• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

sprawdzanie LIMITU PW w Cudach - wtyczka do przeglądarki

marcus89

Wędrowiec
Jako, że nikt inny się nie pokwapił, a sprawdzanie limitu PW bywa dość męczące zwłaszcza jak kilka osób o to zapyta. Trzeba się przeklikiwać przez konsole w grze itd.
Stworzyłem prostą wtyczkę do przeglądarki chrome (działa też na operze)

tak to wygląda w użyciu:
wtyczka.jpg

pobieramy dodany w załączniku tego tematu plik KPlimiter.zip

wypakowujemy i powiniśmy mieć taki folder z taką zawartością:
katalog.jpg

na przykładzie przeglądarki chrome:
w pasku adresu wpisujemy:

chrome://extensions/
w prawym górnym rogu musimy mieć włączone "tryb developera"
potem po lewej wybieramy opcję: 'załaduj rozpakowane'

chrome extjpg.jpg

odnajdujemy nasz wypakowany folder, zaznaczamy i klikamy 'wybierz folder'

wybierz folder.jpg

jeśli wszystko poszło ok, na liście pod spodem powinniśmy mieć zainstalowane rozszerzenie:

zainstalowane.jpg

żeby nam nie znikało gdzieś w walce, z prawej strony przeglądarki klikamy na ikone rozszerzeń (taki puzzel) i przypinamy rozszerzenie, wtedy ikonka zawsze będzie widoczna
przypnij do paska.jpg

teraz wchodzimy do Elvenaru :)

i jak sprawdzić limit gracza?
powiedzmy, że chcemy sprawdzić kogoś z poza bractwa, wchodzimy do jego miasta i otwieramy listę cudów, w tym momencie na ikonce rozszerzenia pojawi się limit, a jak w nią klikniemy rozwinie się okienko ze szczegółami
sperawdz.gracza.jpg

w bractwie możemy szybko przygotować listę limitów:
wchodzimy w zakładkę członków bractwa i klikamy po kolei na ikone cudów, po pojawieniu się okna cudów danego gracza, to okienko zamykamy i klikamy następną osobę i i następną a lista się powoli aktualizuje
lista w bractwie.jpg

i po kilkudziesięciu sekundach możemy sobie taką listę skopiować klikając na ikone rozszerzenia i przycisk skopiuj, a potem np., wysłać na kopertę bractwa lub czat

pelna lista.jpg

i tyle :)
mam nadzieję, że się komuś przyda

Załączniki

• KPlimiter.zip
    49,4 KB · Wyświetlenia: 12

Vito

Wędrowiec
Świetna sprawa @marcus89
Czy da się to też zrobić pod MS Edge? Ewentualnie jak to mogę sprawdzić w konsoli u siebie bo to mnie najbardziej w sumie interesuje aby zostawić sobie jakiś margines bezpieczeństwa.

Ostatnia edycja:

marcus89

Wędrowiec
Świetna sprawa @marcus89
Czy da się to też zrobić pod MS Edge? Ewentualnie jak to mogę sprawdzić w konsoli u siebie bo to mnie najbardziej w sumie interesuje aby zostawić sobie jakiś margines bezpieczeństwa.
z zasady nie używam od lat przeglądarki od ms do niczego innego niż pobranie opery/chrome ;) ale sprawdziłem i działa dokładnie tak samo
wchodzisz w rozszerzenia, włączasz tryb programisty i wtedy pojawia się opcja "załaduj rozpakowane" i działa :)
wersja
Wersja 145.0.3800.82 (Oficjalna kompilacja) (wersja 64-bitowa)
ms edgeu.jpg

Vito

Wędrowiec
Tak coś przeczuwałem że to może działać przy niewielkiej modyfikacji skoro obie przeglądarki są na bazie chromium. Wieczorem sprawdzę:)

Do góry