Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
kilka ładnych budynków ale w zasadzie jak sprawdziłem to wszystko oprócz tego zestawu - to samo co w tamtym roku. Jest gekon i trzmiel, to na iglicówce będzie można dla ozdoby postawić.Zapraszam do dyskusji.
@jarq dostaliśmy jakąś nieplanowaną zmianę polegającą na utrudnieniu gry?Zapraszam do dyskusji.
To mnie sie wydawalo ze wojska wiecejJa mam 2 Lazurowe Feniksy i nie wiem, czy mi się wydaje, ale jakby więcej surowców idzie na turniej :/
Ja mam 2 Lazurowe Feniksy i nie wiem, czy mi się wydaje, ale jakby więcej surowców idzie na turniej :/
To mnie sie wydawalo ze wojska wiecej
idzie przy 3 feniksach lazurowych
ale tez moze mi sie to wydaje
Działam i drążę temat.Niestety na niekorzyść graczy - stąd moje pytanie do @jarq
Działam i drążę temat.
inaczej - spodziewaliśmy się że jak umożliwią wbijanie większych wyników to za chwilę coś zmienią by to utrudnić.To jest chyba niezależne od ilości feniksów. Grzebią coś, może w związku ze zmianami w iglicy, czy jakimikolwiek innymi. Może to celowe utrudnianie po wprowadzeniu Lazura. Nie wiem tego, ale dla wszystkich graczy koszty wzrosły. bazowy oddział turniejowy wzrósł w przedziale 100 nawet do 300 u graczy w naszym bractwie, a to dużo. może w wielkich miastach jeszcze bardziej. Jak przykładowo miałem w ostatniej epoce na najbardziej wydajnym miście 1670 oddział to skoczył do 1770 a zupełnie nic nie dokładałem tam. Więc na 22 epoki za sobą skoczył pieruńsko dużo dodatkowo zaokrągla do pełnych 10 kiedyś tak nie było. Zmienili coś w formule naliczania oddziału, a to ma też bezpośredni wpływ na koszt negocjacji, bo im większy oddział tym negocjacje droższe. W każdym razie po cichu i mocno na niekorzyść graczy. Koszty turnieju wzrosły co przewidywaliśmy w związku z lazurem. Szybko poszło.... Ciekawe czego dowie się @jarq bo to bardzo ciekawy temat.

Tak tylko w kwestii formalnej, u mnie w ostatniej epoce (bez zrobienia powiekszen oddzialu z tej epoki, ale i bez rozbudowy Koszar na ostatni poziom) 1 oddzial szkoli sie ok. 40 minut. Bez odpalonych miskow oczywiscie. U kolezanki na samym koncu drzewka ze zrobionymi wszystkimi powiekszeniami to ok. 44 minut, wiec cos mi tu nie pasuje z 1h 13 min...w ostatniej epoce oraz uwzględniając wszystkie cuda rozbudowane na maxa - oddział koszarowy produkuje się 1h 13 minut
Tak tylko w kwestii formalnej, u mnie w ostatniej epoce (bez zrobienia powiekszen oddzialu z tej epoki, ale i bez rozbudowy Koszar na ostatni poziom) 1 oddzial szkoli sie ok. 40 minut. Bez odpalonych miskow oczywiscie. U kolezanki na samym koncu drzewka ze zrobionymi wszystkimi powiekszeniami to ok. 44 minut, wiec cos mi tu nie pasuje z 1h 13 min...

Ok, wszystko jasneBez D222 oddział koszarowy produkuje się 1h 13 minut
Ok - o tyle, że Simia nie wpływa na prędkość szkolenia tylko na jednostki które de facto otrzymamy przy zbiorze, także mamy boost w postaci dodatku do podstawy, a pierwotna analiza była banalną wyceną produkcji X jednostek bez wykorzystania cudów / budynków wpływających na zbiór.Ok, wszystko jasne
Zmylilo mnie, ze wyraznie napisales "ze wszystkimi cudami na maksa", wiec uznalem, ze Simie rowniez liczysz, bo cytujac klasyka, liczenie bez niej jest "nic nie warte" i po prostu wprowadza w blad![]()
czyli mój pech - zatem kiedyś się wyrównaAras, poobserwowalem to przez kilka dni i czestotliwosc wypadania receptur na wzmocnienia pozostala chyba bez zmian. Na cale szczescie. Wedlug moich obserwacji wypada ich mniej wiecej tyle ile przedtem.
Panie Jarek. Weź Pan Panie Prezesie tę drążarkę wreszcie włącz, bo nas tu trafia to i tamto, a z drążenia nic...... Ja rozumiem Pan Niemiec dobrze (być może) płaci, ale żeby aż tak kochać fenigi i nie pomóc rodakom ???? lekki wstydDziałam i drążę temat.
Czyli jednak mamy zmiany na serwerach live :|Udało mi się dowiedzieć że z powodu nowych ulepszeń Iglicy (już w wersji beta) musieliśmy naprawić problem z formułą, aby uniknąć karania graczy za posiadanie większej liczby rozszerzeń premium (co jest główną zaletą Pomnika Wieczności). Ta poprawka miała efekt uboczny w postaci nieznacznego zwiększenia rozmiarów oddziałów. Nie jest to jednak duża różnica.
Wraz z wprowadzeniem ulepszeń Iglicy za kilka tygodni, będzie to miało większy sens.