• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Splątana przepowiednia - dyskusja

Steefann

Zwiadowca
Czy ktoś już na becie ogarnął jak ten Jelonek funkcjonuje? tzn. z tego co widzę 4h działa, cd 6h czyli 2x dziennie można spokojnie aktywować jak się logujemy rano i wieczorem. Ale, napisali, że tylko 1 takiego gargamela można przywołać/użyć na raz czy to oznacza, że jest to budynek unikalny w sensie w evencie można tylko 1 wyrwać a nie po 10 jak np tych durnych feniksów? Czy nawet jak się da więcej niż 1 to skoro 1 na raz można to efekty i tak się nie zdublują, bo nie może być więcej niż 1 na raz?
Druga sprawa czy skrócenie czasu tworzenia odnosi się do 2 zakładki w AM tzn. tworzenie a nie do 1 czyli produkcja? Jak ten efekt działa? Od razu skraca czas np z 5;30h do powiedzmy 4h jak ustawimy dany obiekt do tworzenia? Jak efekt przestanie działać to przedmiot który w danym momencie jest w trakcie tworzenia nie wydłuży nagle czasu?
Jeżeli jednak to się odnosi do 1 zakładki to jak wtedy jest z cudakiem Valoryjska Szkoła Czarodziejstwa? Efekty się dodają,skalują jakoś czy wyciągane są %?
I 3 sprawa. W opisie jest normalne wydarzenia/spotkania czyli odnosi się tylko do podbijania prowincji? turek ani iglica się nie łapią rozumiem?

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Czy ktoś już na becie ogarnął jak ten Jelonek funkcjonuje? tzn. z tego co widzę 4h działa, cd 6h czyli 2x dziennie można spokojnie aktywować jak się logujemy rano i wieczorem. Ale, napisali, że tylko 1 takiego gargamela można przywołać/użyć na raz czy to oznacza, że jest to budynek unikalny w sensie w evencie można tylko 1 wyrwać a nie po 10 jak np tych durnych feniksów? Czy nawet jak się da więcej niż 1 to skoro 1 na raz można to efekty i tak się nie zdublują, bo nie może być więcej niż 1 na raz?
Druga sprawa czy skrócenie czasu tworzenia odnosi się do 2 zakładki w AM tzn. tworzenie a nie do 1 czyli produkcja? Jak ten efekt działa? Od razu skraca czas np z 5;30h do powiedzmy 4h jak ustawimy dany obiekt do tworzenia? Jak efekt przestanie działać to przedmiot który w danym momencie jest w trakcie tworzenia nie wydłuży nagle czasu?
Jeżeli jednak to się odnosi do 1 zakładki to jak wtedy jest z cudakiem Valoryjska Szkoła Czarodziejstwa? Efekty się dodają,skalują jakoś czy wyciągane są %?
I 3 sprawa. W opisie jest normalne wydarzenia/spotkania czyli odnosi się tylko do podbijania prowincji? turek ani iglica się nie łapią rozumiem?

Odpowiedź jest w ogłoszeniu.

Ostatnia edycja:

Aras Dynas

Tancerz ostrzy
Wydaje mi się, że być powinno, bo nie ma nawet możliwości zdobycia dodatkowych artefaktów za srebrną i złotą ligę.
Lub można kupić królewskie nagrody oraz walutę i zdobyć wszystkie 14 artefaktów w ramach samego eventu, co biorąc pod uwagę, że dalej kolejnych artefaktów po pewnej granicy punktów może być sugestią twórców jeżeli nie chce się czekać roku czasu.

Wojtek90

Rozbójnik
123.PNG

SERIO??? Ja się pytam: serio? Moderatorzy, deweloperzy czy ktokolwiek kto "zarządza" tą grą - czy wy wogóle w tą grę gracie? Czy wy sobie zdajecie sprawę jak ona działa?
Chyba nie, to wam wytłumaczę:
1. Jeżeli ktoś jest na końcu drzewka badań - TO NIE MOŻE opracować żadnej technologii!!!
2. Jeżeli ktoś jest na końcu drzewka badań, to najprawdopodobniej spędził w tej grze parę lat i odkrył tyle prowincji - ŻE NIE MOŻE JUŻ walczyć i ZWYCIĘŻYĆ w prowincjach bo tak żeście kurna zaprogramowaliście grę że nawet z dwudziestoma wzmocnieniami zdrowia i ataku jest to NIEMOŻLIWE!

