Maguzzi
Rozbójnik
Teraz wypiszę cuda, które uważam za niezbędne dla turniejowca. Ja już takim maniakiem nie jestem, latka minęły. Jestem wygodniejszy, już nie robię każdego turnieju na maxa, wojska mam dużo i już nie patrzę jak psychopata na wielkość oddziału turniejowego. Ale jak ktoś chce być takim ultra ultra to musi mieć tylko.
1.Iglice Burzy 35 poziom
2. Latająca Akademia 35 poziom
3. Źródła Zwycięstwa 35 poziom
4. D111-a "Zakrzywienie Czasu" 26 poziom
5. D222-z "Simia Sapiens" 35 poziom
6. Tawerna Zwiadowców 35 poziom
Takie miasto przy małych rozmiarach 90-100 ekspansji miałoby potwornie niski oddział turniejowy i militarnie mogłoby sobie pozwolić na regularne robienie wysoko turniejów. Ale bardzo trudno byłoby w takim mieście funkcjonować. Bo nawet jak już dotarlibyśmy do granicy, gidze nie idzie walczyć wojskiem na mapie świata, to zabrakłoby nam surowców do podbijania prowincji. Dodatkowo koszmarnie ciężko byłoby robić przykładowo zadania w eventach, ale jest to wykonalne. Po dotarciu do końca drzewka wywalenie wszystkich cudów do przechodzenia epok i pozostanie tylko na tych niezbędnych do produkcji dużej ilości wojska, skracania zwiadu i skracania kolejki między rundami turnieju.
Biorąc pod uwagę dobre funkcjonowanie miasta we wszystkich wydarzeniach i bezproblemowe pozyskiwanie surowców na wysokie prowincje na mapie świata zestaw cudów dla turniejowca w całkiem restrykcyjnym wydaniu powinien wyglądać tak:
1. Złota Otchłań 15-30 poziom
2. Iglice Burzy 35 poziom
3. Klasztor Sztuk Walki/Sanktuarium ok 15 poziomu
4. Kryształowa Latarnia Morska/Wielka Dzwonnica 10-15 poziom
5/6. Krasnoludzki Bastion /Świątynia Wesołych Grzybków 10-15 poziom jedno lub oba
7. Wieże Dobrobytu 10-15 poziom
8.Kwitnąca Gildia Kupiecka 30 poziom minimum
9. Latająca Akademia 35 poziom
10. Źródła Zwycięstwa 35 poziom
11. Latarnia Dobrego Sąsiedztwa 31 poziom
12. D111-a "Zakrzywienie Czasu" 26 poziom
13. D222-z "Simia Sapiens" 35 poziom
14. Tawerna Zwiadowców 35 poziom
A ja mam jeszcze kilka cudów więcej i niektóre poziomy wyżej, jak już mówiłem nie jestem już taki ultra nastawiony na solo wyniki i regularność w turniejach. Bardziej na moc przygód w rekordach turniejowych z bractwem. Więc mogę sobie pozwolić na większy luz. Mam do tego 5 sępów, więc straty wojska w turniejach tak nie bolą. Ja mam jeszcze poza tymi 14:
Ruiny Strażnicy na 16
Smocze Opactwo na 15 będzie bo sie odbudowuje
Świątynia Ropuch na 15
Będę wdzięczny za dyskusję. Dziękuję osobom, które mnie motywowały i dopytywały na priv kiedy kolejna część poradnika. Fajnie jak pozakładacie konta na forum, wtedy będziecie mogli zadawać pytania może chcecie, żeby jakiś temat szybciej został poruszony. Może coś widzicie inaczej niż ja? Mogę mieć spaczone spojrzenie bo jednak jestem turniejowcem i głowa sama tak pracuje trochę na zboczeniu. Pewnie nie raz będę edytował i przepraszam za literówki, ale to taka ilość tekstu, że na starcie nie uniknę błędów. Mam nadzieję, że lektura była miła! Buziaki Wasz Magu.
Ostatnia edycja: