Deleted User - 198835
Guest
Czyszczą magazyny graczom , co krzyczą , że niczego nie mogą znaleźć a przy okazji reszcie utrudniają grę
Brzmi to strasznie, rzeczywiście bardzo wysokie wymagania
Czyszczą magazyny graczom , co krzyczą , że niczego nie mogą znaleźć a przy okazji reszcie utrudniają grę
Zmiana w Opactwie - bardzo poważna, nie wiem jak ludzie zrobią 21 epokę?
Zmiana w Ruinach - trochę uderzy w ekonomię miasta opartą na premii kultury, prawdopodobnie do przeżycia
Zamiana w Klasztorze - drastyczna, niektórym dużym graczom może opłacić się zrezygnowanie w ogóle z Klasztoru
Naturalnie zwiększą też dostęp do katalizatorów oraz renowacji. I to od samego początku gry. Jak nie - zarżną grę.
Dostep do katalizatorów dali - zrobili Tinluga - przy regularnym robieniu turniejów na 10 tys + starcza (bez masy bibliotek) na w miarę sensowne skupowanie receptur (bez nadmiarowego losowania i trochę wybiórczo). Pewnie byłaby nadwyżka katalizatorów gdyby nie fakt, że jakiś czas temu zostały zwiększone ceny niektórych receptur / wzmocnieńZmiany o kilku trudnych do przewidzenia konsekwencjach. Oprócz tych kilku już oczywistych.
Zmiana w Opactwie - bardzo poważna, nie wiem jak ludzie zrobią 21 epokę?
Zmiana w Ruinach - trochę uderzy w ekonomię miasta opartą na premii kultury, prawdopodobnie do przeżycia
Zamiana w Klasztorze - drastyczna, niektórym dużym graczom może opłacić się zrezygnowanie w ogóle z Klasztoru
Zmiana w Tronie - zupełnie bezsensowna, rozciągnie jedynie odstęp w rankingu pomiędzy posiadaczami Tronu a nie posiadaczami, który dziś i tak występuje. Ruszanie Tronów do idiotyzm. Chcesz pogrzebać w rankingu? - możesz, ale nie ruszaj Tronów.
Naturalnie zwiększą też dostęp do katalizatorów oraz renowacji. I to od samego początku gry. Jak nie - zarżną grę.
Rozpisałbyś jeszcze tę kosmetykę?Natomiast zmiany są w co najmniej kilku innych cudach, na szczęście głównie kosmetyczne.
Dostep do katalizatorów dali - zrobili Tinluga - przy regularnym robieniu turniejów na 10 tys + starcza (bez masy bibliotek) na w miarę sensowne skupowanie receptur (bez nadmiarowego losowania i trochę wybiórczo). Pewnie byłaby nadwyżka katalizatorów gdyby nie fakt, że jakiś czas temu zostały zwiększone ceny niektórych receptur / wzmocnień
Rozpisałbyś jeszcze tę kosmetykę?
Jestem w szoku. Przede wszystkim boli mnie fakt utraty tak dużych ilości kultury, a w odpowiedzi potrzeba budowy budynków kulturowych. Na to potrzebne ekspansje miasta. Ovocko, Ty masz głowę na karku, powiedz mi, proszę, jeśli sprzedam Klasztor i Ruiny Strażnicy na 30 poziomie, to czy stracę jeszcze więcej kultury? Nie myślę jasno, ta gra była moją pasją przez ostatnie 8 lat.Teoretycznie skompensowano to zwiększeniem mocy labiryntu
To jest tak samo drastyczna zmiana jak w klasztorze. patrząc na screeny Nusion, ruiny poleciały 90% w dół, klasztor "tylko" 87%
Albo z gry jako takiej, bo na discordzie bety są już i takie komentarze. Dość powiedzieć, że ludzie potracili po kilka milionów kultury w wyniku tej zmiany, co oznacza że nie tyle ich bonus kultury się zmniejszył, co spadł do poziomów "ujemnych", uniemożliwiających jakikolwiek rozwój bez drastycznej przebudowy miasta i dołożenia zyliona budynków kulturowych.
Przekładając te zmiany na moje miasto, obecnie mam około 150% bonusa kultury (bazowego). Po zmianach musiałbym dołożyć co najmniej milion by wyjść na 100% (aby pokazać skalę problemu, np. wspaniała aukcja to raptem 105 tys, czyli potrzebuję takich budynków co najmniej 10, każdy zajmuje 1 ekspansję miejsca). A żeby znowu móc korzystać z bonusa kultury z zaklęć muszę wskoczyć na poziom 125% bonusa kultury, czyli będę musiał wytrzasnąć lekko licząc 15 ekspansji na same tylko budynki kulturowe.
