• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Zimowa Magia 2024

Wojtek90

Zwiadowca
kiedy z receptur zniknie księga na przetworzenie artefaktów z poprzedniego eventu?
Tu nie chodzi nawet kiedy zniknie ta receptura z poprzedniego eventu, tu chodzi kiedy ta receptura zniknie z pierwszego slotu w Akademii?? Nie może tak być (przykład z przed chwili):
Artefakty.PNG
Dwa sloty zajęte artefaktami to porażka :(
@jarq pisałeś 14 listopada że nasze uwagi co do występowania tej receptury na pierwszym slocie przekazałeś w raporcie. Czy wiadomo coś nad decyzją? Czy jest to w ogóle rozważane żeby usunąć to z pierwszego slotu, czy raczej nie robić sobie nadziei i zaakceptować smutną rzeczywistość? Jeżeli przez cały nowy event będzie tam pojawiać się receptura do tworzenia artefaktów to będzie to mega mega meeeegaaaa słabe.

Natomiast co do dyskusji o evencie to ja rozumiem doskonale, że jest podział na "płeć piękną" i tą drugą xD ale żeby dać żeńskiej części graczy tak piękny awatar że można się zakochać, a męskiej części graczy pozostawić to coś na awatarze :D to już jest po prostu trollowanie :D :p

marcus89

Wędrowiec
mnie też się już krew gotuje jak widzę te księgę z artami w pierwszym slocie, o poprzednim evencie już dawno zapomniałem, a to potrafi dwa, trzy losowania pod rząd się wciąż pojawić (się pytam po co?) no jak tu żyć
ani to pokręcić w AM, wzmocnień życia jak na lekarstwo wpada, a po kilku latach grania zapotrzebowanie wzrasta, a nie maleje
to jest do natychmiastowej naprawy - bo jak wejdzie kolejny event to na kolejne tygodnie jesteśmy w wielkiej D

clint eastwood

Wędrowiec
A czy nie można dac opcję na stałe w podnoszeniu budynków ewolucyjnych że jak nie mam artefaktu to płacę diamentami? No i wtedy ten badziew z pierwszego slotu o którym piszecie na stałe wywalić z akademii magii?

Aras Dynas

Zwiadowca
Nic na razie na ten temat nie wiadomo.
I tak jeszcze jedna rzecz w sumie - czy byłaby szansa żeby oprócz linku do Discord był w ramach wygody link do forum? Sporo osób, które grają z telefonów i nie chcą się logować na discord, nie mają żadnej szansy dołączenia do naszej społeczności i skorzystania z wiedzy która jest na forum podana.

Maguzzi

Zwiadowca
Nie widzę żadnych informacji o jakiejś księdze w nowym evencie więc może 5 grudnia zniknie ta pieruńska Księga strasznych artefaktów gdzieś 3 trygonie za późno ale może to się w końcu stanie. W sumie w Zimowej Magii jest zestaw z budynkiem ewolucyjnym do 5 poziomu więc to już by było dno dawać księgę z artefaktami do przerabiania... choć kto wie możne dalej będzie pojawiała się ta ze strasznymi artefaktami w razie co jak by ktoś miał ich 500 na stanie i jeszcze był w stanie przerabiać. Bo przecież w evencie tyle się dało zdobyć, a nie czekajcie chyba jakoś koło 11 artów dla tych ambitnych ze złotej ligi wiec na pewno księga co 5 obrót w Akademii Magii przez okres 2 miesięcy jest potrzebna. (UWAGA TO SARKAZM!!!)

@jarq czy możesz potwierdzić, że przy okazji Zimowej Magii nie będzie księgi do przerabiania nowych artefaktów na stare?

Jak pisałem ostatnio przysnąłem sobie na około roku trak sobie klikałem bezmyślnie i nie zwracałem uwagi na to co się dzieje ale wszystko w grze zaczęło się sypać i chyba czas się przyglądać i pisać o tym jak pomalutku kroczek za kroczkiem niszczą wszystko co w tej grze fajne!!!

