• Drogi czytelniku forum,

    Aby aktywnie korzystać z forum dołączając do dyskusji lub aby rozpocząć własną, potrzebujesz konta w grze. Następnie możesz ZAREJESTROWAĆ SIĘ TUTAJ!

Ważne [Komentarze] Święto Plonów

  • Rozpoczynający wątek Shannqa
  • Data rozpoczęcia

hassano

Łucznik
Zadania generalnie nie mają jakiegoś podziału na zaawansowanie gracza :) co prawda w dalszej grze jest nieco łatwiej bo można podostawiać manufaktury czy warsztaty aby szybciej robić zadania na produkcje
 

Iskierkaaa

Wędrowiec
Może ktoś wie dlaczego w zadaniu do święto plonów jest zadanie rozwiąż jeden konflikt nie zalicza mi tego zadania ?
 

Iskierkaaa

Wędrowiec
kurcze zdobyłam do jednego zadanie relikwie więc chyba do jednego zadania mi zaliczyło a do drugiego nie wiec tak zrobiłam i mi nie zaliczyło
 

Nusion

Paladyn
kurcze zdobyłam do jednego zadanie relikwie więc chyba do jednego zadania mi zaliczyło a do drugiego nie wiec tak zrobiłam i mi nie zaliczyło
Relikty zaliczyło, oczywiście, bo dostałaś relikty w turnieju, ale konfliktu nie zaliczy. Konflikt jest tylko na mapie, tam walczysz z wrogiem żeby przejąć jego teren. Turniej natomiast jest bardziej rywalizacją niż konfliktem. Jak zwał tak zwał, w każdym razie walka w turnieju NIE ZALICZA zadania "rozwiąż x konfliktów"
 

visit0r

Paladyn
Relikty zaliczyło, oczywiście, bo dostałaś relikty w turnieju, ale konfliktu nie zaliczy. Konflikt jest tylko na mapie, tam walczysz z wrogiem żeby przejąć jego teren. Turniej natomiast jest bardziej rywalizacją niż konfliktem. Jak zwał tak zwał, w każdym razie walka w turnieju NIE ZALICZA zadania "rozwiąż x konfliktów"
dlatego w przyszlosci gdy bedzie info o zblizajacym sie turnieju aby sie do niego przygotowac warto miec kilka prowincji odkrytych ale nie rozwiazywac w nich konfliktow, w odpowiednim momencie to zrobic gdy bedziemy mieli takie zadanie aktywne
 

szerep

Zwiadowca
W zadaniu w które brzmi "rozwiąż 12 konfliktów lub kup dwanaście punktów wiedzy" częsc punktów kupiłem a potem zacząłem rozwiązywać konflikty.Niestety żaden z rozwiązanych konfliktów nie został zaliczony do wykonania zadania. Było ich, o ile pamiętam 5. Proszę o korektę i zaliczenie tych konfliktów, ponieważ w treści zadania sformułowanie brzmi "lub" czyli zostawia mi dowolność wyboru. Oczywiście konflikty rozwiązywałem z mapy , nie z turnieju.
 

Miroslaw78

Zwiadowca
W zadaniu w które brzmi "rozwiąż 12 konfliktów lub kup dwanaście punktów wiedzy" częsc punktów kupiłem a potem zacząłem rozwiązywać konflikty.Niestety żaden z rozwiązanych konfliktów nie został zaliczony do wykonania zadania. Było ich, o ile pamiętam 5. Proszę o korektę i zaliczenie tych konfliktów, ponieważ w treści zadania sformułowanie brzmi "lub" czyli zostawia mi dowolność wyboru. Oczywiście konflikty rozwiązywałem z mapy , nie z turnieju.
Takie zadania zalicza w/g pierwszego wyboru. Kupisz 1 książkę - kup 11 pozostałych, rozwiążesz 1 konflikt - rozwiąż 11 pozostałych. Pozdrawiam.

PS. warto najpierw sprawdzić wrzucając 1 szt czy zaliczyło... a później dopiero kolejne , były kiedyś przypadki że nie było "wyboru" zaliczało tylko 1 rodzaj pomimo potencjalnego wyboru w treści zadania.
 

Sorcha

Rycerz
częsc punktów kupiłem a potem zacząłem rozwiązywać konflikty
Jak część punktów kupiłeś to musisz je dalej kupować bo konfliktów po zakupieniu pierwszego punktu nie będzie zaliczało, tak samo jak zaczniesz rozwiązywać X konfliktów to po rozwiązaniu pierwszego kupowanie punktów nic nie da. Trzeba być konsekwentnym!!!
PS. warto najpierw sprawdzić wrzucając 1 szt czy zaliczyło... a później dopiero kolejne , były kiedyś przypadki że nie było "wyboru" zaliczało tylko 1 rodzaj pomimo potencjalnego wyboru w treści zadania.
Wybór jest dlatego, żeby można było sobie wybrać co bardziej "pasuje". Tylko trzeba najpierw się zastanowić przed tym sprawdzaniem, które proponuje @Miroslaw78 :)
 