Seviper

Rycerz
2. Jeżeli ktoś jest na końcu drzewka badań, to najprawdopodobniej spędził w tej grze parę lat i odkrył tyle prowincji - ŻE NIE MOŻE JUŻ walczyć i ZWYCIĘŻYĆ w prowincjach bo tak żeście kurna zaprogramowaliście grę że nawet z dwudziestoma wzmocnieniami zdrowia i ataku jest to NIEMOŻLIWE!
Jestem na koncu drzewka i co?
mam jeszcze prowincje niebieskie .
wszystko sie da masz wybor
chyba ze ktos cisnal to juz raczej jego problem. ze nie zostawil sobie wyboru

blazius1

Paladyn
Deweloperzy powinni przewidywać sytuacje skrajne i nie pakować ich parami jako alternatywy zadań.

Bynajmniej nie robić tego w tradycyjnym evencie.

Przeciez gra dotąd zachecała żeby nie mieć prowincji niebieskich albo żeby przekuwać runy natychmiast. Albo żeby odkryć możliwie szybko ostatnie technologie.

ps. Z cyklu "potrzymaj mi piwo" albo "mają rozmach skur..." : zamiast Użyj Deszczu Monet było dać Przekuj Runę.

Koval92

Kapłan
Czemu za złotą ligę jest wybrakowana księga feniksów a nic związanego z halloween/strażnikiem?
Kto to projektował?
Najgorsze nagrody za ligi jakie widziałem

blazius1

Paladyn
Jeśli szukacie szerszego zamysłu to chodzić może o to, żebyśmy my za dużo nie grali w te eventy. Ale żeby robili je nadal mniejsi gracze i one nadal żeby były dla nich wyzwaniem.

Do niedawna, jeszcze do roku wstecz, mali mieli zwykle sporo gorzej i trudniej. Zwłaszcza przy zmianach mechanik. Przez dluugi czas trudno było powiedzieć, że mają mali warunki żeby doganiać starsze miasta.

Teraz wajha została przestawiona na przeciwległą pozycję.
Ze skrajności - w skrajność.

Oznaczo to, że duzi przestali płacić. Ścićlej: zminił się profil płacącego klienta.

Do tego dochodzą zwykłe błedy projektowe wynikające ze słabej znajomości realiów gry. Od wielu lat nie ma przecież w ekipie projektujących nikogo, kto grałby od począku i regularnie grał w ostatniej epoce do dzisiaj. Pewnie nie ma nikgogo, kto uczciwie gra w ostatniej epoce. Tylko sobie jakoś tam symulują takie sztuczne miasto w ostatniej epoce. Tak tłumaczę te zadania.

Ostatnia edycja:

Seviper

Rycerz
A ja to widze tak ciagle narzekaj inaczej ujac tego nie idzie .. ci sami gracze
nie widze jakos innych co by im bylo zle ;)

KatieKate

Tancerz ostrzy
Udało mi się udoskonalić Naturiona do 10.levelu, ale nie mogę go wypróbować, bo obecnie nie mam żadnej odkrytej prowincji. I tak się zastanawiam, może czepiam się słówek, ale czy ktoś wie, co znaczy, że gdy aktywny, daje szansę na podwójne nagrody za prowincje. Podwaja nagrody na 100%, czy tylko jest taka możliwość, szansa? ;)

Nusion

Mag
Daje szansę to znaczy, że nie ma 100% pewności. W zależności od poziomu szanse są różne. Na 10 poziomie szansa, że dostaniesz podwójną nagrodę wynosi 15%, na 15 poziomie 65% i więcej nie będzie :)

1762079035506.png

Do góry