• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Zimowa magia - dyskusja

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek jarq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Utknęłam na zadaniu "walcz i zwycięż w 3 prowincjach" . Mam typowo pacyfistyczny styl gry i na tyle rozbudowaną ekspansję, że pokonanie w prowincjach mnie przerasta. Jest jakiś myk żeby to obejść?

Utknęłam na zadaniu "walcz i zwycięż w 3 prowincjach" . Mam typowo pacyfistyczny styl gry i na tyle rozbudowaną ekspansję, że pokonanie w prowincjach mnie przerasta. Jest jakiś myk żeby to obejść?
obawiam się, że nie ma "obejścia":
Na S1 masz feniksa ognia - nakarm go i dasz radę

Zróbcie coś z tymi walutami za zadanie, bo te wszystkie feniksy, jelonki i inne takie nic nie dają, jak wy zmniejszacie ciągle ilość waluty za zadania, niedługo 10% będzie dawać +1 waluty eventowej bo tak mało dajecie i widzimy wszyscy, że to robicie specjalnie, ale nie miejcie złudzeń, to buduje wasz negatywny wizerunek jako deweloperów-sknerusów. Od lat nie potraficie dać godnych nagród, nawet 10-lecie gry zawaliliście i chcieliście niebotyczną kasę za wszystko.

Dodatkowo dalej nie dostosowaliście swoich cen do polskiego rynku, dajecie niemieckie ceny na polskie zarobki

mnie też na małym koncie w V rozdziale to zadanie wykluczyło z eventu mimo feniksa i innych wzmocnień ,brak alternatywy dla zadania

mnie też na małym koncie w V rozdziale to zadanie wykluczyło z eventu mimo feniksa i innych wzmocnień ,brak alternatywy dla zadania
no właśnie. powinna być jakaś alternatywa. Mi na szczęście tym razem się udało. Odpaliłam feniksa, postawiłam wszystkie budynki wojskowe jakie miałam i wybierałam prowincje, gdzie zestaw przeciwników był max 3 grupy. Metodą prób i błędów poszło, ale zmarnowałam niepotrzebnie full wojska. Mam nadzieję że to jednorazowe zadanie w tym evencie

Zapraszam do dyskusji
uwielbiam zimowe eventy - są genialne pod kątem przewidywalności i nagród. Można wygrać co się chce i dalej mieć szansę na nagrodę główną i sporą ilość artefaktów - to jest zdanie które z chęcią bym wpisał, bo tak uważałem do tego eventu.

Z mojej perspektywy ta gra @jarq coraz bardziej przypomina loterię. Jakbym chciał grać w loterię - poszedłbym do kasyna.
Tu losowość jest wciskana wszędzie. Na mapach można znaleźć od 75 kluczy do 125 kluczy. Do dzisiaj włącznie trafiło mi się raz 75 kluczy - a sprawdzam codziennie. Nie trafiły się również żadne zacne połączenia - a trochę ich jest - z buteleczką, karmą etc.

Na innym mieście - logowałem się co 2 - 3 dzień i kilka razy trafiłem a to 4 prezenty na mapie, a to 125 kluczy a to 100. A raz nawet były i klucze i prezenty.
Pomyślałbym że to kwestia przypadku ale w zasadzie czy na s1 czy na s2 czy na s3 - było tak samo. W innym mieście na s2 i s3 ilości były podobne do moich stanów zatem - istniała opcja wylosowania lepszej i gorszej mapy.
Stosując identyczne podejście do map i kryteria wyboru pól - pozwoliło to na osiągnięcie wyższego wyniku w ramach miasta gdzie nie była kupiona przepustka i gdzie były rzadko zbierane klucze jak w mieście gdzie była kupiona przepustka oraz była dokupiona waluta.

Losowość z tym co jest pod kratkami, losowość z reklam, losowość w ilości obrażeń, losowość w kolejności fal w iglicy, losowość w walucie dookoła miasta i wygrywamy budynek który ma losową produkcję. A jak nie mamy pełnego budynku to idziemy do jeszcze większej jaskini hazardu losując za artefaktami.

Także ten event nie różni się już wcale od innych.

