" i w nagrodę będzie dobry budynek wzmocnień dla każdego to super bo relatywnie zrekompensuje straty i pomoże w Igle. Diaxy to zły pomysł bo to uzależnia jak narkotyk :cool: i spowoduje chora wręcz rywalizację.
Kylar - Ranking turniejowy Bractw jak najbardziej popieram, nie każdy jest fanem Igły a przecież mogą być Bractwa najlepsze w turkach a nie Igle :D.

@Kylar Stern Tez mysle diax to super pomysl jest :D
czy budynki jakie kolwiek beda lepsze?
Tego nie wiem .
moze podobnie jak w pb dac wieze tryumfu lub inny pomnik

@Kylar Stern Tez mysle diax to super pomysl jest :D
czy budynki jakie kolwiek beda lepsze?
Tego nie wiem .
moze podobnie jak w pb dac wieze tryumfu lub inny pomnik
Jak będziesz mieć dużo diamentów to możesz kupić sobie w evencie dodatkowe nagrody dodatkową walutę więc jak dla mnie diamenty są dobre na wszystko

Moim zdaniem jeżeli Bractwo wystara się o dobry wynik w Turnieju np. gdyby punktem odniesienia byłby wynik "10 skrzyń +" i w nagrodę będzie dobry budynek wzmocnień dla każdego to super bo relatywnie zrekompensuje straty i pomoże w Igle. Diaxy to zły pomysł bo to uzależnia jak narkotyk :cool: i spowoduje chora wręcz rywalizację.
Kylar - Ranking turniejowy Bractw jak najbardziej popieram, nie każdy jest fanem Igły a przecież mogą być Bractwa najlepsze w turkach a nie Igle :D.
Moje Bractwo i tak jest uzależnione od turniejów i właśnie brakuje ludzi z którymi możnaby rywalizować bo dla większości nie ma o co a tak to byłaby realna nagroda za włożony trud :)

Powrót
Do góry