• Drogi czytelniku forum,

Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Ważne Co w trawie piszczy...[SPOILERY] cz. 7

BlossomValvi

Łucznik
Ten Szczęśliwy Los (Lucky Draw) to odpowiednik darmowej waluty w skrzynce, tylko też kolejne losowanie i dopiery wtedy wiadomo co wpadnie

Jak dla mnie dorzucili etap pośredni (merging) z kolejną losowością. Chyba im się nudzi, to może następnym typem miksu gier będzie atak obcych z marsa? Albo strzelanka w stylu CSa ;P ile waluty upolujesz to twoje a najprościej by był jednoręki bandyta i tak mamy już niemal pełną losowość

A takie pytanie skrzynki na pewno nie wymieniają się po określonym czasie? Bo na tej włoskiej stronie widzę informację o czasie dostępność (około 11:30 godzin), wygląda jakby miały się po nim resetować

Edit:
A ten cooldown skrzynek to chyba najgorsza rzecz, skończy się polowanie na wybrane daily albo będzie kolejne liczenie na losowe szczęście by ciąg skrzynek pasował

Deleted User - 848948833

Guest
podejrzawam ze moze chodzic takze o to ze jest za latwo, i jesli ktos gra aktywnie robi caly event, a nowe kombinacje , wprowadzanie nowych rozwiazan, moze spowodowac ze grajac jak do tej pory nie osiagniemy pelnego zestawu budynkow - co tworcy pewnie wykorzystaja dajac super bonus na dodatkowe klucze/itemy eventowe aby uzyskac jednak komplet, badz specjalna oferta za diamenty na artefakt.

BlossomValvi

Łucznik
Nie jest łatwo, zreszta jeśli taki ma być efekt to starczyłoby obniżyć o odrobine poziom waluty i już w obecnym ewencie tego nie ugrasz
Albo usunąć artefakty z PB

W sumie to IG, znowu zaczynaja kombinować z czymś co z wielkim trudem zaczęło działać

Deleted User - 848948833

Guest
Wychodza z zalozenia zreszta z ich punktu widzenia slusznego ze mozesz zdobyc cos za darmo, ale nie gwarantuja zdobycia pelnego zestawu bez zaplacenia/dokupienia. Iglica zreszta dziala tak samo. Jeden ma szczescie i zdobedzie lacznie 12-13 artefaktow, a inny ma jego mniej i zdobedzie lacznie ze 4 sztuki robiac dokladnie to samo co poprzednik czyli cala iglice. I jako wisienke na torcie daja coraz 'slabsze' budynki. (chyba o 2 budynkach nie mozna powiedziec zlego slowa, to min pseudo-jastrzeb (dla graczy raczej z wyzszych rozdzialow) i super budynku z surowcem zakazane ruiny.Pozostale eventy mozna ominac, i nie wiele sie straci.

Charlene

Szef kuchni
W sumie to przedłużenie stylu z poprzedniego, ale z nutą aztecką a szkoda, bo bym zobaczyła coś zupełnie nowego.
Co do nowego eventu, to coś czuję, że to będzie mix trudności Zestawu Pielgrzyma z Zamglonym Lasem. Zestaw, bo bez dodatkowej waluty się nie obejdzie i nawet ustawienie nagród wygląda tak samo ( o ile pamiętam). Zamglony, bo jest losowość poziom hard, ze względu na te kubki, które nie wiadomo co nam wyrzucą na planszę i szczerze to nie mam pomysłu jak to sensownie ogarnąć, bo albo brać od razu 1 klejnot, jeśli mamy pod niego ustawienie, albo czekać na 4 klejnoty- to może wyjść droga impreza, bo trzeba dużo więcej razy losować, ale z kolei mogą wypaść szybko pasujące rzeczy i wtedy to się może bardziej opłacać. Losowość. Nastawiam się i tak na wydanie dodatkowej waluty.

Charlene

Szef kuchni
No właśnie ja też nie :) W sumie to jeszcze nie losowałam, kliknęłam tylko kilka razy, żeby ogarnąć, jak to działa.
Dziś na becie została zmniejszona cena za kubek z 5 do 4 i dodatkowo z kubków zostały usunięte pionki na 6 lvl (zaktualizowana zawartość kubków z % do wglądu w poście eventowym)
Ja właśnie też coś tam klikałam, żeby sprawdzić jak to w ogóle działa i raz poczekałam, żeby zdobyć od razu 4 klejnoty i się udało, ale potem klikałam te kubki i nie wpadały te ,, cosie” na ten 4 klejnot i doszłam do wniosku, że drogo wyjdzie zdobycie tej ilości :/ dlatego nie mam na to sensownego pomysłu. Już nawet pomyślałam, że może trzeba całą planszę ,, cosiami” zapełnić, czyli po kolei klikać w te kubki i dopiero wtedy zobaczyć, co się uda połączyć i wybrać skrzynkę, ale to też może być drogim wydawaniem waluty. Serio nie widzę tego systemu i liczę, że może iDavis , czy ktoś bardziej rozumiejący ten mechanizm pokaże jakiś tutorial do tego.

Seviper

Rycerz
Niestety ja tez tego nie ogarniam o_O i licze ze ktos wyliczy co sie oplaca losowac :) . Ale tutaj bedzie duza losowosc bo nie wiadomo co wypadnie z kubka ? bedzie ciezko uzbierac caly zestaw zwlaszcza ze on jest co 3 nagroda wiec spory rozstaw

Ostatnia edycja:

Tajniakos

Paladyn
Troszkę czasu poświęciłem na becie aby choć ogólnikowo ogarnąć nowy system eventowy. Doszedłem do wniosku, że jest w nim więcej losowości niż strategii. Musimy ustawić swoją strategię pod losowość a nie odwrotnie bo nigdy nie wiadomo co nam skapnie z kubka :). Sam system ciekawy choć na początku mało zrozumiały. Zmusza do myślenia i kombinowania ale jak widać po zmianach jest jeszcze troszkę niedopracowany. Zdecydowanie wymaga więcej poświęconego czasu przez gracza do jego przejścia. W moim odczuciu będzie bardzo ciężko uzbierać cały kpl zestawu tym bardziej, że budynek zestawu jest do wygrania co trzecią nagrodę o czym wyżej wspomina @Seviper :)

Do góry