Poświeciłem się i moje zasoby i kręciłem w AM żeby sprawdzić co tu się odwala i mieć dowody na to, ale dziś nie mam siły się rozpisywać. Postaram się jutro to wrzucić, a może zejdzie troszkę dłużej będę się starał!!

Paracelsus

Wędrowiec
Aras był kiedy\s link do Forum to komuś się ubździło, że Discord będzie lepszy..... IG zauważyło, że forum żyło a Discord to zdechlak.
I co??? no właśnie i nic. poza tym, że Jarq czasem zaglądnie :)
A wystarczy tego Discorda wyciepać i wrócić Forum na przycisk :)))) ale to może zbyt trudne ???

jarq

Community Manager
Zespół Elvenar
I tak jeszcze jedna rzecz w sumie - czy byłaby szansa żeby oprócz linku do Discord był w ramach wygody link do forum? Sporo osób, które grają z telefonów i nie chcą się logować na discord, nie mają żadnej szansy dołączenia do naszej społeczności i skorzystania z wiedzy która jest na forum podana.
Niestety na dzień dzisiejszych nie mamy takich możliwości technicznych.

Borisel

Wędrowiec
Wiecie czemu lubię ten event? Nie za nagrody (które wg mnie są za słabe), nie że mam świąteczny nastrój. Ale za to, że mechanika tego eventu z wymieszaniem jest najlepsza co mogło się wydarzyć. Aż dziwne ,że na foe tego nie dali ale domyślam czemu nie dali. Ile krwi mi napsuł ten badziew, kiedy zmienia całą planszę w poszukiwaniu nagrody dziennej. A jeszcze dodatkowo mechanika kalendarza i otwarcia do niego za pomocą kluczy na planszy potrafił człowieka doprowadzić do gorączki. I nie chodzi o świąteczną.

Maguzzi

Zwiadowca
@jarq widzę, że wybierasz sobie na co odpowiedzieć a na co nie. kilka wiadomość wyżej pytałem.
@jarq czy możesz potwierdzić, że przy okazji Zimowej Magii nie będzie księgi do przerabiania nowych artefaktów na stare
Czytałeś bo na wiadomość Arasa odpowiedziałeś. Postanowiłem zaczekać bo to, że event ruszył i jeszcze wczoraj pojawiała się księga z poprzedniego evntu to mógł być błąd który szybko powinniście naprawić, ale dziś też się pojawia równie nagminnie. To już jest bezczelne plucie graczom w twarz. Nawet nie nowa księga ale jeszcze stara! Koledzy z bractwa zgłaszali to jako błąd bo to ewidentnie jest błąd i zbywacie ich odpowiedziami dziękujemy za zgłoszenie. Kiedy to zostanie naprawione! To poważnie przeszkadza ludziom w grze i nic z tym nie robicie. Co teraz już turnieje są niefajne? Wprowadzamy nawą funkcję kupujecie wzmocnienia w iglicy i te z AM już mogą nie wypadać. Jak była promocja na zakup Brunera i Red Pandy to nawet przez myśl mi przeszło, a może kupię, tyle czasu spędzam w grze to duży wydatek ale pomocne są te budynki i to bardzo. Ta księga mnie wnerwiała i ostatecznie stwierdziłem sobie, że nie warto bo gra coraz bardziej się psuje nie będę wydawał pieniędzy. I bardzo dobrze zrobiłem bo ta gra faktycznie zaczyna się robić smutna. Ustawianie wszystkiego pod swoje "nowości" i olewanie graczy na każdym kroku. Chcecie się pozbyć starych graczy świetnie Wam idzie. Ja też zaczynam coraz poważniej myśleć nad odpuszczeniem sobie tej gry. A na razie zachęcam piszcie wszyscy tickety, robią sobie z nas jaja. Pojawianie się księgi z artefaktami ze starego eventu w nowym to już błąd, to zupełny absurd. Ale mają to w D i nas mają w D. Może wrzućcie nam tam jeszcze wszystkie poprzednie księgi z wszystkich eventów, to co że nikt już nie ma do nich artefaktów niech zaśmiecają po co robicie podchody tylko z jedną! (SARKAZM TAK DLA JASNOŚCI)

Do góry