Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Z plusów: z pewnością ciekawy rozdział - nie z perspektywy kosztów rzecz jasna, a historii. Fajnie wzrasta ilość produkowanego wojska i dobrze że jednostki magiczne dostały kolejną gwiazdkę. Fajnie rośnie moc budynków, a cudaki wydają się ciekawe. Przyjemne się wydaje że budynki rasowe nie zmieniają swoich rozmiarów - można sobie zaplanować rasę i już nie ruszać. Dodatkowo rasa dobrze się zgrała z budynkiem ewolucyjnymZapraszam do dyskusji.
Dziękuję za opinie, została przekazana.Z plusów: z pewnością ciekawy rozdział - nie z perspektywy kosztów rzecz jasna, a historii. Fajnie wzrasta ilość produkowanego wojska i dobrze że jednostki magiczne dostały kolejną gwiazdkę. Fajnie rośnie moc budynków, a cudaki wydają się ciekawe. Przyjemne się wydaje że budynki rasowe nie zmieniają swoich rozmiarów - można sobie zaplanować rasę i już nie ruszać. Dodatkowo rasa dobrze się zgrała z budynkiem ewolucyjnym
Z minusów (niestety) wraz z rozwojem epok coraz bardziej uwidacznia się różnica militarna w zakresie jednostek elfów i ludzi. Tak jak można powiedzieć że kusznik jest słabszy od łucznika, a trent jest słabszy od paladyna co daje pewną równowagę w zakresie jednostek, tak niestety mag jest lepszy od czarodziejki a kanonier od golema (akrobatą i barbarzyńcą walczy się raczej mało i są to jednostki podobne, tj. różnią się specyfiką bonusów i drobnymi parametrami, które sprawiają że są inne od siebie ale mają bardzo podobną siłę rażenia).
Powyższy wniosek nie jest tylko moim wnioskiem a generalną opinią graczy (w szczególności w dalszych epokach). Czy mogłaby trafić do twórców gry uwaga / sugestia by przyjrzeli się jednostkom i zastanowili jak ta dysproporcja mogłaby być wyrównana?
Jeżeli wymagałoby takie zgłoszenie ankiety / analizy ze strony graczy - prośba @jarq o informację![]()
Wielkie dziękiDziękuję za opinie, została przekazana.
Tak, Glido nakarmiony dużo wzniosłych surowców daje w Iglicy. W 22 rozdziale sporo ich jest potrzebne.Wielkie dzięki
To zmobilizowałeś mnie żebym napisał coś jeszcze
W ramach opinii generalnie - nie tego rozdziału a ostatnich eventów:
Generalnie ostatnie ewolucyjne są bardzo w porządku i dobrze je mieć w mieście - nawet okazjonalnie.
Wieża jedności - tutaj szkoda że za późno wróciłem na event, bo ma spoko bonusy - okazjonalnie potrzebne w mieście a i pod iglicówkę spoko budyneczek od kiedy wzrosły zapotrzebowania w AM dot. katalizatorów a trochę ich ubyło w iglicy (takie mam wrażenie bo ich niestety nie przybywa).
Glido - przy przejściach w rasach - bardzo fajny dodatek i zachęca do iglicy. Przydatny tez w początkowych epokach jako zastrzyk towarów.
Ostatni budyneczek - bardzo fajnie mana / ziarna i ew. cerbery jak te pierwsze nie są potrzebne
Nie wiem jak u reszty - ale ja mam wrażenie że zmiana na plus, na niektóre budynki szarpnąłem się nawet na iglicówkach.
To co jest bardzo na plus w eventach to nagrody - bo zwiększyła się moc witalności którą możemy wygrać - nie jest 50% a 75%.
Zwiększyła się moc instanta na monety - nie 50% a 100%. Mamy po 2 zaklęcia i 3 katalizatory.
Plus czasówka w dziennych (!)
Z minusów to mam wrażenie (i tak też trochę sugerują statystyki u idavisa) to przycięcie sumarycznej ilości waluty do zdobycia - ale rozumiem coś za coś![]()