Konieczne minimum to w tym przypadku niestety "ile sie tylko zmiesci". Portalowkami nie rozbudujesz we Wrozkach portalu, potrzebne sa polprodukty z farm. Jesli farm bedzie sie mialo tylko po 1-2, to sama rozbudowa portalu potrwa cale wieki.Ja mam pytanie - od czego są portalówki?
Oki rozumiem że najpierw trzeba postawić portal na 4 poziomie i jak się nie mylę to na gemsach powinny być schematy ustawienia budynków dla wróżek. Zresztą nie potrzeba stawiać tyle farm wystarczy to zmniejszyć do koniecznego minimum
po pierwsze ja rysowałem na szybko w Elvenarchitecie, nie uwzględniłem dróg kwiatowych też nie miał kwadratu. pamiętam nawet, że kilka razy Portal wróżek musiałem przestawiać. Ze względu na zmianę rozmiaru.Nie uważam zebym wprowadzal w bład.
Po 1. nie podawalem konkretnego ustawienia tylko podalem szybkie wyliczenia na podstawie wymiarow.
Po 2. Napisalem 8 z kawalkiem i faktycznie tyle mniej wiecej wychodzi.
Maks 9 ekspansji. Ale w idealnym kwadracie tego nie ustawisz. Suma powierzchni budynkow wraz z drogami to okolo 200 kratek czyli 8 ekspansji
Czyli nie sprawdziles dokladnie, ale stwierdziles ze wprowadzam w bład.po pierwsze ja rysowałem na szybko w Elvenarchitecie, nie uwzględniłem dróg kwiatowych też nie miał kwadratu. pamiętam nawet, że kilka razy Portal wróżek musiałem przestawiać. Ze względu na zmianę rozmiaru
Owszem nie potrzebujesz, ale miejsce na to trzeba przewidziec, zeby nie musiec pozniej wszystkiego przestawiacPo drugie nie potrzebujesz od razu portalu na 4. poziomie.
Tutaj chyba nie za bardzo rozumiem co masz na mysli. Portal stawiasz pierwsze wiec masz gdzie magazynowac. Bez portalu nie rozpoczniesz produkcji.Przed możliwością magazynowania nawet nie opłaca się ich produkować, bo nie ma ich bo prostu gdzie magazynować!
ProszeCzy ktoś z graczy ma i mógłby tutaj zamieścić screena lub na priv?
@PMprzemek sprawdziłem na Elvenargems dla Wróżek nie znajdziesz schematu ustawienia budynków rasowych dopiero od Smoków i Czarowników są proponowane ustawienia budynków rasowych. Wcześniej tylko propozycje co do zalecanej ilości budynków rasowych i zalecana kolejność badań na drzewku.Ja mam pytanie - od czego są portalówki?
Oki rozumiem że najpierw trzeba postawić portal na 4 poziomie i jak się nie mylę to na gemsach powinny być schematy ustawienia budynków dla wróżek. Zresztą nie potrzeba stawiać tyle farm wystarczy to zmniejszyć do koniecznego minimum
Dokładnie tak i właśnie to miałem na myśliKonieczne minimum to w tym przypadku niestety "ile sie tylko zmiesci". Portalowkami nie rozbudujesz we Wrozkach portalu, potrzebne sa polprodukty z farm. Jesli farm bedzie sie mialo tylko po 1-2, to sama rozbudowa portalu potrwa cale wieki.
Potem to już wolna wola portalówki czy metoda tradycyjnaOki rozumiem że najpierw trzeba postawić portal na 4 poziomie
6 farm to już przesada no chyba że na początku żeby narobić zapasu słoneczników i psianki do rozbudowy. Potem to 4 wystarczą, że tobie się spieszy to może zostać 6.Szkoda że tak późno weszłam na forum bo akurat dziś wywaliłam prawie całe wróżki ale ja na 11 ekspansjach miałam portal drogi i po 6 farm dnia i nocy a układ pola to 3*3 plus jedna kratka wzdłuż boku i jedna ekspansja nad tym.
Portal na 4 poziomie trzeba wybudować niezależnie od metody jaką się gra bo albo daje największą premię do portalówek (największy zysk) albo mamy największą premię do produkcji materiałów rasowych. Zresztą premię do produkcji i tak dostaniemy plus może jakieś inne bonusy.Oki rozumiem że najpierw trzeba postawić portal na 4 poziomie
Potem to już wolna wola portalówki czy metoda tradycyjna![]()
Z całą pewnościąProszeMoze sie przyda