A to oznacza, że wytrzaśnięcie miejsca pod budynki osady, gdy wejdzie kolejny rozdział, będzie zwyczajnie karkołomne bez konieczności zaorania miasta do poziomu absolutnego minimum.
Mówiąc oględnie, mam gdzieś takie zmiany i może pora pójść ścieżką ludzi z bety, czyli darować sobie dalszą grę.
O takich zmianach się nie zająknęli.
Natomiast zmiany są w co najmniej kilku innych cudach, na szczęście głównie kosmetyczne.
Dzięki Nusion@KatieKate, zanim Ovocko Ci odpowie, to może ja napiszę słówko do Ciebie i do wszystkich.
Zmiany dopiero weszły na becie, nie wiadomo, czy tak zostanie, czy coś zmienią, nic w sumie jeszcze nie wiadomo!
Dlatego dobra rada jest taka, żeby poczekać co będzie, a zwłaszcza poczekać z pochopnymi decyzjami żeby usuwać jakieś budynki, co gorsza cuda, albo wręcz miasto i konto
Poczekać to najlepsze rozwiązanie teraz!
Raz, że nie wiemy jeszcze, w jakiej postaci zmiany wejdą do nas. Jeszcze wiele może się na becie zmienić.
A dwa, to jakie by zmiany nie były, to gracze znajdą rozwiązanie, co już nie raz udowodnili.
Bo tak to właśnie jest ze zmianami w Elvenar. Gracze wykorzystują na maksa możliwości, które legalnie daje gra, a o których nie pomyśleli twórcy -> Twórcy zmieniają grę, żeby ukrócić "nadużycia" -> gracze narzekają na zmiany, adaptują się do zmian i ostatecznie wykorzystują zmiany na swoją korzyść (o czym nie pomyśleli Twórcy)...
I tak już od 8 lat
Dlatego owszem, narzekajcie, pytajcie, szukajcie, ale jednak poczekajcie w jakiej postaci zmiany do nas ostatecznie wejdą
Przez tyle lat Trony, Klasztor I Opactwo były w niezmienionej formie i nagle twierdzisz, że to było "Nadużycie" ze strony graczy, że je postawili na maxa? Serio? Nie róbmy sobie jaj...@KatieKate, zanim Ovocko Ci odpowie, to może ja napiszę słówko do Ciebie i do wszystkich.
Zmiany dopiero weszły na becie, nie wiadomo, czy tak zostanie, czy coś zmienią, nic w sumie jeszcze nie wiadomo!
Dlatego dobra rada jest taka, żeby poczekać co będzie, a zwłaszcza poczekać z pochopnymi decyzjami żeby usuwać jakieś budynki, co gorsza cuda, albo wręcz miasto i konto
Poczekać to najlepsze rozwiązanie teraz!
Raz, że nie wiemy jeszcze, w jakiej postaci zmiany wejdą do nas. Jeszcze wiele może się na becie zmienić.
A dwa, to jakie by zmiany nie były, to gracze znajdą rozwiązanie, co już nie raz udowodnili.
Bo tak to właśnie jest ze zmianami w Elvenar. Gracze wykorzystują na maksa możliwości, które legalnie daje gra, a o których nie pomyśleli twórcy -> Twórcy zmieniają grę, żeby ukrócić "nadużycia" -> gracze narzekają na zmiany, adaptują się do zmian i ostatecznie wykorzystują zmiany na swoją korzyść (o czym nie pomyśleli Twórcy)...
I tak już od 8 lat
Dlatego owszem, narzekajcie, pytajcie, szukajcie, ale jednak poczekajcie w jakiej postaci zmiany do nas ostatecznie wejdą
Zmiana efektu, detali, wartości w cudach to jedno, a odejście od koncepcji która wydaje się być od pewnego czasu jednolita i bazująca na wyczyszczeniu magazynów starszym graczom to drugieDlatego owszem, narzekajcie, pytajcie, szukajcie, ale jednak poczekajcie w jakiej postaci zmiany do nas ostatecznie wejdą
Ja twierdzę?? No nie zrozumiałeś Stefan Cudzysłów! Dałam to w cudzysłowie, żeby zakpić z Twórców..., którzy uznali to za nadużycie.Przez tyle lat Trony, Klasztor I Opactwo były w niezmienionej formie i nagle twierdzisz, że to było "Nadużycie" ze strony graczy, że je postawili na maxa? Serio? Nie róbmy sobie jaj...