Szkoda

Nie było tak źle.
liga.jpg
Losowość losowością, szczęście szczęściem, ale niektóre wydarzenia trzeba umieć robić (przechodzić). Trzeba skupić się na głównej nagrodzie, a nie na dziennych (Nox-ie, Swobodnych, Renowacjach czy Karmie). I można osiągnąć dobry wynik, złotą ligę nawet bez placówki z zapasami, bez diamentów i bez królewskich nagród, bez wstawania po nocach i szukania kluczy itp. A ja jestem tego przykładem.
Uwielbiam eventy z Krasnoludami, Zamglony Las i Zimową Magię i zawsze w nich mam dobre wyniki. I zauważyłem, że im trudniej tym lepsze wyniki można osiągnąć. :p

Nie było tak źle.
View attachment 7561
Losowość losowością, szczęście szczęściem, ale niektóre wydarzenia trzeba umieć robić (przechodzić). Trzeba skupić się na głównej nagrodzie, a nie na dziennych (Nox-ie, Swobodnych, Renowacjach czy Karmie). I można osiągnąć dobry wynik, złotą ligę nawet bez placówki z zapasami, bez diamentów i bez królewskich nagród, bez wstawania po nocach i szukania kluczy itp. A ja jestem tego przykładem.
Uwielbiam eventy z Krasnoludami, Zamglony Las i Zimową Magię i zawsze w nich mam dobre wyniki. I zauważyłem, że im trudniej tym lepsze wyniki można osiągnąć. :p

Ciekawe podsumowanie ale do mnie nie trafione - karmy nie losuję, mam jej wszędzie z racji na brak fajerwerków w zwierzakach i po testach z AM 700+, a na s3 nawet 850 czy tam 900 - ot leci nierówno mimo że wszędzie zużycie mam takie samo. Renowacje są bezsensem - jest ich wszędzie pełno. Nox to towar który sam się zbierze - nie ma sensu wydawać na niego waluty chyba że ktoś chce i może mocniej sobie coś porobić na start rasy - wiem że niektórzy tak robili, ale przynajmniej w moim bractwie były to osoby które mają wyrąbane na event gdzie nagroda ich nie interesuje. Swobodne mogą być kuszące, ale od czasu kiedy ochota do gry podupadła przez zmiany robię turnieje rzadziej niż 1 na cykl i się powoli zbierają. Proporcje są niezmienne ale liczba rośnie.

Krasnale - jak będziesz miał pecha to w 1 mieście na 6 - nie ustrzelisz 2 podstawek bez doładowania. Eventy które wymieniłeś są najbardziej "przewidywalne". W evencie z tortami wystarczyła przepustka i ciut diamentów żeby mieć 3 podstawki jak się poznało mechanizm. Z drugiej strony tyle samo na feniksach nie starczyło nawet na 2 podstawkę i trzeba było kupować :)
Trochę mechanizm został znerfiony na tym ostatnim evencie z pionkami ale też szło na luzaku 2 podstawki wszędzie złapać, losowość była ale była przewidywalna.

Bazując na danych i zapisywaniu pewnych rzeczy regularnie (powód jest z perspektywy tego posta nieistotny) napisałem wnioski które przytoczyłem w pierwotnej wiadomości. Poprzednie zimowe wydarzenie miało wyniki praktycznie identyczne, a jeszcze wcześniejsze było praktycznie z chirurgiczną precyzją jednolite.

Ad Twój post:
Po małym progu na złoto wnioskuję że to s3 :)
Na s1 próg był ~20-25+ większy.

Co do samych wyników - klikałem nagrody / kafelki na 9 miastach. Wszędzie identyczne podejście.
Wyniki końcowe:
Arendyll:
Główne miasto (a) - przepustka + 2k diamentów na walutę -> rezultat 360
Konto 2 (b) - nie moje -> klikałem za nagrodami -> sama przepustka -> 318
Konto 3 (c) - nie moje -> bez przepustki 290

S2:
a) rezultat (bez przepustki i fajerwerków) -> 295
b) rezultat (bez przepustki i fajerwerków) -> 317
c) rezultat (bez przepustki i fajerwerków) -> 267

S3:
a) rezultat (bez przepustki i fajerwerków) -> 281
b) rezultat (bez przepustki i fajerwerków) -> 332 (!)
c) rezultat (bez przepustki i fajerwerków) -> 270

I na koniec trochę teorii spiskowej:
Miasto C - nie ma żadnych promocji, diamenty z obiektów prawie nie lecą.
Miasto B - z tego co wiem, ma przynajmniej raz na miesiąc promkę na różne warianty :P Za każdą skończoną epokę można sobie dokupić za PLNy jakieś fanty, budynki co dają schemat raz na 2 dni czy inne takie.

Powrót
Do góry