Ostatnia edycja:

radiradi

Guest
Takie zadania zalicza w/g pierwszego wyboru. Kupisz 1 książkę - kup 11 pozostałych, rozwiążesz 1 konflikt - rozwiąż 11 pozostałych. Pozdrawiam.
Nie pierwszego wyboru, tylko spełnienia jednego z warunków - jak kupisz 1PW i potem rozwiążesz 12 konfliktów to też zalicza. W drugą stronę to samo.
Nie zalicza natomiast np. kupna 6 PW i rozwiązania 6 konfliktów - żaden z warunków (12 konfliktów lub 12 kupionych PW) nie jest spełniony.
Żadne sprawdzanie nie jest potrzebne.
W zadaniu w które brzmi "rozwiąż 12 konfliktów lub kup dwanaście punktów wiedzy" częsc punktów kupiłem a potem zacząłem rozwiązywać konflikty.
Czyli nie rozwiązałeś 12 konfliktów i nie kupiłeś 12 punktów wiedzy.
 
Ostatnio edytowane przez moderatora:

Miroslaw78

Zwiadowca
Nie rozkładałem aż tak tego na części pierwsze... natomiast po zakupie 1 książki i ukazaniu się jej w pasku zadania... rozwiązane konflikty nie wskakują na pasek... chyba że po rozwiązaniu 12 pod rząd zalicza z automatu omijając pasek zadania...? raczej tego nie sprawdzę... za duże koszty ;) Pozdrawiam.
 

kybebe

Zwiadowca
nagroda dnia przyspieszacz 5h x 5 = 25h
siódmego dnia nagrodą będzie 2hx 10 = 20h
jedna z regularnych nagród za 140 to 14h x 2 = 28h
Czy przypadkiem nagroda dnia nie powinna być więcej warta od pozostałych?
Przyznaję te nagrody rozczarowują to już wolałem turniejowe wzmacniacze
 

yojinek.pl

Rozbójnik
To raz, a kolejna sprawa taka ze specjalnie czekałem na x2 i budynek aby 7x skorzystać z promocji i .... Na 7 strzałów nie wylosowałem nagrody dnia tylko przyspieszacze z połowę mniejsza szansa trafienia.....o_O


Edit: hehe...... Zaraz po tym jak to pisałem zrobiłem ostania próbę tyle że za 90 i po otrzymaniu 4x po 140 w ostatnim strzale wpadła nagroda dnia :D
 
Ostatnia edycja:

radiradi

Guest
nagroda dnia przyspieszacz 5h x 5 = 25h
siódmego dnia nagrodą będzie 2hx 10 = 20h
jedna z regularnych nagród za 140 to 14h x 2 = 28h
Czy przypadkiem nagroda dnia nie powinna być więcej warta od pozostałych?
Przyznaję te nagrody rozczarowują to już wolałem turniejowe wzmacniacze
Główną "nagrodą" w tego typu dniach jest bonus x 2 do liczby księżycowych okruchów dla tych którzy zbierają na nagrody główne
- przyśpieszacze (albo budynki z bonusem do strzelających/magicznych/hp) to dodatek - to jest reguła w każdym dużym evencie.
 

yojinek.pl

Rozbójnik
Dzięki bogu różnica miedzy "pomocnikiem" jako nagroda dnia, a bonusem x2 to prawie 2h, wiec dużo udało mi się dzięki temu ugrać :p
 

radiradi

Guest
Zapomniałem zupełnie o tym poślizgu - w którą stronę to działa : czy z bonusem x 2 można zgarnąć nagrodę z dnia poprzedniego czy następnego ?
Z tego co pamiętam następnego - nagroda się pojawia o północy , a bonus włącza się rano albo jakoś tak.
 
Ostatnio edytowane przez moderatora:

visit0r

Paladyn
Zapomniałem zupełnie o tym poślizgu - w którą stronę to działa : czy z bonusem x 2 można zgarnąć nagrodę z dnia poprzedniego czy następnego ?
Z tego co pamiętam następnego - nagroda się pojawia o północy , a bonus włącza się rano albo jakoś tak.
w kazdym razie nie bylo podwojenia od razu po polnocy gdy nagroda dzienna z dnia juz byla wiec raczej podwajacz obowiazuje jeszcze nastepnego dnia przez chwile, w sumie moze o tym nie piszmy bo jeszcze "naprawią"
 

kikimora

Paladyn
@Shannqa mam dwa pytania:
1/ dlaczego z trabki znikła rozpiska na paczki pw w cudach
2/ dlaczego dostajemy wiadomości na trąbce o nagrodzie dnia? chyba sprawdzenie nagrody dnia nie przekracza raczej możliwości intelektualnych przeciętnego gracza? czy masz jakies wątpliwości w tym zakresie i dla pewności atakujesz nas powiadomieniami?
 

visit0r

Paladyn
drobny błąd w zadanku 63 wydaj 13 PW, miałem na pasku 9 z nocy, wrzuciłem w cudaka i od razu zadanie się zaliczyło, pokazało 13/13:)